پیام فارس

آخرين مطالب

مشاهده سرخک در این استان/ 4 مورد قطعی مثبت گزارش شد اجتماعي

مشاهده سرخک در این استان/ 4 مورد قطعی مثبت گزارش شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرآنلاین، اورنگ ایلامی یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: در شهرستان‌های داراب، فسا و زرین‌دشت 14 مورد مشکوک به سرخک شناسایی شده که چهار مورد از آن‌ها (سه کودک زیر یکسال از داراب و یک نوجوان 16 ساله با سابقه تماس با بیماران) به صورت قطعی مثبت اعلام شده است.
وی با اشاره به لزوم بررسی دقیق‌تر پوشش واکسیناسیون در مناطق درگیر افزود: برخی از موارد مثبت در کودکانی مشاهده شده که واکسیناسیون انجام نداده‌اند.
سرخک؛ بیماری بازگشته از گذشته
ایلامی سرخک را یکی از مسری‌ترین بیماری‌های عفونی دانست که پیش از گسترش واکسیناسیون، عامل مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج سال بود و تصریح کرد: هرچند پوشش بالای واکسیناسیون در سال‌های گذشته موجب کاهش چشمگیر این بیماری شد، اما در سال‌های اخیر تحت تأثیر حضور اتباع خارجی، مواردی از سرخک در کشور گزارش شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به وضعیت شهرستان‌های فسا، داراب و زرین‌دشت گفت: این مناطق محل تردد اتباع خارجی هستند.
وی تاکید کرد: پوشش واکسیناسیون در فسا 100 درصد و در داراب و زرین‌دشت بیش از 98 درصد است، اما موارد ابتلا در کودکان واکسینه‌نشده نشان‌دهنده لزوم توجه ویژه به این گروه است.
اقدامات فوری و پیشگیرانه
ایلامی از تشکیل تیم واکنش سریع و برگزاری جلسات اضطراری با مسئولان شهرستانی خبر داد و افزود: واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخچه، ردیابی بیماران اولیه، جداسازی مبتلایان در بیمارستان‌ها و تأمین لوازم حفاظت فردی انجام شده است.
هشدار به شهروندان
وی با اشاره به الگوی انتقال بیماری از طریق تماس نزدیک با افراد آلوده، به‌ویژه در مراکز درمانی و خانواده‌های پرجمعیت، از مردم خواست در صورت مشاهده علائمی مانند تب و بثورات پوستی، سریعاً به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه بلندمدت شامل آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی، برگزاری کمپین‌های آگاهی‌بخش در مورد علائم سرخک، اهمیت واکسیناسیون و راه‌های پیشگیری، همکاری با رسانه‌های محلی و رهبران جامعه برای جلب مشارکت مردم، بررسی کانون‌های احتمالی، رصد مناطق با تراکم بالای اتباع غیرایرانی و بازدید از مراکز تجمعی (مانند خوابگاه‌ها، مدارس) است.
ایلامی تاکید کرد: با اجرای این برنامه ها به‌ویژه واکسیناسیون تکمیلی، پایش فعال و آموزش عمومی، می‌توان زنجیره انتقال سرخک را در منطقه قطع کرد. همکاری بین شهرستان‌های درگیر و تقویت زیرساخت‌های بهداشتی کلید موفقیت است.
سرخک؛ از علائم تا پیشگیری
بیماری سرخک با ویروس «موربیلی» از خانواده پارامیکسوویروس ایجاد می‌شود و دوره نهفتگی آن هشت تا 15 روز است. علائم اولیه شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و التهاب چشم است که به دنبال آن بثورات پوستی در صورت و بدن ظاهر می‌شود. انتقال بیماری از طریق ذرات تنفسی یا تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلو صورت می‌گیرد و افراد از سه روز قبل از علائم تا چهار روز پس از ظهور بثورات، ناقل بیماری هستند.
233236
کد خبر 2052357

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946937/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تبعیت از سیره و سنت اهل بیت سعادت دنیا و آخرت را به همراه دارد

گزارش مهر از جشن میلاد امام رضا(ع) در اسلامشهر – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حال‌وهوای حرم کریمه اهل‌بیت(س) در سالروز میلاد امام رضا(ع)

آتش‌سوزی در کوه‌های شیراز، شامگاه 19 اردیبهشت

استقبال  از مدال آوران فارس در مسابقات وزنه برداری جوانان جهان +فیلم

سفر ترامپ به خلیج فارس؛ معاملات ملکی یا صلح؟/ دست ویتکاف در مذاکره با ایران بازتر می‌شود

این آب، خاک ماست

واکنش حاج مهدی رسولی به ادعای تغییر نام خلیج فارس

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با نماینده مجلس خبرگان رهبری

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با نماینده مجلس خبرگان

آتش‌سوزی در کوه‌های شیراز، شامگاه امروز

ترامپ تصمیمی برای تغییر نام خلیج فارس نگرفته است

کارشناسی داوری استقلال – چادرملو اردکان

قهرمانی فارس و تهران در رقابت های تیراندازی با کمان کشور در شیراز

عقب‌نشینی‌های ترامپ ادامه دارد

واکنش محسن تنابنده به ماجرای نام «خلیج‌ فارس»

خبر جدید سخنگوی کاخ سفید درمورد ادعای تغییر نام خلیج فارس

ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام خلیج فارس نگرفته است

آفتابِ زیبا، اما پرخطر!

زمان و مکان استفاده از کرم ضدآفتاب

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

پاسخ صالحی امیری به خیال پردازی آمریکایی‌ها

پوکر قهرمانی 2 ستاره تیم ملی در کنار خلیج فارس!

قدرت پهپادی سپاه در رهگیری شناورهای خلیج فارس+ فیلم

واکنش بازیگر محبوب سریال پایتخت به تغییر نام خلیج فارس

خلیج فارس، نامی معتبر در اسناد بین‌المللی است

آمریکا درباره تغییرنام خلیج فارس عقب نشینی | اظهارات جدید سخنگوی کاخ سفید درباره خلیج فارس

آتش‌سوزی کوه‌های اطراف آرامگاه سعدی شیراز مهار شد

دادگستری فارس از توسعه اقتصادی لامرد حمایت می‌کند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها

یائسگی میتونه باعث افسردگی بشه؟!

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

همکاری مسئولین برای تأمین امنیت و آرامش در شهرستان‌ها ضروری است

عکس/ واکنش محسن تنابنده به خبر تغییر نام خلیج‌فارس

خلیج‌فارس فرهنگ، تاریخ و هویت ملی ایرانیان است‌

امام رضا(ع) به عنوان نماد پیوند اتحاد بین جامعه اسلامی است

حضور کاروان زیر سایه خورشید در روستاها و محله‌های بندرعباس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست ...! + ویدئو

ایران قهرمان رقابت های بین المللی کشتی جام خلیج فارس (تختی)

عکس/ واکنش زینب سلیمانی به اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست …! + ویدئو

خارگ نماد تنوع زیستی در خلیج فارس است

لطیفی: بازیکنان مظلوم ترین افراد استقلال هستند

مانور امداد و نجات شهدای خلیج فارس اوج توانمندی عملیاتی هلال احمر بود

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

پیش دیابت هم خطرناک است!

مراقبت های پوستی