پیام فارس

آخرين مطالب

نوزاد نارس مستعد بیماری‌های مختلف است علمي

نوزاد نارس مستعد بیماری‌های مختلف است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا /فوق تخصص نوزادان اظهار کرد: 28 روز اول زندگی دوران نوزادی محسوب می شود که نقش حیاتی در سلامت و رشد و تکامل کودک ایفا می کند، این موضوع در نوزادان نارس از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا هنوز اندام های حیاتی رشد کافی ندارد و نوزاد مستعد بیماریهای مختلف است.
دکتر راحله فرامرزی - عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص لزوم و اهمیت مراقبت‌های حین بارداری در پیشگیری از تولد زودرس نوزادان، گفت: نوزاد در درون رحم یک زندگی راحت همراه با آرامش را سپری کرده که بعد از تولد ناگهان وارد محیط روشن و پر سر و صدا می‌شود که این موضوع حتی برای کودک رسیده نیز ناخوشایند است. تولد یک واقعه خاص است، اما هنگامی که در کنار آن نوزاد درگیر عوارض و بیماری‌ها و مراقبت‌های خاص باشد، اهمیت آن را دو چندان می کند.
وی با بیان اینکه نوزادان نارس براساس سن بارداری، وزنِ کم و محدودیت رشد داخل رحم، دسته بندی می‌شوند، گفت: تولد نوزاد در کمتر از 37 هفته و 6 روز نارس محسوب می شود، اما نوزادان رسیده 37 تا 42 هفته پس از آخرین قاعدگی مادر (LMP) متولد می‌شوند. این هفته‌های نهایی در رحم مادر برای بالا رفتن وزن نوزاد و رشد کامل اندام‌های حیاتی مختلف از جمله مغز و ریه بسیار مهم است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ابتلای مادر به عارضه‌هایی مانند دیابت، ناراحتی‌های قلبی و عروقی، بیماری های کلیوی و فشار خون بالا احتمال زایمان زودرس را افزایش می‌دهد، گفت: همچنین تغذیه نامناسب قبل و در طول بارداری، سیگار کشیدن، مصرف مواد مخدر یا افراط در نوشیدن الکل در دوران بارداری، عفونت‌های خاص مانند عفونت‌های مجاری ادراری و غشاء آمنیوتیک، سابقه زایمان زودرس، ناهنجاری‌های رحم و ضعیف بودن دهانه رحم و زود باز شدن آن و همچنین احتمال زایمان زودرس در سنین کمتر از 17 و بالاتر از 35 سال از جمله علل احتمالی زایمان زودرس است.
فرامرزی با بیان اینکه کوچک بودن نوزاد و سر بزرگی که با این جثه کوچک تناسب ندارد، نوک تیز بودن اعضای بدن به دلیل نبود ذخایر چربی، موهای کرک مانند، پایین بودن دمای بدن، تنفس دشوار نوزاد یا سندرم زجر تنفسی و نداشتن واکنش‌های لازم برای مکیدن و بلع که دشواری‌های تغذیه‌ای را برای نوزاد به دنبال دارد، از جمله نشانه‌های نارس بودن نوزاد است، گفت: از آنجایی که اندام‌های داخلی نوزادان نارس کاملا برای عملکرد مستقل آماده نیست، این نوزادان مستعد ابتلا به مشکلات متعددی هستند. در کل، هر چه نوزاد زودتر از موعد به دنیا آید، احتمال بروز عوارض بیشتر خواهد بود.
وی عنوان کرد: زردی، کولیت روده، آپنه تنفس، کم خونی، کمبود تعداد پلاکت های خون، خونریزی مغزی، فشارخون پایین، مشکلات تنفسی به دلیل نارس بودن ریه ها و عفونت، از جمله مشکلاتی است که می تواند برای نوزاد نارس پیش بیاید.
فرامرزی با بیان اینکه عفونت خطر بزرگی برای نوزادان نارس است، چراکه بدن این نوزادان به خوبی نوزادان دوره کامل نمی‌تواند با میکروب‌های عامل بیماری‌های جدی مقابله کنند، گفت: عفونت قبل از زایمان، حین زایمان یا پس از آن از مادر به نوزاد منتقل می‌شود.
وی با بیان اینکه چشمان نوزادان نارس پس از تولد بسیار آسیب‌پذیر است، گفت: رتینوپاتی نوزادان نارس (ROP) عارضه‌ای جدی است که در اثر رشد غیرعادی عروق خونی چشم بروز می‌یابد. حدود 7 درصد از نوزادان با وزن 1250 گرم یا کمتر به ROP مبتلا می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از نوزادان نارس چون هنوز هماهنگی لازم را برای بلع و مکیدن ندارند، نمی‌توانند از راه دهان تغذیه کنند، گفت: این نوزادان مواد مغذی لازم را از راه سرم یا لوله‌ای دریافت می‌کنند که از راه بینی یا دهان وارد شکم می‌شود. پس از آن که نوزاد به اندازه کافی برای بلع و مکیدن قوی شد، می‌تواند شیر را از شیشه یا سینه مادر بنوشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مراقبت‌های دوران بارداری یک عامل اساسی در جلوگیری از تولد زودرس و نوزادان کم وزن است، گفت: مراقبت‌های دوران بارداری زمینه شناسایی مادران در معرض خطر و ارائه آموزش درباره علائم نوزادان نارس و شناسایی و درمان به موقع زایمان زودرس را فراهم می کند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی با بیان اینکه به مادر نوزاد نارس توصیه می شود پس از ترخیص از بخش زایمان به NISU مراجعه کند، زیرا حضور مادر تأثیر چشمگیری در ر وند بهبودی فرد می تواند ایفا کند، گفت: مادر می تواند حتی با دوشیدن شیر خود زمینه تغذیه سالم نوزاد را فراهم کند، زیرا تغذیه سالم سرعت بهبودی و تکامل نوزاد را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علائم فشار خون بالا

