پیام فارس

آخرين مطالب

پایان برداشت مروارید سبز فارس، آغاز تدابیر برای گسترش صادرات اقتصادي

پایان برداشت مروارید سبز فارس، آغاز تدابیر برای گسترش صادرات
  بزرگنمايي:

پیام فارس- کشور ایران جزو 10 تولید کننده برتر لیموترش در جهان به شمار می‌رود و بر اساس آخرین داده‌های سازمان فائو در سال زراعی 2021-2022 ایران پس از کشورهایی همچون هند، مکزیک، چین، ترکیه، برزیل، آرژانتین، اسپانیا، ایالات متحده و آفریقای جنوبی در جایگاه دهم تولید لیموترش قرار دارد.

صادرات به ارزش 761هزار دلار

اینک بازار صادراتی این محصول باغی نیز پویاست و بر اساس آمارهای منتشر شده جهانی، در سال 2022 ارزش جهانی صادراتی لیمو و لیمو ترش بیش از 3.81 میلیارد دلار بوده است.

در حالی که ارزش صادراتی محصول باغی لیمو و لیمو ترش در سال 2022 بالغ بر 3.81 میلیارد دلار بوده، به گفته فائو ایران نیز صادراتی به ارزش 761هزار دلار رقم زده و در جایگاه پنجاه و سوم دنیا قرار گرفته است.

وضعیت فارس در تولید و صادرات این محصول

استان فارس هم یکی از استان‌های کشور است که در زمینه تولید لیموترش از جایگاه ویژه‌ای بهره می‌برد و شهرستان‌های مختلف این استان از جمله قیروکارزین، جهرم، داراب، فیروزآباد، کازرون، کوهچنار، جویم و لار از تولید کنندگان لیموترش هستند.

در این شهرستان‌ها عمدتا لیموترش از ارقام محلی، مکزیکن لایم، لیسبون و پرشین تولید و به سایر نقاط کشور و یا حتی برخی از کشورهای دنیا صادر می‌شود.

صادرات 20تُن لیموترش جهرم به روسیه

هفتم شهریورماه سال جاری بود که مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم اعلام کرد 20تُن محصول لیموترش این شهرستان به روسیه صادر شد.

در واقع یکی از عمده محصولات کشاورزی جهرم، لیموترش است که بالغ بر پنج هزار و 700 هکتار از باغات این شهرستان را به خود اختصاص داده و به علت کیفیت بالا و بازار پسندی، جایگاه مناسبی در اوراسیا پیدا کرده است.

امسال هم 20 تن لیموترش رقم پرشین این شهرستان، پس از بازرسی و تأیید سلامت محصول توسط کارشناس مسئول قرنطینه جهاد کشاورزی، از گمرک آستارا به روسیه ارسال شد.

این در حالی بود که در سال 1401 نیز با ارسال 40تُن لیموی لیسبون جهرم به کشور روسیه صادرات این محصول به 60تُن افزایش یافت.

برداشت 10هزار تُن لیموترش از باغات خنج

شهرستان خنج که در 265 کیلومتری جنوب شیراز واقع است، از دیگر شهرستان‌هایی است که پتانسیل بالایی در این بخش دارد.

مدیر جهاد کشاورزی خنج در این باره گفت: برداشت لیموترش که از اوایل مهرماه در این شهرستان آغاز شده به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و تاکنون هفت هزارتُن محصول از سطح 300هکتار از باغات مرکبات برداشت و به بازار مصرف داخلی عرضه شده است.

علی علی‌پور در گفت‌وگو با ایرنا افزود: انتظار می‌رود تا پایان آبان‌ماه 10هزار تُن لیموترش از باغات خنج برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی خنج ادامه داد: در خُنج سه نوع لیمو از جمله لیموی محلی، لیسبون و خارگی وجود دارد که بیشتر این محصولات برای تازه‌خوری و تهیه آب لیمو و رُب در این شهرستان و شهرستان‌های همجوار و مقداری هم برای بسته‌بندی به جهرم عرضه می‌شود چراکه در خنج صنایع بسته بندی وجود ندارد.

علی‌پور اضافه کرد: آب لیموی خنج بیشتر برای تهیه رب لیمو در خنج مورد استفاده قرار می‌گیرد که این مواد غذایی در بیشتر سبدهای غذایی محلی جای دارد.

وی افزود: در خُنج 2نوع رب از جمله رب انار و رب لیمو تهیه می‌شود که در دیگر مناطق کمتر دیده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی خنج اعلام کرد: به همین منظور انار تازه و پُر آب قبل از رسیدن چیده می‌شود، دانه انار را جدا کرده وکاملا می جوشانند، سپس آب بدست آمده را با استفاده از پارچه نازک از دانه صاف کرده و با شیره خرما حوشانده تا به رُب انار تبدیل شود؛ رُب لیمو نیز به همین روش با جوشاندن آب لیمو و شیره‌خرما تهیه م‌شود.

تولید 420 هزارتُنی و مصرف 40هزارتُنی لیموترش در فارس

به طور کلی میزان مصرف لیموترش در استان فارس حدود 40هزارتُن است که امسال به گفته متولیان امر 420هزارتُن محصول در این استان تولید شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سطحی بالغ بر 19هزار هکتار از 60هزار هکتار باغ‌های مرکبات این استان به لیموترش اختصاص دارد که 420هزارتُن محصول در این باغات تولید شد و با توجه به اینکه سال گذشته شاهد 370 هزار تن تولید این محصول در استان بودیم امسال در مقایسه با سال 1401، با افزایش عملکرد روبه رو بودیم.

