پیام فارس

آخرين مطالب

مذاکرات مدعی اروپایی پیدا کرد سیاسی

مذاکرات مدعی اروپایی پیدا کرد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وزیرخارجه فرانسه گفته مذاکرات ایران و امریکا باید در جهت منافع اروپا باشد. این شاید نشانه‌ای باشد که مذاکرات به سادگی پیش نرود. کاترین اشتون در مذاکرات برجام به طرف ایرانی گفته بود که بهتر است با خود امریکا طرف باشید. در مذاکرات جدید هم تاکنون محتاطانه استقبال کرده بودند، اما معلوم بود که در ادامه ماجرا‌ها خواهیم داشت. گفته شد دور جدید مذاکرات در رم برگزار می‌شود. انتخاب رم احتمالاً به عصبانیت بیشتر تروئیکای اروپایی منجر خواهد شد
بازار
اروپاییان اعم از فرانسه، انگلیس و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا حضور ندارند، با ابزار تحریم افراد و نهاد‌های ایرانی و اظهارنظر مبنی بر اینکه مذاکرات را زیر نظر دارند، می‌کوشند همچنان خود را در مذاکرات دخیل جلوه دهند. سخنگوی وزارت خارجه، دیروز با انتقاد از این رویکرد تحریمی اروپایی‌ها تصریح کرد که اقداماتی از این دست، تفسیر انحصاری از حقوق بشر و غیرقانونی است. 
وزرای خارجه اتحادیه اروپا دیروز به بهانه بازداشت شهروندان اروپایی در ایران، تحریم‌های جدید علیه هفت فرد و دو نهاد ایرانی تصویب کردند. این خبر، دو روز پس از برگزاری مذاکرات غیرمستقیم میان تهران - واشینگتن در عمان، آن‌هم بدون حضور سه کشور اروپایی منتشر شد؛ مذاکراتی بدون اروپایی‌های عضو برجام که پیش‌تر، تحلیلگران و دیپلمات‌ها گفته بودند، تصمیم واشینگتن برای عدم هماهنگی با کشور‌های اروپایی درباره مذاکراتش با ایران در روز شنبه، اهرم فشار آنها را کاهش خواهد داد. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سؤالی در خصوص تداوم رویکرد غیرسازنده اروپا در قبال ایران و امکان اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به بهانه‌های قضایی و حقوقی گفت: «چیزی که مشخص است این است که مفهوم‌سازی‌هایی که اقدامات قضایی ایران را زیر سؤال ببرد، قابل پذیرش نیست.» وی گفت: «طرف‌های اروپایی با رویکردی که مبتنی بر تفسیر انحصاری از حقوق بشر است به خودشان اجازه می‌دهند که درباره اقدامات دیگران نظر بدهند و تحریم کنند. این تحریم‌ها غیرقانونی است و ما آن را غیرسازنده می‌دانیم.»
اروپا باید با امریکا متحد باشد
اروپایی‌ها که سابقه درخشانی در روند اجرای برجام ندارند، همچنان تلاش می‌کنند علاوه بر تحریم، درباره مذاکرات اخیر موضع‌گیری کنند. ژان- نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه از فرصت نشست روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ برای موضع‌گیری درباره ایران استفاده کرد و ترجیح داد به پرسش خبرنگاران درباره مذاکرات روز شنبه، با طیب خاطر پاسخ دهد: «امریکا آخر هفته گذشته گفت‌و‌گو‌هایی را با ایران آغاز کرده است و ما از این رویکرد بسیار استقبال می‌کنیم، اما با دوستان و شرکای بریتانیایی و آلمانی خود مراقب خواهیم بود که مذاکرات احتمالی کاملاً منطبق با منافع امنیتی ما در قبال برنامه هسته‌ای ایران باشد؛ برنامه‌ای که برای خاک فرانسه و اروپا یک تهدید جدی به شمار می‌رود.» علاوه بر این چهره فرانسوی، همیش فالکونر، معاون وزارت خارجه بریتانیا هم دیروز در پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس»، اگرچه از مذاکرات یاد شده حمایت و بر اهمیت این گفت‌و‌گو‌ها در