پیام فارس

آخرين مطالب

افزایش 2.5 برابری تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها در فارس اجتماعي

افزایش 2.5 برابری تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها در فارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: 812 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی و تشخیصی در سال گذشته برای مراکز درمانی و بیمارستانی زیر مجموعه این دانشگاه تامین شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مهرداد شریفی در یک نشست خبری با اشاره به شاخص کارایی دسترسی به تخت‌های بیمارستانی در دانشگاه علوم شیراز و مقایسه آن با کشور، اظهارداشت: 71 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی در فارس داریم.
وی میزان تخت فعال به ازای هر یک هزار نفر جمعیت در فارس را 1.9 اعلام کرد و افزود: نرم کشوری این مهم 1.8 است. از کل تخت‌های فعال 8.2 به تخت‌های روانپزشکی اختصاص دارد که این میزان در کشور 6.8 است. به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 15 تخت روانپزشکی در فارس داریم در حالی‌که این آمار در کشور 12.2 است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز سرانه تخت‌های ویژه در فارس به ازای 100 هزار نفر را جمعیت را 25.8 و در کشور 20.2 اعلام کرد و گفت: سرانه تخت اورژانس به ازای 100 هزار نفر جمعیت تحت پوشش در فارس نیز 33 و در کشور این عدد 25 است.
وی، سرانه تخت سوختگی به ازای 100 هزار نفر جمعیت در فارس را 1.8 و در کشور 1.1 عنوان کرد و افزود: فارس در شاخص تخت سی‌سی‌یو 6.5 است و این آمار در کشور 7.5 محاسبه شده و لذا در این شاخص نیازمند بهبود هستیم.
شریفی در بخش دیگری از سخنانش به شاخص کارایی بیمارستان که شامل درصد اشغال تخت، متوسط اقامت بیمارستان، فاصله گردش تخت و بیمار پذیری بستری است نیز اشاره و درصد اشغال تخت در فارس را 73 و در کشور 69.6 ذکر کرد.
وی، متوسط اقامت بیماران در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در فارس را 3 روز و در کشور 4 روز اعلام کرد. فاصله گردش تخت بیمارستانی در فارس نیز یک و 9 صدم درصد در کشور یک و 6 صدم درصد است.
شریفی در بخش بیمار پذیری بستری هم اعلام کرد که در فارس این شاخص 99.3 و در کشور 71.5 است.
وی همچنین به شاخص دسترسی به تجهیزات سرمایه‌ای هایتک هم اشاره و عنوان کرد که به ازای هر یک میلیون نفر در فارس این عدد 6 و در کشور 3 است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز راجع به تعداد اعمال جراحی در بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه در فارس هم گفت: در حالی که در سال 99 تنها 99 هزار و 808 جراحی انجام شده، اما در سال 1402 به 153 هزار و 721 عمل جراحی رسیده است.
شریفی بیشترین آمار مراجعه به بیمارستان‌های دانشگاه را مربوط به جراحی داخلی عنوان کرد. در سال گذشته از مجموع افراد بستری شده 84 هزار و 993 نفر حراجی داخلی، 46 هزار و 583 جراحی عمومی و مابقی مربوط سایر اعمال جراحی را انجام دادند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تلاش این دانشگاه برای توسعه تخت‌ها هم اشاره کرد و گفت: 541 تخت جدید سال گذشته به مجموع بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه شده و تعداد زیادی دیگر در دست اجراست که امسال بعضی از آنها به بهره‌برداری می‌رسد.
شریفی به تخت‌های در حال ساخت در بیمارستان‌های دانشگاهی در شیراز هم اشاره و اعلام کرد که 2410 تخت دانشگاهی در دست ساخت است. در بیمارستان‌های غیر دانشگاهی شیراز نیز 2530 تخت در حال راه‌اندازی است.876 تخت هم در شهرستان‌ها در دست ساخت قرار دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بیمارستان 32 تخت خوابی آباده طشک ظرف یک ماه آینده، بیمارستان 64 تختخوابی ارسنجان تا پایان امسال و دو بیمارستان 160 تختخوابی داراب و مرودشت تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسند.
شریفی با بیان اینکه تلاش شد تا سال گذشته از طریق ارز دولتی بخشی از تحهیزات خریداری شود، گفت: در سال گذشته 812 میلیارد تومان تجهیزات در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز مستقر کردیم.
وی همچنین یکی از ضعف‌ها و کمبود‌های دانشگاه متبوع را کمبود دستگاه رادیوتراپی برای بیماران سرطانی دانست و گفت: در این راستا دو دستگاه جدید شتاب دهنده اضافه کرده‌ایم و امید است تا پایان امسال سه دستگاه دیگر اضافه شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به طرح جوانی جمعیت و اقدامات این دانشگاه در بخش بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در بخش بهداشت در سطح یک برای تراغیب به فرزندآوری برنامه‌هایی اجرایی شده است. در حوزه درمان هم خدمات درمانی و ارائه خدمات نازایی در دستور کار قرار گرفت به گونه‌ای که در سال گذشته شش مرکز آی‌یو‌آی در شهرستان‌های فارس راه‌اندازی شده و 22 هزار بیمار در این مراکز خدمات دریافت کردند که با تعرفه دولتی و رایگان بوده است.
شریفی با اشاره به ارائه خدمات مرکز آی‌وی‌اف در شیراز هم اشاره و از جلوگیری 298 مورد سقط جنین با راه‌اندازی مرکز نفس در حوزه درمان در سال گذشته خبر داد.
وی به آمار پیوند در سال گذشته هم اشاره و بیان کرد: در سال 1402، 739 مورد پیوند عضو انجام شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اجرای طرح ROP (غربالگری بیماریابی شبکیه چشم نوزدان نارس) هم اشاره و اعلام کرد که تعداد زیادی از کودکان با این غربالگری از نابینایی نجات پیدا کردند. از 14 هزار نفری که غربالگری شده‌اند بلافاصله برای 280 نفر عمل جراحی انجام شده است.
شریفی همچنین شایع‌ترین علل مرگ در فارس را مربوط به بیماران قلبی و عروقی، سرطانی و تصادف عنوان و تصریح کرد: با ارزش‌ترین کار در بیماران احتمالی و قطعی سرطانی، غربالگری در مراحل اولیه است.
وی؛ شایع‌ترین انواع سرطان در فارس را به ترتیب مربوط به سینه، روده بزرگ و دهانه رحم دانست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحث تصادفات هم گفت: طی سال‌های 1400 تا 402 آمار تصادفات 30 درصد افزایش یافته و نیاز به بستری در بیمارستان ایجاد شده است. در سال 1400، 34 هزار مصدوم تصادفی در بیمارستان‌های تحت پوشش ما بستری شده‌اند. در 1402 هم 44 هزار و 500 نفر بستری شده‌اند.
وی به فوتی‌های ناشی از تصادفات طی سال‌های 1400 تا 1402 هم اشاره و اعلام کرد که 4.5 درصد میزان مرگ و میر‌ها در فارس کاهش پیدا کرده است. در سال 1400، 1.4 درصد از مصدومان تصادفی فوت کرده‌اند که این آمار در سال گذشته به 1.3 درصد کاهش پیدا کرد.
شریفی در خاتمه سخنانش از استقرار یک دستگاه آنژیوگرافی هیبریدی در بیمارستان نمازی، تجهیز دو اتاق عمل در بیمارستان الزهرا، راه‌اندازی 5 اتاق عمل جدید در بیمارستان زینبیه و راه‌اندازی بخش دیالیز بیمارستان قادرآباد خبر داد. 
انتهای پیام/424.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/828785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای مهاجرت استادان دانشگاه صنعتی شریف به خارج از کشور

