پیام فارس

آخرين مطالب

عزم برای مقابله با فساد شهرداری تهران

عزم برای مقابله با فساد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - پرویز سروری نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در یادداشتی برای روزنامه همشهری نوشت: صیانت از حقوق عامه و بیت‌المال اولویت مدیریت شهری ششم است و شهرداران مناطق، مدیران سازمان‌ها و مجموعه‌ها و... مکلف هستند از طریق تمهیدات پیشگیرانه، از وقوع هرگونه تخلف و جرم و فساد جلوگیری کنند.

پرویز سروری نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در یادداشتی برای روزنامه همشهری نوشت:
صیانت از حقوق عامه و بیت‌المال اولویت مدیریت شهری ششم است و شهرداران مناطق، مدیران سازمان‌ها و مجموعه‌ها و... مکلف هستند از طریق تمهیدات پیشگیرانه، از وقوع هرگونه تخلف و جرم و فساد جلوگیری کنند.
حمایت قانونی و استفاده از ظرفیت گزارشگران فساد ازجمله اقداماتی است که باید انجام شود؛ باید توجه داشت نمی‌توان با فساد به‌صورت اداری برخورد کرد و به نتایج مطلوب برسیم؛ لذا باید در این زمینه از روش‌های نوین استفاده شود. اصلاح فرایندها در شهرداری ازجمله هوشمندسازی می‌تواند بیشترین تأثیر را در مقابله با فساد داشته باشد.
شفاف‌سازی‌ یکی از راه‌های مبارزه با فساد است که باید به همراه هوشمندسازی‌ به‌صورت گام‌به‌گام پیش ببریم تا اقدامات بازدارنده داشته باشد؛ چراکه معتقدم نمی‌توانیم در زمان کوتاه یک طرح جامع را برای مبارزه با فساد عملیاتی کنیم و این موضوع نیازمند فعالیت‌های کارشناسی دقیق و بیشتر است؛ دوره ششم رویکرد ضدفساد دارد و باید از ظرفیت گزارشگران فساد استفاده شده و گزارش‌هایشان نیز پیگیری شود. بنابراین ضرورت دارد ظرفیتی ایجاد شود تا مردم دسترسی کامل و جامعی داشته باشند تا گزارش‌های خود را جهت اعلام یک فساد ارائه دهند و نتیجه لازم را دریافت کنند.
سوت‌زنی همان ظرفیتی است که باید پیش از این ایجاد می‌شد. شورای پنجم مصوبه‌ای درخصوص شفافیت و سوت‌زنی داشت که به‌نظر می‌رسید اواخر کار و باعجله این مصوبه انجام شده است؛ چراکه به‌دلیل تداخلات کار اجرا و نظارت، آنطور که باید و شاید از قابلیت اجرایی برخوردار نبود؛ بنابراین در دوره ششم این مصوبه بازخوانی و به‌گونه‌ای تصحیح شد که شهرداری بتواند ظرفیت‌های اجرایی برای این کار را در سامانه‌ها توسعه دهد و شورا هم نقش نظارتی بر روند کار داشته باشد. ازاین‌رو در گام نخست سامانه137 ارتقا یافت و به‌نظر می‌رسد این تحول در جلب مشارکت شهروندان، پاسخگویی به مطالبات مردم موفق بوده و دسترسی‌ها برای نظارت اعضای شورا هم فراهم شده است.
ارتقای نظام‌مند سلامت اداری هم در راستای مبارزه با فساد مورد توجه قرار گرفته و نکته قابل‌ تأمل این است که در مجموعه شهرداری یک موضوع مربوط به سوت‌زنی است که نشان می‌دهد فساد رخ‌ داده و باید با آن مقابله شود و مقوله دیگر هوشمند و شفاف‌سازی و اصلاح فرایندهاست که در راستای جلوگیری از بروز فساد انجام می‌شود. یعنی در مدیریت شهری باید به‌گونه‌ای عمل شود تا اجازه بروز و ظهور فساد را ندهیم که پس از آن بخواهیم با فساد و فاسد مقابله کنیم.
به هر حال نمی‌توان آرمانگرایانه فکر کرد و به تعبیر مقام معظم رهبری فساد هفت‌سر است و می‌تواند از هر جایی رخنه کند. بنابراین اولویت و کار اصلی در شهرداری تهران قطعا اصلاح فرایندهاست تا بتوان مانعی در برابر فساد ایجاد کرد؛ اما به هر حال نمی‌توان به‌طور کامل از بروز فساد جلوگیری کرد و اگر بنا به هر دلیلی این موضوع رخ داد باید موضوع با اراده و جدیت پیگیری شود. عزمی که امروز شاهدش هستیم در شهرداری تهران هست و در این میان قطعا مردم نقش تعیین‌کننده‌ای دارند و مدیریت شهری با ظرفیت‌هایی که ایجاد کرده می‌تواند از مشارکت شهروندان در سوت‌زنی و معرفی مفسده‌ها استفاده کند و گزارشگران فساد هم مطمئن باشند که به این موضوع رسیدگی و از آنها حمایت می‌شود.
در بحث اصلاح فرایندها اقداماتی صورت‌گرفته اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم. اگرچه حرکت شهرداری تهران در مقابله با فساد به سمت مطلوب است؛ اما با این نقطه فاصله داریم و باید باقدرت، هم‌افزایی، همدلی و نظارت این فاصله را کم کنیم تا بتوان به نقطه مطلوب رسید.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/770270/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش محسن چاوشی به تحریف نام خلیج فارس