راستای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای ایران تأکید کرد و نوشت: «خوشحالم که در مسقط حضور دارم تا از نخستین گام مهم میان ایالات متحده و ایران برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک درباره مسئله هسته‌ای ایران استقبال کنم.» ولی تأکید کرد: «زمان همچنان محدود است. بریتانیا به همراه شرکای شرکا (تروئیکای اروپا: فرانسه، آلمان، انگلیس) آماده حمایت است.» کایا کالاس، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در اظهاراتی درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم بین ایران و امریکا در عمان، این دور از مذاکرات را «گامی در مسیری درست» توصیف کرد و در پاسخ به سؤالی درباره احتمال ایفای نقش تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه، آلمان) در مذاکرات آتی بین ایران و امریکا ادعا کرد: «در نشست قبلی بحث گسترده‌ای درباره ایران و اقدامات احتمالی اروپا در مورد موضوع ایران داشتیم و تحریم‌های امروز یکی از این اقدامات است، زیرا ایران حامی گروگان گرفته شدن شهروندان اروپایی است.» او اظهار داشت: «درباره گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای با ایران، در حال رایزنی با کشور‌های انگلیس، فرانسه و آلمان هستیم. درحال نزدیک شدن به مهلت مکانیزم ماشه هستیم.» کالاس افزود: «نیاز داریم درباره این موضوع با امریکا نیز صحبت کنیم. باید در این موضوع متحد باشیم. هیچ‌کس نمی‌خواهد شاهد ایرانی هسته‌ای باشد.»
چنانچه ترامپ، مذاکرات را به اروپا ببرد، در واقع ایتالیا را در مقابل بقیه اروپا قرار خواهد داد. به‌خصوص که با وجود شهر‌هایی مانند وین که در ترتیبات اروپایی نقش اساسی دارند، انتخاب کشوری مانند ایتالیا بیشتر نوعی حذف اتحادیه از مذاکرات با ایران است. نشریه فارن پالیسی در این مورد نوشت: «زمانی که ترامپ در اوایل ماه جاری وعده اعمال تعرفه بر کالا‌های اتحادیه اروپا را داد، این اتحادیه به روشنی پاسخ داد: اتحادیه اروپا «قاطعانه» پاسخ خواهد داد.» در مقابل، جورجیا ملونی نخست‌وزیر ایتالیا موضع آشتی‌جویانه‌تری در پیش گرفت و در همان زمان گفت: «یک درگیری به نفع هیچ‌کس نیست. به همین دلیل است که با درک موضوعی که [ترامپ]مطرح کرد، معتقدم که گفت‌و‌گو و مثلاً، یک راه‌حل متعادل و متناسب، راه مقابله با آن است.» در چند ماه گذشته، ملونی با دقت خود را به عنوان نزدیک‌ترین رهبر اصلی اروپا به ترامپ معرفی کرده است و اعتبار خود را به عنوان یک «پل بالقوه» بین دولت جدید ایالات متحده و اروپا تقویت کرده است. شاهد این ادعا این است که او تنها رئیس دولت اتحادیه اروپا بود که به مراسم تحلیف ترامپ در ژانویه دعوت شد. اسماعیل بقایی دیروز درباره مکان دور بعدی مذاکرات ایران و امریکا گفت: «همان‌طور که وزیر خارجه مطرح کردند احتمالاً دور بعدی مذاکرات جایی غیر از عمان خواهد بود. به نظرم این موضوع مهمی نیست، مهم این است که مذاکرات ما در همان چارچوب قبلی یعنی به صورت غیرمستقیم با میانجیگری عمان ادامه پیدا می‌کند.» بقایی تأکید کرد: «ما با طرف عمانی در ارتباط هستیم و بعد از دریافت نظرات طرف عمانی در این ارتباط تصمیم‌گیری و آن را اعلام می‌کنیم.»
ساعاتی بعد از موضع بقایی، ایتالیا اعلام کرد که با میزبانی مذاکرات موافقت کرده است. 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/944575/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اطلاعات/ منزل به منزل!

