پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله کیهان/ دیکتاتورهای کوچولو! مقالات

سرمقاله کیهان/ دیکتاتورهای کوچولو!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان / «دیکتاتورهای کوچولو!» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم جعفر بلوری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
1- مدتی است با «جادوی رسانه» تلاش می‌شود، «موثر بودن مذاکره در رفع واقعی تحریم‌ها» برای عده‌ای «معتبر» شود. با توجه به تجربه برجام و تعهداتی که آمریکا هیچگاه به آنها عمل نکرد، هنوز بسیاری بر این باورند، آمریکا قابل اعتماد نیست و قصد لغو تحریم‌ها را ندارد. تلاش‌های «غیرعادی» از سوی برخی جریان‌های رسانه‌ای و سیاسی در کشور نیز آغاز شده است، با هدف «بازسازی اعتماد» به آمریکا جهت «جدی نشان دادن» مسئله رفع تحریم‌ها. کار به جایی رسیده است که برخی گفته‌اند، امیدوارند آمریکا 2500 میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند! یک‌بار دیگر برگردید و عدد را بخوانید. 2هزار و 500 میلیارد دلار! در این بین کافی است یک نفر که مخالف مذاکره هم نیست اما به نتیجه‌بخش بودن آن تردید دارد، سؤال کند که «چرا باید به ترامپی که متحدانش هم به او اعتماد ندارند اعتماد کرد؟» یا بپرسد «چگونه آمریکایی که علیه 180 کشور جهان جنگ تعرفه‌ای به راه انداخته تا به قول اندیشکده بروکینگز اقتصاد بیمارش را از مرگ نجات دهد، می‌تواند 2500 میلیارد دلار سرمایه را وارد ایران کند؟» تا سیل فحاشی‌ها و اَنگ زدن‌ها علیه‌اش جاری شود. با «دیکتاتورهای کوچولو»یی مواجهیم که لحظه‌ای «آزادی بیان» از دهانشان نمی‌افتد اما کوچک‌ترین نقد که نه... کوچک‌ترین پرسش را هم برنمی‌تابند. 
2- دیکتاتورها عموما، ویژگی‌های مشترکی دارند. «دیکتاتور» فقط در کاخ سفید و اتاق بیضی شکل کاخ سفید نیست. در فکر و اندیشه و حتی در حوزه علم هم می‌شود دیکتاتور بود. برخی رویکردهای فکری یا نظری می‌توانند نوعی دیکتاتوری فکری یا روش‌شناختی ایجاد کنند. بله درست شنیدید ما در حوزه اندیشه و فکر هم دیکتاتور داریم. دیکتاتورها- چه سیاسی و چه فکری- باور دارند که تنها حقیقت در نزد آنهاست. این طیف «جزم اندیش» است. می‌گوید اِلا و لابُد حرف، حرف من است و حقیقت نزد ماست! آنها هر قرائت یا تفسیر دیگری را غلط، تهدید‌آمیز و خطرناک تلقی کرده، تحملش نمی‌کنند؛ همزمان لحظه‌ای جمله «لزوم تحمل مخالف» از دهانشان نمی‌افتد. فلذا تا می‌توانند منتقدانشان را به شکل‌های مختلف می‌نوازند. (با عرض پوزش) این طیف طی همین چند روز پیش، پرسش‌شوندگان را با صفاتی مثل «اُسگلِ نظام، کاسب تحریم، حرافِ همه چیز دانِ، دهن گُشاد، مخالف مذاکره، جنگ طلب و....» خطاب قرار داده‌اند. چنین دیدگاهی، سیاه و سفید می‌بیند. می‌گوید یا با ما هستی یا علیه ما. آنها «نقد» را تخریب، «پرسش» را «مخالفت» و «تردید‌کننده» را جنگ‌طلب می‌دانند. در نگاه دیکتاتور-چه سیاسی چه اندیشه‌‌ای- راه‌حل همه مشکلات (اینجا حل مشکلات اقتصادی) یک چیز است و از قبل آماده است و جز همان که آنها می‌گویند (اینجا مذاکره با آمریکا) نیست. راه‌حل‌های دیگر خطاست. آنها معتقدند واقعیت باید هر طور که شده با نظریه آنها جور شود، نه برعکس! دیکتاتوری در اندیشه یک «اَبَر‌بیماری» است. این که خدا و پیغمبر خدا را قابل نقد بدانی‌(!) اما مذاکره با آمریکا را نه، چیزی جز بیماری است؟! 
