بزرگنمايي:
پیام فارس - نبود زیرساختهای مناسب گردشگری در میمند فارس موجب شده است که ظرفیتهای اقتصادی این منطقه از جمله تولید عرقیات گیاهی و جاذبههای طبیعی، بلا استفاده بماند و روند توسعه گردشگری میمند که به شهر گل و گلاب محمدی معروف بوده، با چالشهای جدی روبهرو شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، شهر میمند، نگینی پنهان در دل استان فارس با جاذبههای طبیعی بکر و عطر بینظیر گل محمدی، ظرفیتهای گردشگری عظیمی را در خود نهفته دارد که تاکنون مغفول مانده است.
در فصل بهار، کشتزارهای گل محمدی و باغهای میوه این شهر، حریری صورتی و سبز رنگ را بر گستره آن میگسترانند و عطر گلاب، فضای شهر را آکنده میکند، این زیبایی بینظیر، سالانه تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را در ماه اردیبهشت به میمند میکشاند.
صنعت میمند بهشدت با گل و گلاب گره خورده است، زنان و مردان این دیار با لباسهای رنگارنگ محلی در فصل برداشت گل، حاصل یک سال تلاش خود را برداشت میکنند، برخی، میمند را سرزمین گل و گلاب ایران میدانند و جشنواره گل و گلاب آن، به مدت یک ماه در اردیبهشت، شور و حال خاصی به شهر میبخشد، این شهر با تولید سالانه بیش از 10 هزار تن گلاب در کارگاههای سنتی و صنعتی، نقش مهمی در تولید گلاب و اسانس گل محمدی در کشور ایفا میکند.
با وجود پتانسیلهای بینظیر و حتی فراتر از قمصر کاشان، میمند از کمبود زیرساختهای لازم برای جذب گردشگر رنج میبرد، کمبود هتل، اقامتگاه و مراکز تفریحی مناسب، گردشگران را مجبور به اقامت در شهرهای اطراف همچون شیراز میکند.
میهماننوازی بینظیر مردم میمند، موجب شده است تا درِ منازل و باغهای آنها به روی گردشگران باز باشد، اما این امر به باغستانها و مزارع گل آسیب میرساند، توسعه زیرساختهای گردشگری در میمند میتواند گامی مهم در جهت شکوفایی اقتصادی و معرفی این نگین پنهان به جهان باشد.

توسعه بومگردی در میمند نیازمند اختصاص تسهیلات است محمدمهدی فروردین، نماینده مردم شهرستانهای فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی در نشستی با اصحاب رسانه با اشاره به ظرفیتها و چالشهای موجود در شهر میمند اظهار کرد: شهری همچون میمند که میتواند هدف گردشگری فارس و کشور باشد، نیازمند تبلیغات و حضور پررنگ بیشتر رسانههاست.
وی با اشاره به فراهم شدن زیرساختهای حملونقلی و امنیت راهها برای حضور گردشگران در این شهر افزود: راههای امنی برای سفر به میمند نداشتیم که طی دو سال گذشته با ساماندهی گردنه موک، زنجیرون و دو راهی میمند سفری آسانتر برای گردشگران فراهم شده است.
نماینده مردم شهرستانهای فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین گفت: جاده ورودی میمند برازنده مردم نبود اما ساماندهی آن، روزهای پایانی خود را پشت سر میگذارد و فاز نخست آن به زودی به پایان میرسد.
فروردین با اشاره به توسعه بومگردی و اسکان بیشتر مسافران و لزوم اختصاص تسهیلات به آنها از افزایش ظرفیت مخزن آب این شهر با توافقهای انجام شده خبر داد.
نماینده مردم شهرستانهای فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باغهای انگور و انجیر میمند هم ظرفیت بسیار خوبی دارد، به گونهای که در کشور انگور عسکری این شهر معروف است.
فروردین با اشاره به موانع موجود بیان کرد: در بخش بهرهبرداری صنعت گلابگیری موانعی داریم که امید است با رفع آنها به خودکفایی برسیم.
وی خاطرنشان کرد: در صدور پروانه بهرهبرداری با موانعی روبهرو هستیم که با حضور استاندار فارس این موضوع و همچنین موقوفه بودن این شهر بررسی خواهد شد.
نماینده مردم شهرستانهای فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی که معتقد است میمند در فارس میتواند در بخش جاذبههای طبیعی دارای رتبه باشد، گفت: در عین حال در مسیر توسعه این شهر مشکلاتی چون کمبود آب برای رغبت سرمایهگذاران داریم.
وی با بیان اینکه موانعی نیز در بخش کشاورزی داریم، عنوان کرد: مجوز سه هزار هکتار اراضی شیبدار برای انجیر دیم گرفته شده است، در حوزه احیای قنوات هم مجوزهایی گرفتهایم که متوقف شده و در حال پیگیری مجدد آن هستیم.
فروردین با تاکید بر این نکته که میمند را باید به سمتی هدایت کنیم که با تغییر روش آبیاری و الگوی کشت صحیح، بهرهوری بخش کشاورزی در آن افزایش پیدا کند، تصریح کرد: بنده برای منابع آبی میمند نگران هستم و باید برداشتهای نامتعارف را حذف کنیم.
زیرساختهای ارتباطی در میمند تقویت میشود بهنام صیادنژاد، رئیس شورای اسلامی شهر میمند نیز با اشاره به ویژه برنامههای هفته بزرگداشت میمند اظهار داشت: برگزاری هفته گرامیداشت میمند موجب شده است تا مسئولان توجه بیشتری به صنعت تولید عرقیات و کشاورزی این منطقه داشته باشند.
وی تصریح کرد: اعطای عنوان شهر ملی شیشهگری به میمند مصداق این مدعاست که بهزودی اعلام رسمی میشود.
