پیام فارس

آخرين مطالب

غنیمت‌خواهی مدعیان اعتدال و اصلاحات بر سر کابینه بالا گرفت مقالات

غنیمت‌خواهی مدعیان اعتدال و اصلاحات بر سر کابینه بالا گرفت
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گروکشی برخی مدعیان اصلاحات و اعتدال بر سر کابینه، موجب نگرانی درباره انسجام و کارآمدی دولت جدید شده است. این نگرانی که معطوف به برخی خبرهاست، به میان فعالان سیاسی و رسانه‌های حامی پزشکیان کشیده شده است.
برخی خواهان سهم بیشتر هستند و درباره افراد مدنظر خود خبرسازی و شایعه‌پردازی می‌کنند و برخی دیگر که خود از شرکای انتخاباتی هستند، درباره «کاسبی پست و بازار مکاره فساد» و تبدیل دولت به مجموعه‌ای از آدم‌های ناهمگون هشدار می‌دهند.
روزنامه دنیای اقتصاد درباره بایدها و نبایدهای انتخاب کابینه نوشت: «در روزهای اخیر، اسامی متفاوتی درباره ترکیب تیم دولت منتشر شده. این رویکرد که رئیس‌جمهور بخواهد پست‌های کابینه را مانند غنایم جنگی میان گروه‌های نزدیک تقسیم کند، تجربه تکراری است که باعث شکست خواهد شد. ترکیب برنده دولت جدید باید متشکل از افراد باانگیزه و بادانش باشد. دغدغه اصلی سیاست‌گذاران در دولت جدید باید مهار تورم و رشد اقتصادی پایدار باشد. دستیابی به چنین هدفی نیازمند یک تیم اقتصادی هماهنگ است کند. تیم اقتصادی، غنیمت جنگی نیست! پس از پیروزی پزشکیان، برخی از افراد در زمینه انتخاب تیم اقتصادی گمانه‌زنی کردند و برخی دیگر افرادی را برای مثلث تیم اقتصادی دولت پیشنهاد دادند. شایعاتی وجود دارد که گروه‌هایی که در انتخابات حامی پزشکیان بودند، به صورت موازی در حال تشکیل تیم‌ اقتصادی هستند. در واقع حامیان رئیس‌جمهور فارغ از مباحث کارشناسی و تمرکز بر حل بحران‌ها، به پست‌های دولت به چشم غنیمت‌ جنگی نگاه می‌کردند.»
دنیای اقتصاد همچنین از قول محمد عطریانفر عضو کارگزاران نوشت: پزشکیان نسبتی با دولت روحانی ندارد.
در همین حال، آذری جهرمی وزیر دولت روحانی که در ستاد پزشکیان فعال است، خبر از «کاسبی پست» داده و ضمن فیک خواندن برخی شایعات نوشت: «چرا این اخبار دست به دست می‌شود؟ عده‌ای از شوق خدمت! حاضرند هر وعده‌ای به هر کسی بدهند تا مثلا وزیر شوند. عده‌ای هم طالب این وعده‌هایند و امروز، روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل می‌گیرد».
در مقابل خبر می‌رسد که پدرخوانده‌های جبهه اصلاحات، پیروزی پزشکیان را مدیون حمایت خود می‌دانند و توقع دارند که از آنها حرف شنوی داشته باشد. اصلاح‌طلبان دولت روحانی را رحم اجاره‌ای خود خوانده بودند که موجب خشم روحانی و مدیرانش شد. از سوی دیگر روزنامه اعتماد در نوشته‌ای با عنوان «برای رئیس‌جمهور تعیین تکلیف نکنیم» تاکید کرد: «مسلماً آقای پزشکیان هم برای انتخاب همکاران خود روشی علمی و کارشناسانه را در نظر می‌گیرد؛ ولی فشارهای سیاسی به وی آن‌هم چنین زودهنگام و از سوی برخی اصلاح‌طلبان نه‌تنها سیاستمدارانه نیست، بلکه اخلاقی هم به نظر نمی‌رسد. متأسفانه خوب می‌دانیم که در چنین موقعیت‌هایی اصحاب روز شنبه چه سان هجوم می‌آورند و عرصه را بر تصمیم‌گیران تنگ می‌کنند».
در این میان علی نظری، عضو فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس ششم، در تحلیلی با عنوان «هجوم بی‌محابای مجاهدان شنبه به پزشکیان»، برخی فعالان سیاسی اصلاح‌طلب را «مگسان دور شیرینی» خواند و نوشت: این مگسان بزرگ‌ترین خصیصه‌شان فرصت‌طلبی و جاه‌طلبی است، زیرا به محض استشمام بوی خوش صندلی دولتی، در حالی ‌که هیچ تعلق خاطری به اصول و آرمان‌های سیاسی ندارند، به طمعِ نزدیکی به قدرت اطراف منصب جدید حلقه می‌زنند. در این انتخابات نیز گروهی از این افراد از راه رسیدند و مانند مگسان گرد شیرینی منتظر فرصت ماندند تا در صورت پیروزی پزشکیان به جلوی صف بیایند و سهم خود را دریافت کنند. از ترفندهای این گروه، انتشار انواع لیست‌های کابینه خیالی است. از شگردهای این جماعت این است که با انتشار برخی اسامی و سپس جوسازی و ایجاد حاشیه، از دولت سهم‌خواهی می‌کنند. پیرامون پزشکیان دو دسته اصلاح‌طلب حلقه زده‌اند. یک؛ طیف اصلاح‌طلبان جامعه مدنی محور. دو؛ کسانی هستند که با عنوان اصلاح‌طلبی به‌دنبال منافع خویش دست‌وپا می‌زنند. بجا دیدم به‌عنوان دوست پزشکیان که چشم طمع به پست و مقامی در دولت ایشان ندارم، یادآور شوم که نخستین مشکل قبل از شروع کار دولت، وجود اصلاح‌طلبان قدرت‌محور است که قطعاً با سهم‌خواهی و جست‌وجوی رانت، مانع‌تراشی‌ بسیاری خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/828741/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ 12 روزه اسراییل