3- می‌‎گویند، با نیم ساعت مذاکره، دلار و سکه را ارزان کردیم. نیم ساعت یعنی، با کمترین زمان و هزینه. در تکمیل می‌گوییم، شما بدون داشتن وزیر اقتصاد و بدون داشتن برنامه توانستید دلار را کاهشی کنید! آفرین. اما آیا واقعا تا همین‌جای کار هزینه‌ای نداده‌ایم؟ هزینه‌ای سنگین‌تر از این که، قهرمان ملی مان را که 40 سال برایمان جنگید، فراموش کردید؟! والله کم هزینه‌ای نیست.
4- کار رسانه، «تولید قدرت» برای چانه‌زنی است. اعلام این که، بدون مذاکره و رفع تحریم‌ها کارمان تمام است، پیام قدرت به دشمن مخابره می‌کند یا پیام ضعف؟! چرا رسانه‌هایی را که تنها حرفشان این است که «مراقب باشید سرتان کلاه نرود» تضعیف می‌کنید؟ رسانه‌ای که هشدار می‌دهد تا مؤلفه‌های قدرت را حفظ کنید و مُفت و مجانی امتیاز ندهید خطرناکند یا رسانه‌هایی که پیام ضعف و بیچارگی مخابره می‌کنند؟! اینکه می‌گویند، کشور را معطل مذاکره نکنید، آیا حرف غلطی است؟! یعنی شما معتقدید باید معیشت و زندگی مردم را معطل مذاکرات 
بازار
کرد؟! 
5- معنای جمله جان کری که نوشته، ایران گوشه رینگ است و ترامپ نباید فرصت را از دست دهد یعنی چه؟ کدام مواضع و پیام‌ها، کدام تیترها و سخنرانی‌ها باعث شده دشمن چنین محاسبه غلطی کند؟ راستی جان کری مگر دموکرات نبود؟ مگر با او قدم نمی‌زدید؟! مگر شما دموکرات‌ها را بهتر از جمهوری خواهان و متفاوت از آنها معرفی نمی‌کردید؟ آیا ترامپ دموکرات است؟ هیچ از خودتان پرسیده‌اید چرا جان کریِ دموکرات با ترامپِ جمهوری‌خواه، به ایران که رسیدند، متحد شدند؟ آیا حمله شما به پرسش کنندگان و منتقدان نمایش وفاق ملی و اتحاد است؟ اگر خطر جنگ وجود دارد، در شرایط خطیر، مهم‌ترین نیاز کشور چیزی جز نمایش اتحاد داخلی است؟! 
6- تحلیل مسیر فعلی نشان می‌دهد که برخی با ادعاهای -انشاء الله- ساده‌لوحانه، در حال تزریق «توهم اعتماد» به دشمنی هستند که خود می‌گوید به من اعتماد نکنید. آیا واقعاً می‌توان پذیرفت کشوری که حتی به دوستان و متحدان اصلی‌اش پشت کرده، قصد حل کردن مشکلات دشمنش را دارد؟ این ساده انگاری نیست؟! دیکتاتوری فکر، چه در سیاست و چه در رسانه، همیشه به انسداد فضای نقد و پرسشگری منجر شده است. امروز نیز شاهدیم که به جای پاسخ منطقی به سؤالات، منتقدان را با برچسب‌های از پیش آماده خفه می‌کنند. تاریخ می‌گوید ملتی که نتواند در شرایط سخت، عقلانیت و انسجام خود را حفظ کند، محکوم به تکرار اشتباهات گذشته است. 
امروز زمان آن است که به جای تسلیم در برابر توهمات، و به جای «رویا فروشی» با خردجمعی و مقاومت، از منافع ملی دفاع کنیم. لحظه‌ای به این فکر کنیم که موضوع مذاکره، توانایی‌های نظامی ایران است، نه توانایی نظامی دشمن! به این بیندیشیم که آنها آمده‌اند تا با ابزار مذاکره، توانایی نظامی و دفاعی مان را تضعیف کنند، نه تقویت! وسط جنگ ترکیبی و تحمیلی دشمن، چرا دشمن، تضعیف توان نظامی‌مان را دنبال می‌کند؟! برای همین است که عُقلای کشور اعلام کرده‌اند، موضوع مذاکره فقط و فقط هسته‌ای است و لاغیر....!