بهترین ساعت برای ترشح هورمون رشد کودکان چیست؟

یک انسان سالم چگونه به مشکل قلب و عروقی مبتلا می‌شود؟

تاکید پزشکیان بر توقف عملیات احداث پتروشیمی در میانکاله و محاکمه خاطیان

توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز در سامانه بازرگانی دولتی

کنترل تلفات و مصرف برق ادارات دولتی در دستور کار وزارت نیرو

شیطنت‌ در عرضه روغن‌ خوراکی به بازار

خاندوزی: دوره 3 ساله برجام دوره ثبات اقتصادی و درخشان بود

عکس/ قلعه دختر تهدید شد

بهره برداری از دو طرح ورزشی مدارس در شهرستان فسا

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، چهارشنبه3اردیبهشت +ساعت اکران دایناسور در تهران

بحران فرونشست زمین در فارس

کاپ قهرمانی جام حذفی هندبال در دو راهی کازرون – کرمان/ نبرد حساس برای کسب دومین سهمیه آسیایی

منزلت فرزندان در نگاه اهل بیت علیهم‌السلام

فجر یک گام تا لیگ برتر؛ جنگ 1+4 تیم برای دومین صعودکننده+جدول و برنامه

ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دختران از نگاه امام صادق (ع)

سارق طلاجات منزل در اردکان دستگیر شد

«خلیج‌فارس» تا ابد فارس خواهد ماند

140 پروژه ورزشی مدارس فارس به بهره‌برداری می‌رسد

برگزاری مراسم گرامیداشت آیت‌الله سید حسین آیت‌اللهی در شب شهادت امام صادق (ع)

تربیت نسل مؤمن و انقلابی رسالت «مدارس شاهد» است/ باید بازخورد اقدامات فرهنگی و آموزشی را بررسی کنیم

سرمقاله شرق/ نه قانونی، نه آموزشی

سرمقاله جوان/ پاسخ پرسشگران موذی را ندهید!

سرمقاله وطن امروز/ کار رنگی

چرا رگ قلب گرفته می‌شود؟

تاثیر صبحانه بر کاهش وزن، واقعیت یا افسانه؟

توزیع بنزین سوپر منتظر وزارت اقتصاد

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 80 هزار تومان ماند

چگونه از لاغر شدن صورت در حین ورزش جلوگیری کنیم؟

رشد 4 هزار واحدی شاخص کل بورس

متن قرارداد شرکت ریلی «بابک زنجانی» با راه‌آهن منتشر شد

اهدای دستگاه نوار قلب جنین به بیمارستان ضیایی اردکان

افزایش تولید بنزین در ستاره خلیج فارس

فرصت ارتقای رنکینگ در مسابقات اسکواش «شیراز جونیور» – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تأمین کامل برق چاه‌های کشاورزی فارس در پی رایزنی با وزیر نیرو

پیگیری تامین منابع پایدار آب برای یزد از خلیج فارس/ مشکل آب شرب نداریم

63درصد تسهیلات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران غیرحضوری پرداخت شد

فارس؛ در صدر تولید کنندگان بادام کشور/ تولید سالانه 27 هزار تن بادام در استان

توقیف 9 فروند لنج صیادی پرساینر در خلیج فارس

دشمنان ارزش‌های قرآن و دین زمین گیر شده‌اند

مداح و پیرغلام اهل بیت(ع) درگذشت

حذف بی‌صدای گوشت یارانه ای در میادین تره‌بار | قیمت گوشت یارانه ای چند:

خلیج فارس هدیه خوزستان به هرمزگان در جشنواره موسیقی نواحی

سکاندار روابط عمومی ورزش همگانی فارس منصوب شد

جشن امضای کتاب «ن ی س ت» فاضل نظری در شیراز

انتصاب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان آذربایجان شرقی

دو طرح ورزشی مدارس در شهرستان فسا به بهره‌ برداری رسید

تاکید بر کیفیت پروژه‌های عمرانی در روستاهای داراب

استاندار فارس درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت

برق چاه‌های کشاورزی فارس در چارچوب پروانه بهره‌برداری تامین می‌شود