پیام فارس

آخرين مطالب

خستگی و ضعف با آمپول نوروبیون خوب می‌شود؟ علمي

خستگی و ضعف با آمپول نوروبیون خوب می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خبرآنلاین / یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: در این خصوص که آمپول نوروبیون را یک تقویتی حساب کنیم باید کمی محتاطانه برخورد نمود و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد.
غزاله سجادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با دریافت آمپول نوروبیون اظهار کرد: آمپول نوروبیون ترکیبی از ویتامین‌های گروه B1، B6، و B12 است. ویتامین‌های گروه B، ویتامین‌های محلول در آب هستند، یعنی اضافه این ویتامین‌ها از بدن دفع می‌شود و جایی برای ذخیره در بدن ندارند و از این‌رو نیاز به جایگزینی روزانه دارند. اما به واسطه گسترده بودن مواد غذایی حاوی ویتامین B، از جمله پروتئین‌های حیوانی، سبزیجات، لبنیات و حبوبات، معمولا به جز شرایط خاص کمبود ویتامین‌های گروه B به ویژه در این خصوص که مرتبط با آمپول نوروبیون باشد، کمتر اتفاق می‌افتد.
این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه ویتامین‌های گروه B در مسیرهای ضروری متابولیسم روی مسیرهای عصبی می‌توانند موثر باشند، ادامه داد: کمبود هر کدام از این ویتامین‌ها (B1، ‌B6، B12) می‌تواند علائمی مانند، خستگی، کمبود انرژی، احساس ناراحتی در اندام‌ها، اختلالات شناختی و حتی افسردگی، تغییرات پوستی، وجود زخم‌های گوشه دهان و نقص ایمنی را به همراه داشته باشد. همچنین، کمبود ویتامین B12 می‌تواند نوع خاصی از کم خونی را ایجاد کند. بنابراین، با توجه به اینکه آمپول نوروبیون حاوی 3 ویتامین است، در صورت کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند برای ما کمک کننده باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: گاهی خستگی‌ و ضعفی را احساس می‌کنیم که از نظر پزشکی با کمبود این ویتامین‌ها و آمپول نوروبیون ارتباطی ندارد. بنابر تشخیص پزشک اگر کمبود ویتامین‌ها در بدن به ویتامین‌های گروه B مربوط باشد، نوروبیون می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. اما اگر کمبود ویتامین‌های گروه B را نداشته باشیم، تزریق نوروبیون هم موثر نیست.
سجادی با بیان اینکه قطعا این سوال مطرح خواهد شد که چرا و بر اساس چه مکانیسمی این آمپول یکسری علائم خستگی و ضعف را برطرف می‌کند؟ گفت: این نکته ریشه علمی ندارد و ممکن است بیشتر به اثرات روانی در نتیجه تزریق آمپول مربوط شود. ویتامین‌های B در بسیاری از غذاها وجود دارند پس احتمال کمبودشان مربوط به شرایط خاص مانند مصرف مزمن الکل یا زمانی که فرد اختلالات جذب یا سوء تغذیه شدید داشته باشد، می‌شود. همچنین، در زمان بارداری ممکن است دریافت و جذب این ویتامین‌ها کم شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در زمان‌هایی به دلیل برخی از بیماری‌ها ممکن است دفع این ویتامین‌ها افزایش پیدا می‌کند، افزود: انواع سندروم‌های سوء جذب، بیماری التهابی روده و شرایط بعد از جراحی مواردی است که ممکن است به دلیل ابتلا، فرد دچار کمبود ویتامین B شود. همچنین، در شرایطی که بیمار داروهای ضد تشنج مصرف می‌کند ممکن است به واسطه مصرف آن داروها بیمار دچار کمبود ویتامین B شود که تشخیص این کمبود بر عهده پزشک است.
وی ادامه داد: در این خصوص که آمپول نوروبیون را یک تقویتی حساب کنیم باید کمی محتاطانه برخورد نمود و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد. نوروبیون زمانی می‌تواند علائم را برطرف کند که بیمار کمبود ویتامین‌ها را داشته باشد. این دارو مانند هر دارویی می‌تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد. با توجه به اینکه این دارو شامل ویتامین‌های گروه B به شکل محلول در آب است معمولا علامتی که ناشی از ذخیره شدن ویتامین در بدن باشد کمتر اتفاق می‌افتد و اگر قرار باشد علائم جانبی رخ بدهد، علائمی مانند حساسیت، یبوست، اسهال، تغییر رنگ ادرار، درد شکم، تهوع و استفراغ را شامل می‌شود که در صورت ادامه یافتن باید به پزشک مراجعه شود.
سجادی در پایان با بیان اینکه خرید آمپول نوروبیون به عنوان تقویتی بدون تجویز را توصیه نمی‌کنم، خاطرنشان کرد: این آمپول حاوی 100میلی‌گرم ویتامین‌های B1، B6 و 1000 میکروگرم ویتامین B12 است که این دوزها بسیار بالاتر از دوز مورد نیاز روزانه ما است و دریافت آن به فاصله نزدیک توصیه نمی‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/900122/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت‌الله شیخ علی موحد، دعوت حق را لبیک گفت

