پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ شفافیت سرمایه بابک زنجانی مقالات

سرمقاله هم میهن/ شفافیت سرمایه بابک زنجانی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن / «شفافیت سرمایه بابک زنجانی» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در روزهای گذشته یک خبر در فضای رسانه‌ای ایران بسیار برجسته شد. شرکت‌ تازه‌تاسیس «آوان ریل» از مجموعه هلدینگ «دات وان» منتسب به بابک زنجانی، می‌خواهد در حوزه حمل‌ونقل ریلی و با ارقام به نسبت بالایی سرمایه‌گذاری کند و تفاهم‌نامه مربوط نیز به مبلغ 61هزار میلیارد تومان که حدود یک میلیارد دلار می‌شود را با شرکت راه‌آهن ایران و در حضور خانم وزیر امضا کردند.
در پاسخ به انتقاداتی که در فضای رسانه‌ای نسبت به این تفاهم‌نامه شد، شرکت راه‌آهن ایران اعلام کرد که این تفاهم‌نامه با یک شرکت خصوصی و با رعایت کامل فرآیندهای قانونی و پس از بررسی دقیق صلاحیت‌ها، در چارچوب ضوابط شفاف و قابل‌ نظارت منعقد شده و در حال اجراست.
بازار
رسانه‌ها دراین‌باره دو گونه موضع گرفتند. برخی از آنها از ماجرا دفاع کردند و نوشتند که اگر این توافق از مرحله امضا فراتر برود و به اجرا برسد، می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در صنعت ریلی کشور باشد؛ اقدامی که در صورت موفقیت، نقطه عطفی در مسیر نوسازی و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل ریلی محسوب خواهد شد.
دسته دیگر، به وابستگی این شرکت به بابک زنجانی و سوابق او اشاره کرده‌اند و این اقدام را در جهت اهداف دولت و شعارهایش نمی‌دانند. شاید علاقه و عجله زیادی برای سرمایه‌گذاری ابراز می‌شود؛ به‌طوری که یکی از تندروهای مخالف مذاکرات به‌یک‌باره نه‌تنها موافق مذاکرات شده، بلکه اصرار دارد که زودتر کار را تمام کنید و به توافق برسید، چون سرمایه‌گذاران منتظر نتیجه مذاکرات هستند تا اقدام کنند.
به نظر می‌رسد که ماجرا به علت فقدان شفافیت به گونه دیگری است و باید ابتدا آن را روشن کرد تا بتوان داوری نمود. اگر کسی قصد سرمایه‌گذاری 61هزار میلیارد تومانی در حوزه‌های تولید و زیرساختی دارد فارغ از ماهیت آن فرد، باید از او استقبال کرد.
سهل است که حتی از سرمایه‌گذاری 61میلیارد تومانی هم باید استقبال کرد؛ چه رسد به هزار برابر آن. ولی مشکل از اینجا آغاز می‌شود که اغلب این موارد ادعاست و حقیقت آنها روشن نیست.
برای نمونه هنوز برخی ناظران نسبت به چگونگی این خبر که گفته شد بابک زنجانی بدهی خود را در جریان فسادی که به حکم اعدام او منتهی شد به‌طور کامل تسویه کرده است؛ اطمینان کافی ندارند که آیا درست باشد؟
وزارت نفت باید وصول این مبلغ را با ذکر جزئیات و اسناد آن در حساب خزانه این وزارتخانه، رسماً اعلام نماید. ولی شنیده‌ها حاکی از این است که چنین اتفاقی رخ نداده.
هنوز هم نمی‌دانیم آیا وی زندان است یا جای دیگری است؟ به‌علاوه این مبلغ اعلام‌شده در تفاهم‌نامه در داخل است یا از خارج می‌آید؟ منبع آن کجاست؟ اصلاً پولی وجود دارد؟ نکند به نام تحریم قرار است هیچی لو‌ داده نشود؟ برخی اشاره کردند که: شاید سرمایه موجود برای این سرمایه‌گذاری از شرکت‌هایی به‌دست‌آمده که با زنجانی فعالیت می‌کنند.
این موضوع بدان معناست که شاید سرمایه نام‌برده، همان پول نفتی باشد که بابک زنجانی از کشور برده بود. درحالی‌که احتمالاً از اساس سرمایه‌ مذکور وجود ندارد. چنین ادعاهایی تاکنون کم نبوده. مثل اینکه ده‌ها فروند هواپیما وارد کشور خواهند کرد؛ همگی واهی به نظر می‌رسد و ادعاکننده قبلاً تجربه خود را پس داده و پوچ بودن ادعاهایش پیشتر اثبات شده است.
دستگاه‌های دولتی به دلایل گوناگون فریب این ادعاها را می‌خورند. برای مثال، برای واردات هواپیمای مسافربری نیازی به طرح چنین ادعاهایی نیست. شرکت هواپیمایی می‌تواند آن را وارد کند؛ ولی چرا به‌جای واردات یک یا دو فروند هواپیما به‌یک‌باره ادعای ده‌ها فروند را می‌کنند؟
طبیعی است که تحت پوشش وجود تحریم و ضرورت محرمانگی طرف دولتی را فریب داده و بازی خود را انجام می‌دهند. به نظر می‌رسد که شعار سال سرمایه‌گذاری را نباید مجوزی برای این نوع تفاهم‌های احتمالاً پوچ و بیهوده دانست.
باید جلسه بگذارید تا روزنامه‌نگاران شفاف و صریح پرسش‌های خود را درباره این جزئیات مطرح کنند. ما با سرمایه‌گذاری هیچ‌کس فارغ از سوابق او، از جمله بابک زنجانی نه‌تنها مسئله‌ای نداریم؛ بلکه صددرصد هم استقبال می‌کنیم. خود بهتر می‌دانید که هنوز هیچی نشده، تقاضای تأییدیه‌های بانکی کرده‌اند.
کسی که سرمایه دارد، نیازی به چنین امتیازاتی ندارد. این سرمایه‌گذاری باید واقعی و منتهی به تولید و اشتغال باشد و الا چند سال دیگر همه یادشان می‌آید که کل این ماجرا برای فریب افکارعمومی بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947762/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افتتاح چهار طرح ورزشی دانش‌آموزی در فسا با حضور معاون وزیر