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/944414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت دلخراش ِشاهدانِ جنایت اسرائیل در تجریش

مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید

لغو ١٢ هزار پرواز در ایام جنگ و آتش‌بس؛ گزارش اولیه خسارت به ایرلاین‌ها اعلام شد

چراغ خاموش شفافیت؛ چرا اطلاعات وام مسکن از دسترس عموم خارج شد؟

تأکید بر وحدت و انسجام ملی

عاشورا، فرهنگ بیداری و ایستادگی

این روغن‌ها برای سلامتی مفید هستند

عامل گرانی برنج در بازار

تاسوعای حسینی، روز وفاداری و ایثار

نذر و سوگ برای علمدار کربلا

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی، فروغی‌راد و مهری در استان زنجان

سراب تجزیه ایران

از سرگیری پرواز شرکت‌های هواپیمایی عربی به ایران

هشدار سازمان هواپیمایی؛ بعد‌ از ساعت 18 عصر پروازی نداریم

این غذاها سبب ابتلا به آلزایمر می‌شوند

بازار طلا پس از تعطیلات به کدام سو می‌رود؟

شیراز میزبان تجمع زینبیون در حمایت از ولایت

برگزاری عصر شعر عاشورایی دانش‌آموزی در شیراز

چگونه شرکت‌های جهانی از کشتار فلسطینی‌ها سودهای هنگفتی به دست می‌آورند؟

معاون وزیر ارتباطات: با اینترنت طبقاتی مخالفیم؛ اینترنت طبقاتی یعنی تبعیض

هشدار درباره تبعات تاخیر در اعلام قیمت خرید گندم

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی و فروغی‌راد در استان زنجان

این خوراکی‌ها ساعت خواب را تنظیم می‌کنند

قیمت جدید مرغ در ایام محرم اعلام شد

بازگشت فرودگاه تبریز به شبکه حمل و نقلی هوایی کشور

شناسایی و حذف 2400 مگاوات مصرف پنهان رمزارز‌ها

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهیدان قاسمی و فروغی‌راد در استان زنجان

سکوت اژدها

شرایط بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده قطعی شده اعلام شد

فرودگاه شهید مدنی تبریز باز شد

راه‌اندازی قطارهای فوق‌العاده در مسیرهای پُرتردد برای تاسوعا و عاشورا

سلامت کبد به این ویتامین‌ها نیاز دارد

تأمین دام برای محرم و صفر بدون مشکل

اقامه نماز ظهر تاسوعا در حرم مطهر شاهچراغ (ع)

سومین حرم اهل بیت(ع) غرق در عزای تاسوعای حسینی

عزاداری تاسوعای حسینی در حرم شاهچراغ (ع)

چرا پوتین حکومت طالبان را به رسمیت شناخت؟

کاهش قیمت و افزایش فایل‌های اجاره مسکن با خروج اتباع غیرمجاز

کشف مهمات، گوشت شکار و سلاح غیرمجاز در «کوه هوا» لامرد

92 هزار نفر دوره در مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای فارس مهارت آموختند

اضطراب، فوبیا و پانیک؛ چه تفاوتی دارند؟

توضیح عضو شورای شهر تهران درباره افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی

برق در وضعیت هشدار؛ تمدید خاموشی‌ها با افزایش مصرف

جزئیات جدید از واریز کالابرگ الکترونیکی

برگزاری مراسم عزاداری شب نهم محرم در فارس

واژگونی سمند در محور داراب فارس با 7 مصدوم

حضرت ابوالفضل(ع) نمادی از بصیرت و ولایتمداری در رکاب امام زمان

خرید روغن شرطی شد

عزاداری تاسوعای حسینی در سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران

کربلا؛ کانون عشق و دلدادگی