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

اجرای مرحله دوم طرح آبخیزداری در فسا

اجرای طرح بهسازی در بلوار نواب شهر آباده

جبران خسارت وارد شده به باغ‌ها در هجوم خرس‌ قهوه‌ای

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

قیمت نان در فارس افزایش یافت

آغاز همکاری بیمه دی و فدراسیون فوتبال از امروز

نوید توسعه زیرساخت تولید برق خورشیدی در فارس

کشف 30 دستگاه لوازم خانگی قاچاق در شهرستان خفر

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

آرامستان تاریخی دارالسلام شیراز؛گورستانی خاموش درسایه بی توجهی مسئولان

تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا دهقانی در کازرون

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

960 میلیون متر مکعب ذخیره آب سدهای فارس تا امروز

برخی از مدیران فارس توجهی به اجرای برنامه هفتم توسعه ندارند

اهدای 250 جلد کتاب به کتابخانه شهر بهمن

برگزاری کلاس‌های اوقات فراغت در آباده

آغاز ثبت نام متقاضیان پیاده روی اربعین حسینی(ع) از پنجشنبه 26 تیرماه

کشف کالای فاقد مجوز در فیروزآباد

اهدای 55 واحد خون به بیماران نیازمند در سروستان

تأکید بر برنامه‌ریزی هدفمند و حکمرانی داده‌محور

🎬 روایتی از دیدار معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست

کاهش 40 درصدی بارش‌ها و افزایش 1.2 درجه‌ای دما از ابتدای سال آبی

🎬 روایتی از بازدید استاندار فارس از مرکز اورژانس استان

برداشت بیش از 231 هزار تن گندم و جو در مرودشت

رهروان واقعی سیره شهدا باشیم

جنبه مردمی انقلاب مردم را پای‌کار ایران نگه‌داشت

تقویت اتحاد و وفاق ملی در کشور نتیجه جنگ 12 روزه

افتتاح 37 شعبه دادگاه صلح در مرکز استان فارس

بررسی میدانی علت ورود خرس‌های قهوه‌ای به باغات مرودشت فارس

بازرسی مداوم از جایگاه های عرضه سوخت مایع در فارس

تغییرات مدیریتی به معنای جدایی از فضای خدمت نیست

معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست با استاندار فارس دیدار کرد

اماکن تاریخی فارس به روی گردشگران بازگشایی شد

روستا می‌توانند محور عدالت اقتصادی و نقطه تقویت دفاع ملی باشد

تغذیه مناسب در شیمی درمانی

ستاره پیشین آبی پوشان ، پیراهن تیم فجر را به تن کرد

انتصاب «سرپرست اداره‌کل امور مشاورین وزرا و روسای دستگاه‌های اجرایی»

آب شرب خرامه ای ها از سد درودزن می آید

آغاز برداشت گوجه فرنگی از هزار هکتار مزارع بیضا

کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در کازرون

شهادت منصورصفرپور؛ پاداش 30 سال خدمت در تامین امنیت مرزهای هوایی ایران

ارفاق قضایی به 53 زندانی در شیراز

7 مصدوم در تصادف محور فیروزآباد - قیروکارزین فارس

تأکید بر نماز اول وقت و حفظ شعائر دینی به ویژه ایام محرم

افزایش دما در راه است؛ هشدار رگبار، طوفان و گردوخاک در 8 استان

افزایش 85 درصدی کشت ذرت در شهرستان رستم

صدور 73 پروانه استاندارد در سه‌ماهه نخست 1404

تأکید بر ایمن‌سازی استخر‌های کشاورزی در نی‌ریز