اقدامات اولیه خانواده، در صورت مشاهده مشکلات گوارشی در کودکان

مجوز کارگزاری گمرک در کمتر از 3 روز صادر می‌شود

ایران مسیر ترانزیت چین و روسیه می‌شود

آیا ادارات استان فارس فردا شنبه 6 اردیبهشت 1404 تعطیل است؟/ جزئیات تعطیلی ادارات شیراز ششم اردیبهشت 1404

تاکید امام جمعه اهل سنت کیش بر اتحاد و مقابله با تفرقه افکنی دشمنان

شیراز به عنوان یک شهر محبوب، کاندیدای بسیاری از رویدادهای جهانی و آسیایی است

بازداشت 4 نفر پس از توهین به مقدسات اهل سنت در صدا و سیما

واکنش رئیس صدا و سیما به توهین به مقدسات اهل سنت: نصرالله، نیلفروشان و سنوار پرچم اتحاد اسلامی را به اهتزاز درآورده‌اند

اجماع دستگاه‌ها و مردم بر انتقال بازار دروازه کازرون

جمع بندی اخبار مهم در 4 اردیبهشت ماه 1404 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

کشف 27 تن پارچه قاچاق در کازرون

تامین برق چاه های کشاورزی در گرو پروانه بهره‌برداری است

قلعه دختر تهدید شد!

ضرورت توسعه هوش مصنوعی در حوزه علمیه

مراسم شهادت امام صادق در مدرسه علمیه خان شیراز برگزار شد

اجرای برنامه «رویش سبز» با محوریت جذب و پذیرش سطح سه طلاب خواهر

اهل بیت چون سیاسی بودند به شهادت رسیدند

امیدافزایی در حوزه علمیه تقویت شود

توسعه هوش مصنوعی در حوزه علمیه امر ضروری است

فوری/ امام جمعه اهل سنت ارومیه بیانیه داد

پیام مشترک نماینده ولی فقیه در گلستان و استاندار در محکومیت اقدام تفرقه افکنانه

وحدت اهل‌سنت و تشیع باید حفظ شود

بازجویی از 4 بازداشتی پرونده توهین به اهل سنت در شبکه یک + فیلم

مسلمانان در اصول مشترک با یکدیگر متحد هستند

بهبود روابط امریکا و ایران در دوران ترامپ؟

روایت «فارن پالیسی» از پشت پرده شکست آمریکا در یمن

قیمت لوبیاچیتی سر به فلک کشید

ثبت نام طرح چکاپ رایگان سلامتی در منزل !

تحلیل رسانه آمریکایی از گفته‌های روبیو درباره غنی‌سازی ایران

رای عجیب مجلس علیه منافع ملی

شبه جزیره هند در آستانه جنگ بزرگ؟

اقدامات پیشگیرانه مهمترین اصل درمان ناباروری است

بهترین روش مصرف شامپو برای حفظ سلامتی مو

کاهش ابتلا به سرطان با مصرف این مغز خوشمزه

بیت کوین در آستانه شکوفایی

مذاکرات جدی ایران و روسیه در حوزه گاز و انرژی

گزارش اختصاصی از استادیوم پارس شیراز

وحدت اسلامی سرمایه‌ای برای ملت ایران است

اقدامات نابخردانه موجب رنجش عمیق قلوب مسلمانان می شود

برنامه محفل، نماد وحدت و یکدلی مسلمانان + فیلم

رئیس شورای عالی کانون‌های بازنشستگی کشوری فارس : رقم متناسب سازی حقوق در بعضی از دستگاه‌های دولتی ناچیز بوده است

آغاز برداشت چغندر قند در جنوب فارس

اتفاق تاریخی؛ ایران هم در انتخاب پاپ جدید نماینده دارد

صدا و سیما رسانه ملی نیست

اعتراض رجانیوز: چرا توافق‌نامه ایران و روسیه معطل مانده است؟

3 عادت مفید برای سلامت چشم

علت زرد بودن زبان/ چطور می‌توان زردی زبان را درمان کرد؟

پنج عامل شایع بروز بیماری قلبی که طول عمر را کاهش می‌دهند

روایت آماری از سرنوشت شغلی دهه هشتادی‌ها