ترس از غذا خوردن

ابلاغ نحوه اجرای تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

واکنش مولوی عبدالحمید به توهین به اهل سنت در تلویزیون

امام جمعه اردبیل: برادران اهل سنت ایران جان ما هستند / امیدواری به پیشرفت مذاکرات و توافق با آمریکا

وحدت شیعه و سنی ریشه در قرآن دارد نه یک مصلحت سیاسی

وحدت مسلمانان هدف اصلی دشمنان است؛ هوشیار باشیم

مذاکرات با آمریکا باید منافع ملت را تضمین کند

نخستین نمایشگاه عکس گل و گلاب میمند افتتاح می شود

تاکید علمای اهل سنت هرمزگان بر حفظ وحدت و قدردانی از رسانه ملی

وحدت را قربانی تسامح رسانه‌ای نکنید

جو عجیب سالن 2500 نفری تختی کازرون در فینال جام حذفی هندبال

نخستین واکنش مولوی عبدالحمید به توهین صداوسیما به اهل سنت

نگاهی به 4هفته پایانی لیگ یک

امام جمعه اردبیل: برادران اهل سنت ایران جان ما هستند/ اشتباه صداوسیما تکرار نشود

حضور مولوی اهل سنت در برنامه زنده تلویزیونی برای آشنایی با فضایل ابوبکر + فیلم

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب

تصاویر؛ جاذبه‌های گردشگری شیراز در فصل بهار

نماینده ولی فقیه و استاندار کرمانشاه توهین به مقدسات اهل سنت را محکوم کردند

مسلمانان در مقابل اهانت به مقدسات مذاهب هوشیار باشند

این‌گونه که مذاکرات پیش می‌رود، به نظر می‌رسد احتمالاً به قراردادی منجر خواهد شد

مولوی عبدالحمید به توهین صدا و سیما به اهل سنت واکنش نشان داد

اولین واکنش مولوی عبدالحمید به توهین صدا و سیما به اهل سنت

اظهارات امام جمعه تهران به توهین اهل سنت در تلویزیون

پیاده‌روی خانوادگی در دریاچه شهدای خلیج فارس

پایان جدال فوق جذاب و 80 دقیقه‌ای؛ نیروی زمینی کازرون قهرمان جام حذفی هندبال شد

آیا ترامپ نظم بین‌المللی را به حال خود رها کرده است؟

بهبود سیستم ایمنی بدن با مصرف این مواد غذایی

سپاه، نماد اقتدار ملت ایران و ستون فقرات دفاع مقدس

قدردانی امام جمعه اهل سنت کیش از رئیس رسانه ملی + فیلم

عدالت شعار دین ما و فرمان خداوند است

تهدید ایران بی‌نتیجه خواهد بود

تاکید امام جمعه قشم بر‌ هوشیاری در برابر توطئه‌های دشمنان

امام جمعه شیراز: چیزی نمی‌گذرد که شاهد نابودی آمریکا خواهیم بود

75 میلیارد تومان به پروژه آبرسانی خروسلو اختصاص پیدا کرده است

وحدت شیعه و سنی خط قرمز امت اسلامی است

مردم غزه در صف اول مقاومت قرار دارند

واکنش مولوی عبدالحمید به توهین به اهل سنت در صداوسیما

اعتراض نماینده بندرعباس به رکود پروژه‌ها؛ هرمزگان دیگر فرصت آزمون و خطا ندارد

امام جمعه اردبیل: اهالی تولید و مصرف نباید در نظر مسئولان یکسان باشند

جای تاسف است که تمام قشلاقات از بی آبی شکایت می‌کنند

◄ اقتصاد دریامحور؛ کلید توسعه ملی / اجرای پل خلیج فارس به تقویت اقتصاد دریاپایه کمک می کند

عده‌ای منافع ملی و وحدت را هدف قرار داده‌اند

هدف آمریکا از مذاکرات نفود، تفرقه‌افکنی و مانع از پیشرفت کشور است

امام جمعه اردبیل: برادران اهل سنت ایران جان ما هستند

کاهش دریافت نمک برای کسانی که مشکلات کلیوی دارند

توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران مسکوکات