پیام فارس

آخرين مطالب

کاهش 80 درصدی بارندگی در فارس اجتماعي

کاهش 80 درصدی بارندگی در فارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - علی شبانی در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه‌جویی در آب گفت: مساحت استان فارس 123 هزار کیلومتر مربع است که هفت هزار کیلومتر از این مساحت مربوط به شهرستان شیراز و 117 هزار کیلومتر هم مساحت دیگر شهرستان‍های فارس است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب فارس تأمین آب شرب و جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب را در 36 شهرستان به عهده دارد؛ در واقع خدمات این شرکت 120 شهر و 2 هزار و 100 روستا را تحت پوشش قرار می‌دهد.
شبانی اضافه کرد: این استان از حدود هزار و 200 حلقه چاه، 20 هزار کیلومتر شبکه توزیع و 10 هزار کیلومتر خط انتقال و جمع‌آوری فاضلاب بهره می‌برد؛ در 12 شهر این استان شبکه جمع‌آوری فاضلاب وجود دارد و حدود هشت روستا دارای پروژه فاضلاب هستند.
او با بیان اینکه 6 واحد شهری و 3 واحد روستایی دارای تصفیه خانه فاضلاب فعال هستند، گفت: این استان از یک میلیون و 100 هزار مشترک آب بهره می‌برد که حدود 760 هزار مشترک از این مجموعه مشترکان بخش شهری را تشکیل می‌دهند؛ این استان در بخش فاضلاب هم به 67 هزار و 507 مشترک خدمات ارائه می‌دهد.
مدیرعامل آبفا فارس بر اهمیت مدیریت مصرف به منظور صرفه‌جویی در مصرف آب نیز تأکید کرد و گفت: امسال 25 تا 31 خرداد ماه به عنوان هفته صرفه‌جویی در مصرف آب نامگذاری شده؛ نیاز است از مشارکت مردم، سازمان‌های مردم نهاد و آموزش و پرورش و سایر بخش‌های تأثیرگذار برای فرهنگ‌سازی جهت مصرف بهینه آب بهره گرفته شود.
شبانی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب استان فارس تمام تلاش خود را برای پیشبرد امور در دو بخش مدیریت تأمین و تقاضا به کار گرفته است، گفت: در استان فارس با رشد سه درصدی تعداد مشترکین مواجه هستیم؛ بنابراین تمام تلاش خود را برای خدمات‌رسانی به جمعیتی که سالانه در حال افزایش است به کار گرفته‌ایم تا بتوانیم نگرانی و دغدغه مردم را در این حوزه برطرف کنیم.
او یادآور شد: استان فارس با افزایش دما، کاهش منابع از جمله برق، افزایش پدیده‌های جوی، وقوع سیلاب‌ها و خشکسالی مواجه است؛ در حال حاضر در یکی از مناطق شهرستان جهرم عمق چاه به 650 متر رسیده که این عمق چاه برای استحصال آب، ثقیل است.
شبانی با بیان اینکه حدود 90 درصد از آب استان فارس از منابع زیرزمینی و 10 درصد از آب این استان از منابع سطحی تأمین می‌شود، افزود: برنامه‌های بلندمدت و میان مدت برای بهره‌گیری از منابع آب سطحی برای تأمین آب مشترکین تدوین شده که در دستورکار است.
او با اعتقاد به اینکه در حوزه صرفه‌جویی 2 رویکرد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری وجود دارد، گفت: تدابیر لازم برای مدیریت مشکلات کم‌آبی اتخاذ شده است.
مدیرعامل آبفا استان فارس بیان کرد: استان فارس در پایان سال 1402 حدود 80 درصد کاهش بارندگی را تجربه کرده و جزو سه استان اول کشور در بحث خشکسالی شناخته شد؛ با این حال در سال 1403 شاهد بارش‌های خوبی بودیم که اگر این بارندگی‌ها اتفاق نمی‌افتاد با بحران جدی در برخی مناطق فارس مواجه می‌شدیم.
او، شعار امسال در هفته صرفه‌جویی در مصرف آب را «آب، محور امنیت و ضامن توسعه» عنوان کرد و گفت: هفته صرفه جویی در مصرف آب از 25 لغایت 31 خرداد و با هدف ترویج فرهنگ مصرف بهینه و حفظ منابع آب برگزار و طی آن با انجام برنامه‌های متعدد در بین اقشار مختلف جامعه، راهکار‌های صرفه جویی در مصرف آب تبیین می‌شود.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس افزود: براین اساس، روز‌های هفته صرفه جویی با نام «آب، ارزش‌های دینی و ملی»، «خانواده، فرهنگ و مدیریت مصرف» و «آب، رسانه و افکار عمومی» نامگذاری شده است.
او اضافه کرد: «پساب، صنعت و محیط زیست»، «آب، اقتصاد و بهره وری»، «آب، عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی» و «آب، آموزش شهروندی و مسئولیت پذیری» دیگر عناوین روز‌های هفته صرفه‌جویی در مصرف آب است.
شبانی در ادامه بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت رسانه برای فرهنگ‌سازی در مصرف بهینه آب و بر لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب توسط مردم در تمام فصول به ویژه فصل تابستان تأکید کرد و گفت: اگر مردم فهیم فارس فقط 20 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی داشته باشند، 42 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی به دنبال دارد، لذا نیاز است رسانه‌ها در این زمینه فرهنگ‌سازی کنند.
مدیرعامل شرکت آبفا فارس گفت: بدون شک عدالت اجتماعی در قالب توسعه پایدار محقق می‌شود؛ توسعه پایدار این است که در شرایط کنونی به گونه‌ای نیازمان را برطرف کنیم که به نسل آینده ضرری وارد نشود.
او عنوان کرد: برخی معتقدند بخش کشاورزی مصرف کننده بیشترین میزان آب است، اما من معتقدم اگر از هر جا که هستیم شروع کنیم و درست عمل کنیم، وضعیت منابع آب بهتر می‌شود.
شبانی با بیان اینکه شرکت آبفا فارس در بحث اجرای پروژه‌ها از ظرفیت خیرین و فرصت مسئولیت اجتماعی بهره گرفته است، گفت: خیرین در بخش آب کمک قابل توجهی داشته‌اند و جا دارد که باز هم از ظرفیت خیرین در این بخش استفاده شود؛ لذا نیاز است به ترغیب و تشویق این قشر برای ورود به این حوزه بپردازیم تا خدمات پایداری به مردم فارس ارائه شود.
رئیس هیأت مدیره شرکت آبفا فارس با بیان اینکه در حال حاضر نگرانی بابت تأمین و توزیع آب وجود ندارد، گفت:در دولت سیزدهم 272 پروژه آب و فاضلاب با اعتباری قریب به پنج هزار میلیارد تومان در فارس به بهره برداری رسیده است که بخش عمده‌ای از این پروژه‌ها در بخش تصفیه و جمع‌آوری فاضلاب بوده است.
او ادامه داد: سفر دوم رییس جمهور شهید به استان فارس پنج مصوبه در قالب پروژه‌هایی در حوزه آب و فاضلاب داشت که این پروژه‌ها در حال حاضر اجرا شده و قرار است در هفته دولت به بهره‌برداری برسد.
باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/821022/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ مسئله حمل‌ونقل، اعتصاب و معماری نظام سیاست‌گذاری

