پیام فارس

آخرين مطالب

45 سال شاعری در مسیر انقلاب ؛ از دفاع مقدس تا نغمه‌های ماندگار اجتماعي

45 سال شاعری در مسیر انقلاب ؛ از دفاع مقدس تا نغمه‌های ماندگار
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هفته هنر انقلاب اسلامی فرصتی است که پای سخن کسانی بنشینیم که ذوق و هنر خدادادی خود را در خدمت آرمان‌های انقلاب و اعتقادات خود قرار دادند. آن‌هایی که مسیر سید مرتضی آوینی را رفتند و خواستند در قالب هنر حرف شهدا را منتقل کنند.
نمونه آن آقای علی اکبر حسامی شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی که از روزگار جوانی تا به امروز که موی سپید بر سر دارد در مسیر انقلاب و دفاع مقدس و شعر آئینی قرار داشته و آرزو دارد که همچنان در این مسیر باقی بماند.
علی اکبر حسامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: من از 26 سالگی یعنی سال‌های دهه 60 تا به امروز که 75 سال دارم شعر گفته‌ام.
انقلاب مسیر شاعری من را تغییر داد
این شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی که 45 سال سابقه شاعری دارد، بیان کرد: هر چند قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با دیدن دیوان ابن حسام و خواندن اشعار او علاقه به شعر و شاعری پیدا کردم ولی انقلاب اسلامی مسیر شعری من را تغییر داد.
حسامی اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با شروع دفاع مقدس و آن حماسه‌هایی که جوانان ایرانی در دفاع از دین و وطن و ناموس و اعتقادات خود خلق کردند من نیز به سمت اشعار حماسی و انقلابی رفتم و تاکنون نیز تلاش کردم در آن مسیر باقی بمانم.
وی درباره رمز ماندگاری یک شعر و به ویژه شعر آئینی و انقلابی گفت: شعری می‌تواند ماندگار باشد و در ذهن‌ها حک شود که از نظر لفظ و معنا متحد باشد به این معنا که هم معنا و مفهوم آن برجسته و هم از نظر سبک و صنایع شعری حرفی برای گفتن داشته باشد.
شعر باید با اعتقادات مردم هماهنگ باشد
این شاعر پیشکسوت و انقلابی اهل خراسان جنوبی ادامه داد: از طرف دیگر مفهوم یک شعر باید با اعتقادات مردم آن جامعه هماهنگ باشد تا مردم از صمیم قلب آن را بپذیرند.
حسامی بیان کرد: من تاکنون چهار کتاب شعر به نام‌های گلستان عارفان، عشق امیدواران، سیب سرخ انقلاب و نغمه ایثار را به چاپ رسانده‌ام ولی اگر شرایط مهیا باشد به لحاظ محتوایی و تعداد شعر می‌توانم چهار کتاب دیگر را نیز به چاپ برسانم.
وی گفت: آن چیزی که مانع چاپ می‌شود هزینه‌های بالای چاپ کتاب است که این موضوع مانعی بر سر راه انتشار اشعار و یا نوشته‌های نویسندگان و شاعران به وجود آورده است.
شاعر خوش ذوق خراسان جنوبی که سال‌ها دبیر مدارس استان بوده و این روزها ایام بازنشستگی را می‌گذراند اظهار کرد: در زمینه ترغیب و تشویق خود من به شعر و شاعری یکی از معلمانم به نام آقای مؤیدی بسیار نقش آفرین بودند و من نیز رشته‌ام را به ادبیات تغییر داده بودم و ایشان برای تشویق من مرتب درخواست می‌کردند که شعری بخوانم.
مرحوم راشد محصل بر کتاب‌هایم مقدمه می‌نوشت
حسامی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی برجستگان بزرگی چون مرحوم راشد محصل را به خود دیده است، گفت: مرحوم راشد محصل بر کتاب‌های من مقدمه می‌نوشتند و براساس لطفی که به من داشتند می‌گفتند خوشحالم که بعد از ابن حسام فردی از او یعنی خوسف اینگونه در عرصه ادبیات ورود پیدا کرده است.
شاعر خوش ذوق خراسان جنوبی افزود: از نظر اینکه محتوای اشعار من با آیات قرآن و روایات تطبیق دارد نیز آیت الله عبادی نماینده ولی فقیه نیز این موضوع تأیید کردند.
وی درباره مفهوم هنر انقلاب اظهار کرد: هنر انقلاب امتداد همان مسیری است که شهدای ما خصوصاً شهید آوینی رفتند و آن استفاده از ذوق و استعداد درونی در مسیر ترویج و تبیین اسلام اصیل و آرمان‌های انقلاب است.
با شعر آئینی مأنوس باشید
این شاعر پیشکسوت خراسان جنوبی یادآور شد: توصیه من به همه جوانان و به ویژه جوانان علاقمند به ادبیات این است که با شعر انقلاب و شعر آئینی مأنوس باشند چرا که این اشعار است که بر روح و جان انسان تأثیر می‌گذارد.
حسامی درباره فعالیت‌های این روزهایش می‌گوید: این روزها همچنان با شعر و ادبیات انس دارم و به توفیق الهی برای اهل بیت (ع) شعر می گویم و در مجالس میلاد و یاد شهادت آن بزرگواران شعرهای خود را برای اهل مجلس می‌خوانم.
وی ادامه داد: ما شعر را در مسیر انقلاب و دین شروع کردیم و امیدواریم تا آخرین لحظه‌ای که شعر می‌گوئیم همچنان شاعر اهل بیت (ع) باقی بمانیم.
کد خبر 6435569