صیاد نژاد تهیه مستندی از شهر میمند، حضور کانون جهانگردان فارس و توجه بیشتر به میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان به میمند را از جمله اقداماتی عنوان کرد که با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس شورای اسلامی شهر میمند از رایزنی برای انعکاس رسانهای آئین گل غلطان، شیشهگری و گلابگیری میمند در صداوسیمای مرکز فارس و ملی خبر داد و گفت: شب فرهنگی میمند در حافظیه نیز با حضور تولیدکنندگان و گردشگران در دستور اجرا قرار گرفته است.
صیادنژاد با بیان اینکه از ششم اردیبهشت ویژه برنامههای هفته گرامیداشت میمند با آئین افتتاحیه برنامه گرامیداشت هفته میمند آغاز میشود، اعلام کرد: پاکسازی طبیعت میمند با همکاری طبیعتدوستان، برگزاری مسابقه عکاسی، برگزاری همایش روز میمند با حضور مسئولان کشوری و استانی، آئین گلابگیری جهت هدیه به عتبات عالیات، آستان قدس رضوی و دیگر اماکن متبرکه، آئین گل غلطان نوزادان، پیادهروی بزرگ خانوادگی، برگزاری مسابقه فوتبال بین پیشکسوتان میمند و برق شیراز، دیدار با خانواده شهدا و گلباران قبور مطهر شهدا، برگزاری مسابقات شطرنج، برگزاری جنگ شادی کودک و نوجوان، برگزاری شب شعر، حضور تیم رالی استان فارس، اجرای فستیوال فوتبال ردههای پایه و اختتامیه مسابقات چهارجانبه والیبال بانوان از شاخصترین برنامههای این هفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: با حضور وزیر ارتباطات در میمند دستوراتی برای تقویت زیرساختهای ارتباطی نیز گرفته شده است.

برگزاری بزرگترین فستیوال طبیعی جنوب کشور در میمند محمد رضازاده، شهردار میمند نیز در این نشست با بیان اینکه بزرگترین فستیوال طبیعی جنوب کشور هر ساله در این شهر برگزار میشود، گفت: تمرکز بیشتر بر این رویداد موجب رونق صنعت گردشگری در این شهر شده است.
وی با اشاره به این موضوع که وضعیت حملونقل جادهای و زیرساختها در میمند نسبت به گذشته مطلوبتر شده است، افزود: مباحث آموزشی از سالجاری در دستور کار قرار گرفته که توسعه هتلینگ، اقامتگردی و بومگردی از مهمترین مباحث آموزشی است.
رضازاده همچنین دلیل برتری گل و گلاب میمند را صنعت شیشهگری عنوان کرد و گفت: در راستای توسعه صنعت گردشگری که اقتصاد شهر را در بر میگیرد، سند توسعه گردشگری میمند با همکاری شورا در دستور تدوین قرار خواهد گرفت.
علی پور میرزا، دبیر جشنواره گل و گلاب میمند نیز در این نشست بر ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند تاکید کرد.
وی گفت: هر ساله برای برپایی جشنواره گل و گلاب، مدت کمی مانده به روز میمند تلاشها آغاز میشود، اما در پایان اگر چه برنامهها به بهترین شکل ممکن برگزار میشود، اما با توجه به ظرفیتهای عظیم و بسیار شهر میمند برای ما قابل قبول نیست.
پور میرزا افزود: برای رفع این دغدغه ضمن ایجاد دبیرخانه رویدادهای فرهنگی و هنری شهر میمند و اختصاص ردیف بودجهای برای ایجاد آن در بودجه سالانه شهر میمند یک نیاز است که امیدواریم شورای اسلامی شهر و شهرداری فرهنگدوست میمند برای این موضوع درایتی به کار گیرند.
دبیر جشنواره گل و گلاب میمند بیان کرد: در شهر میمند جشنوارههای مختلفی به مناسبتهای مختلف برگزار میشود که با ایجاد دبیرخانه دائمی برای برگزاری این رویدادها میتوان در کنار گردشگری طبیعت، گردشگری رویداد را تقویت کرد و در مباحث اقتصاد گردشگری شهر گامهای اساسی برداشت.
پور میرزا با اشاره به تشکیل ستاد استقبال از اردیبهشت نیز گفت: با توجه به ورود چشمگیر گردشگران در ماه اردیبهشت و به خصوص ایام برگزاری جشنواره، تشکیل این ستاد میتواند در نظم بخشی تسهیل تردد و اقامت گردشگران و میهمانان مؤثر باشد.
کمبود هتل و سرمایهگذاری، مانع شکوفایی گردشگری میمند سعید ساسانی، بخشدار میمند هم در این نشست با بیان اینکه این شهر همچون نگینی در فارس و سطح کشور میدرخشد، ابراز امیدواری کرد که با همافزایی مسئولان و بهکارگیری توانمندیها شاهد توسعه میمند باشیم.
وی با اشاره به مؤلفههایی چون سرمایه در گردش گلاب، اختصاص اعتبار لازم برای احیای قنوات خواستار روایت صنعت شیشهگری با توجه به اعطای عنوان شهر ملی شیشهگری به میمند و احقاق حق از دست رفته این شهر و کمتوجهیها به آن شد.
ساسانی تصریح کرد: میمند از نبود هتل رنج میبرد و شرمنده مردمی میشویم که به این شهر سفر میکنند.
بخشدار میمند عنوان کرد که برای سرمایهگذاری در این شهر پشتیبانی لازم از سوی مسئولان کشوری انجام نمیشود.
ساسانی همچنین خواستار جلوگیری از خاموشی شهر میمند در هفته گرامیداشت میمند به دلیل حضور مسافران و گردشگران در این شهر شد.
کد خبر 858847