کیهان: ایران در جنگ پیروز شد؛ مذاکره، نسخه نجات دشمن است

هشدارِ شیوع سرخک در بحبوحه سفرهای تابستانی در آمریکا

کاهش یک درصدی شاخص فرابورس در هفته‌ای که گذشت

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

سرمقاله کیهان/ بیانیه است یا دیکته اسرائیل و آمریکا؟!

سرمقاله هم میهن/ یک گزاره طلایی

جنگ 12 روزه و هوش مصنوعی

هشدار درباره ورود ویروس جدید به ایران/ علایم این بیماری ویروسی چیست؟

نرخ بیکاری جوانان بیش از 2 برابر بیکاری عمومی

بی‌سر و سامانی ساخت‌وساز

شرایط پرداخت بیمه بیکاری تغییر کرد

کاپیتان دوم خوزستانی‌ها در فجر

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

اجرای طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در کانون‌های مساجد فارس

سرمقاله خراسان/ به دوگانه دیپلماسی و میدان پایان دهید

بیانیه شتاب‌زده؛ انتقاد نماینده مجلس ششم از بیانیه جبهه اصلاحات

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تور حمایتی در شرایط جنگی

ثبت‌نام «وام ازدواج» 60 میلیونی فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد

واژگونی خودرو در جاده کازرون به شیراز

توقیف کامیون حامل سوخت قاچاق در شهرستان مهر

آمار تب مالت در کشور و هشدار پوشش ناکافی واکسیناسیون در دام‌ها

صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

رکود در عرضه‌های اولیه

ایران جزء 10 کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

هشدار هواشناسی درباره رگبار، رعدوبرق و باد شدید در 15 استان

چرا ایران اقدام به هدف قرار دادن موسسه وایزمن کرد؟

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟

خاورمیانه با پ‌ک‌ک جدید به کدام سو می‌رود؟

تندروها دیپلماسی را پرهزینه کرده‌اند

مرز واقعی‌تر از این حرف‌هاست

آب آوردن مفصل، نشانه‌ای مهم از روماتیسم مفصلی در کودکان

فیروزآباد میزبان دوره منطقه‌ای آموزش اسکان اضطراری خواهران نجاتگر

نحوه صحیح نشستن روی زمین

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

نقره‌داغ شکدم

روشی جدید برای جلوگیری از ریزش موی بیماران تحت شیمی‌درمانی

70 درصد علت قوز پشتی، پشت میز نشستن است

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

ما هم بنده خدا هستیم

انجام چند حرکت ورزشی برای اصلاح قوز

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

32 هزار تن گندم با نرخ تضمینی در شهرستان لارستان خریداری شد