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/944422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحاد شوم برای نجات سیاستمداری فاسد

بازگشت به سیاست تخریب

اتهام بدون سند

اخراج حدود 150 خبرنگار

از رباط کریم تا رباط بخیل؛ درباره‌ اخراج شتاب‌زده پناه‌جویان افغانستانی

چراغ سبز پکن به فروش جنگنده‌های پیشرفته به تهران؟

ایران؛ حرکت بر لبه تنهایی

رسوایی جنسیِ ادامه دار؛ زخم «اپستین گیت» دهن باز کرد

هک و تحریم اتاق جنگ

سکانس‌هایی از رد خون

دلیل تفاوت فشار بین ماکسیمم و مینیمم

در جریان افزایش فشارخون چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 19 تیر 1404

نان به نرخ دولتی به دست مردم نمی‌رسد

کشف داروهای فاقد مجوز در مرودشت

درگیری محیط‌بانان با شکارچیانِ مسلح برای نجات حیات وحش در لارستان

آغاز کاشت ذرت تابستانه در 75 هزار هکتار از مزارع فارس

بیشترین شهدای دانش آموز دبستانی‌ بودند

فعال اصلاح طلب: صحبت‌های پزشکیان با کارلسون در راستای خواسته اکثر ایرانیان بود

حمله تندروها به مصاحبه استراتژیک رئیس جمهور

مسیر دشوار دیپلماسی

در کشور ما از هر 4 نفر حداقل یک نفر فشار خون دارد و نمی‌داند!

هشدار طب ایرانی درباره آلودگی هوا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آسیب‌ها

بازدهی بورس در هفته سوم تیر 1404

تولید بیش از 40 تن ماهی در شهرستان کوار

گوجه‌فرنگی داراب به بازار کشورهای حوزه خلیج فارس رسید

دست‌های آلوده

حمله‌ به‌ فردو و پرده‌های ابهام

مصاحبه پزشکیان به چالش کشیدن روایت لابی اسرائیل در آمریکا بود

بیکاری گسترده

نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت‌ بدن / هشدار مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها

مسکو سیتی کجاست؟ همه چیز درباره مدرن‌ترین منطقه شهر مسکو در روسیه

وزیر کار: با مدیریت سیاسی نمی توان اقتصاد را مدیریت کرد

مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری: باید وجه مسافران بدون هیچ‌گونه کسری بازگردد

تروریست فراری را شناسایی و معرفی کنید

شیاد مذاکره!

بیانیه الجزایر؛ محملی برای غرامت جنگ 12 روزه

راز خشم تندروها از پزشکیان

تاثیر تغذیه مناسب در کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا

کاهش قیمت برنج در راه است

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه امامی به کانال 78 میلیون تومانی وارد شد

مراسم عزاداری سالروز دفن شهدای کربلا در سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران

برگزاری آزمون ورود به مدارس سمپاد از فردا

تشعشعات رادیواکتیو؛ تهدیدی جدی یا اغراق رسانه‌ای؟

تفاوت آتش‌بس، ترک مخاصمه و معاهده صلح

سفید و سیاه یک مصاحبه

ورود 8 داروی جدید به فهرست رسمی دارویی کشور

کاهش قیمت برنج در اه است

تکذیب فیلم منتسب به سهامداران بورس

فراخوان وزارت اقتصاد برای انتخاب بازارگردان اوراق مالی اسلامی