تبعیت از سیره و سنت اهل بیت سعادت دنیا و آخرت را به همراه دارد

گزارش مهر از جشن میلاد امام رضا(ع) در اسلامشهر – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حال‌وهوای حرم کریمه اهل‌بیت(س) در سالروز میلاد امام رضا(ع)

آتش‌سوزی در کوه‌های شیراز، شامگاه 19 اردیبهشت

استقبال  از مدال آوران فارس در مسابقات وزنه برداری جوانان جهان +فیلم

سفر ترامپ به خلیج فارس؛ معاملات ملکی یا صلح؟/ دست ویتکاف در مذاکره با ایران بازتر می‌شود

این آب، خاک ماست

واکنش حاج مهدی رسولی به ادعای تغییر نام خلیج فارس

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با نماینده مجلس خبرگان رهبری

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با نماینده مجلس خبرگان

آتش‌سوزی در کوه‌های شیراز، شامگاه امروز

ترامپ تصمیمی برای تغییر نام خلیج فارس نگرفته است

کارشناسی داوری استقلال – چادرملو اردکان

قهرمانی فارس و تهران در رقابت های تیراندازی با کمان کشور در شیراز

عقب‌نشینی‌های ترامپ ادامه دارد

واکنش محسن تنابنده به ماجرای نام «خلیج‌ فارس»

خبر جدید سخنگوی کاخ سفید درمورد ادعای تغییر نام خلیج فارس

ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام خلیج فارس نگرفته است

آفتابِ زیبا، اما پرخطر!

زمان و مکان استفاده از کرم ضدآفتاب

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

پاسخ صالحی امیری به خیال پردازی آمریکایی‌ها

پوکر قهرمانی 2 ستاره تیم ملی در کنار خلیج فارس!

قدرت پهپادی سپاه در رهگیری شناورهای خلیج فارس+ فیلم

واکنش بازیگر محبوب سریال پایتخت به تغییر نام خلیج فارس

خلیج فارس، نامی معتبر در اسناد بین‌المللی است

آمریکا درباره تغییرنام خلیج فارس عقب نشینی | اظهارات جدید سخنگوی کاخ سفید درباره خلیج فارس

آتش‌سوزی کوه‌های اطراف آرامگاه سعدی شیراز مهار شد

دادگستری فارس از توسعه اقتصادی لامرد حمایت می‌کند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها

یائسگی میتونه باعث افسردگی بشه؟!

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

همکاری مسئولین برای تأمین امنیت و آرامش در شهرستان‌ها ضروری است

عکس/ واکنش محسن تنابنده به خبر تغییر نام خلیج‌فارس

خلیج‌فارس فرهنگ، تاریخ و هویت ملی ایرانیان است‌

امام رضا(ع) به عنوان نماد پیوند اتحاد بین جامعه اسلامی است

حضور کاروان زیر سایه خورشید در روستاها و محله‌های بندرعباس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست ...! + ویدئو

ایران قهرمان رقابت های بین المللی کشتی جام خلیج فارس (تختی)

عکس/ واکنش زینب سلیمانی به اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست …! + ویدئو

خارگ نماد تنوع زیستی در خلیج فارس است

لطیفی: بازیکنان مظلوم ترین افراد استقلال هستند

مانور امداد و نجات شهدای خلیج فارس اوج توانمندی عملیاتی هلال احمر بود

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

پیش دیابت هم خطرناک است!