فعالسازی سهمیه واردات کالا برای فصل تابستان 1404

مجوز واردات بنزین سوپر صادر شد

نماینده مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است

نماینده مجلس: برق کارخانه‌های سیمان را مرتب قطع می‌کنند، معلوم است قیمت در بازار 3 برابر می‌شود

«فارس» استان پیشرو و سرآمد در بخش حمل و نقل بار و مسافر کشور است

سرمقاله آرمان ملی/ هم‌صدایی اروپا و آمریکا

آیا دانه کتان باعث کاهش ریسک سرطان سینه می‌شود

آیا بلیط هواپیما را می‌توان پس از خرید تغییر داد؟

از مزخرف خواندن خودکفایی گندم تا نسخه تعطیلی کشاورزی در اصفهان!

سرمقاله همشهری/ جشنواره کن؛ هنرنمایی یا پژواک سیاست‌زدگی؟

واکاوی ادعاهای اردوغان درباره کریدور زنگزور

اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

کف درآمد برای حذف یارانه چقدر است؟

درآمد مشاغل مختلف در قطر چقدر است؟

نرخ رسمی ارز اعلام شد

تعداد جان‌باختگان حادثه پالایشگاه شیراز افزایش یافت

جنگ نرم، تهاجم نامرئی به ارزش‌های ملی

سرمقاله کیهان/ فصل شکار «اف- 35»‌ها

کیهان: افول اقتصاد، حاصل خیانت‌های اصلاح طلبان بود نه انتخابات سال 1384

سرمایه‌گذاری یا سفته‌بازی؛ آیا بورس از ریل تولید خارج شده است؟

سرمقاله ایران/ گزارش گروسی یک سند سیاسی است

توصیه کیهان به پزشکیان برای پیروی از روش دولت قبل

تعهد تامین اشتغال ایثارگران در سال 1403 به طور کامل ایفاد شده است

سرمقاله اعتماد/ چوب حراج به نهاد علم

کاهش کلسترول خون با مصرف این دانه‌ی خوراکی

رشد اقتصادی در سال گذشته به 3 درصد رسید

اختصاص سهمیه ارز به تمامی زنجیره خودرو تا آبان‌ماه

مناسبت روز/ یکشنبه، 11 خرداد ماه

برگزاری کارگاه تخصصی «تحول دیجیتال و هوش مصنوعی» بیمه دی در زنجان

سرمقاله هم میهن/ سیاست‌گذاری علیه جریان رودخانه

سرمقاله سازندگی/ تصاعد هندسی

عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب؛ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

فرمانده سپاه ایلام از مدیرکل بنیاد شهید استان تقدیر و تجلیل به عمل آورد

کمیسیون تخصصی کارگروه ملی زیارت در فارس برگزار می شود

مهار آتش سوزی در جنگل های بلوط کوه چنار فارس

سرمقاله دنیای اقتصاد/ صفیر بیدارباش

بسته جدید مذاکراتی

رشد بی ثمر برای اشتغال

سرمقاله خراسان/ آستانه نان!

فارس در زمینه افزایش بهره‌وری انرژی می‌تواند به الگوی کشوری تبدیل شود

پشت پرده رابطه پیچیده ترامپ و ایلان ماسک

رجب در مخمصه

روزنامه نگاران با سابقه: پیشبرد مذاکرات نیازمند آزادی رسانه هاست

تصادف آقازاده با قانون

وقتی زنی فریاد می‌زند، تماشاچی نباشید

پیروزی صبر و امید؛ درس‌های اجتماعی یک قهرمانی

مشرق: چرا فیلیمو را هم فیلتر نمی‌کنید؟!

فعال اصلاح طلب: جامعه سیاسی دچار روزمرگی است

عصر ایران مطرح کرد: چند سوال از علی نیکزاد