عصر ایران: منتقدان مصاحبه پزشکیان از جیب خود هزینه کنند نه از جان مردم

چرا اسرائیل در دام جنگ فرسایشی گیر کرده است؟

علی‌بابا و پولی که بازگردانده نشده است

حجاریان مطرح کرد: راه عبور از شرایط پیش‌رو

کاهش 8 درصدی قیمت‌ در پایتخت

هزینه سربار جنگ برای خطوط هوایی

خاص‌ترین دو‌هفته‌ی خاورمیانه

قدم‌های بلند برای سلامتی با پیاده‌روی ژاپنی

یک استاد دانشگاه: دلیلی برای کوتاه شدن برد موشک‌ها وجود ندارد

دشواری تصویر نبرد؛ روایت عکاسان از تجربه های خود در جنگ 12 روزه

ضربه دردناک کمین «بیت حانون» به ارتش اسرائیل

سیر سلطان گیاهان زمین است و برای قلب بسیار مفید است

کالابرگ دهک 4 تا 7 واریز شد؟

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه 18 تیر 1404

هافبک فصل قبل هوادار تهران به فجر شهید سپاسی پیوست‌

تکرار تاریخ در جنگ 12 روزه؛ درس‌هایی که از صفویه می‌توان آموخت

نمایش مردان جنگ در لباس صلح!

مرگبارترین سیل آمریکا در یک سده اخیر

تعویق فارغ‌التحصیلی

جایگزین‌های نمک در رژیم غذایی

اوراق تبعی بیمه‌ای و اوراق تبعی تأمین مالی منتشر شد

احداث بزرگتربن تصفیه‌خانه محلی کشور در شیراز؛ پایگاه ایمنی برای صیانت از باغات ایجاد می‌شود

نمایی از بزرگترین انجیرستان دیم جهان در استهبان فارس

دوچرخه سوار مازندرانی ، سفیر پیشگیری از اعتیاد

اجرای طرح تابستانه مهارت در فارس؛ آموزش رایگان برای نوجوانان 12 تا 18 سال

تداوم اجرای پروژه‌های زیرساختی در فرودگاه‌های فارس

بازگشت به ایران‌گرایی

زیدآبادی: جای تاج زاده زندان نیست

ابعاد نقشه شکست‌خورده علیه ایران

بازیگر دنیای موازی

تبیین عقلانی گشایش مشروط در حل مسائل ایران و آمریکا

باور دیرینه در مورد پیری می‌تواند نادرست باشد

خروج اتباع، بازار اجاره تهران را از سکه انداخت؟

پروازهای امارات تا هفته آینده متوقف می‌ماند

برقراری پرواز در مسیرهای تهران، دوحه و کویت از فرودگاه لارستان

حضور سرپرست اداره کل بنیاد شهید خراسان جنوبی در مراسم بزرگداشت شهید والامقام مهدی زیبا

تعیین جایزه برای سر ترامپ مطابق منافع ملی ایران نیست

انتقاد «روزنامه اصولگرا» از سفر رئیس جمهور به باکو

موازنه‌سازی در فضای رسانه‌ای غرب

اوضاع بیمارستان‌ها بعد از جنگ

سوزن سوزن شدن دست و پا به دلیل کمبودها این ویتامین است

ادامه روند ریزش قیمت طلا و سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

دیدار معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیرکل بنیاد تهران بزرگ با خانواده شهیدان سبزی و حاجعلی

مصرف این گیاه مانع از ابتلا به دیابت می‌شود

پیش بینی بورس چهارشنبه 18 تیر 1404

تب چک های برگشتی بالا رفت

وداع با شکوه مردم ارسنجان با شهید مدافع امنیت

آبرسانی به چهار روستا در شهرستان فسا

ویتامینی که کمبود آن سبب ریزش مو می‌شود