مجید رضا پاکاری ادامه داد: شهرستان‌های جهرم و قیروکارزین مهمترین شهرستان‌ها در بحث تولید این محصول هستند؛ البته سایر شهرستان‌های فارس نیز نقش مهمی در تولید انواع لیموترش دارند.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای صادرات این محصول گفت: پیش از پرداختن به بحث صادرات فرآوری لیموترش اهمیت بسیاری دارد؛ لیموترش استان فارس از کیفیت مطلوبی برای صادرات بهره می‌برد و عمده صادرات استان در این عرصه با لیموی سنگی و خارگی انجام می‌شود چراکه این نوع لیموها ماندگاری بهتری نسبت به انواع دیگر لیموها دارند اما در حال حاضر یکی از دغدغه‌های فعالان در این عرصه فرآوری این محصول است.

به گفته پاکاری به لحاظ سطح و تولی، لیموتُرش استان فارس رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده است و در بخش مرکبات رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.

تکاپو برای صادرات لیموترش در فارس

با توجه به پتانسیل بالای شهرستان‌های فارس در این عرصه، صادرات این محصول در دستورکار متولیان امر قرار گرفته است.

مدیرعامل اتحادیه باغداران فارس در این خصوص گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا لیموترش فارس را وارد بازارهای صادراتی کنیم؛ در واقع در حال گشودن راهی برای افزایش صادرات این محصول از استان هستیم.

آرش نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته حدود 18 هزار هکتار از باغات استان به لیموترش اختصاص یافت و امسال هم حدود 19 هزار هکتار به این امر اختصاص داده شد، در حال حاضر عمده تولید این محصول در قیروکارزین، جهرم و جویم انجام می‌شود.

وی با اعتقاد به اینکه برنامه‌ریزی لازم برای صادرات لیموترش با جدیت در حال انجام است، گفت: صادرات لیمو به کشور روسیه هم اهمیت بسیاری دارد و برنامه‌ریزی‌های منسجمی برای تحقق این مهم در حال انجام است؛ امیدواریم با فراهم شدن شرایط صادرات بتوانیم گام‌های مؤثرتری در این مسیر برداریم.

دغدغه باغداران؛ تولید مازاد این محصول

تلاش برای تسریع و توسعه صادرات لیموترش در حالی بود که امسال استان فارس آن طور که باید موفق به وارد کردن این محصول به بازارهای صادراتی نشد.

این در حالی بود که تولید مازاد لیموترش در ماه‌های اخیر موجبات فراهم شدن شرایطی برای قیمت‌شکنی لیموترش و نگرانی کشاورزان را فراهم کرد؛ از این رو بسیاری از کشاورزان که نگران به حداقل رسیدن درآمدشان به دلیل افزایش عرضه و کاهش قیمت‌ها بودند چشم امید به حمایت‌های دولت دوختند.

خرید 50هزارتنی تعاون روستایی از مازاد محصولات کشاورزی

امسال با هدف حمایت از تولیدات بخش کشاورزی و محصولات زراعی و باغی فارس، تعاون روستایی اقدام به خرید بیش از 50 هزار تُن محصول گوجه‌ فرنگی، انگور و لیموی مازاد در مُرداد و شهریور سال جاری کرد.

در حقیقت یکی از اولویت‌های تعاون روستایی استان فارس در چنین شرایطی که کشاورزان با مشکلات عدیده‌ای برای فروش محصولاتشان روبه رو هستند خرید برخی از محصولات زراعی و باغی به صورت توافقی است.

مدیر سازمان تعاون روستایی فارس که معتقد است سیاست حمایت از تولید بخش کشاورزی از اولویت‌های سازمان تعاون روستایی بوده در این باره گفت: افزون بر خرید محصولات مازاد کشاورزان، مراکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در سطح شهر شیراز در اختیار باغداران و کشاورزان استان قرار داده شد تا به طور مستقیم محصولات باغی خود را عرضه کنند، همچنین پیش‌بینی می‌شود بیش از 100 هزارتن محصولات مازاد کشاورزان بصورت توافقی خریداری شود.


فارس نیازمند اتخاذ تدابیر برای صادرات

بدون شک‌ استان فارس یکی از مهمترین قطب‌های تولید لیموترش در کشور است که سهم قابل توجهی از تولید این محصول را به خود اختصاص داده است؛لیموهایی ناب که به‌رغم کیفیت عالی، همچنان در حسرت احداث صنایع تبدیلی و گشودن درهای صادرات هستند و نیاز است تدابیر اساسی برای تحقق این امر مهم اتخاذ شود تا در سال‌های آینده شاهد شکوفایی اقتصاد فارس با درآمدزایی هر چه بیشتر در این عرصه باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/760587/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان سلطه بر دریا

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان

«سیگار الکترونیکی» هم سم وارد ریه شما می کند/ 180 طعم‌دهنده که بی‌خطر نیستند!

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

انتظار و بلاتکلیفی در واردات خودرو

از به رسمیت شناختن فلسطین تا قراردادهای چند صد میلیارد دلاری؛ گمانه‌زنی ها از خبر مهم ترامپ در سفر عربستان

طلوع‌کیان سرمربی تیم والیبال چادرملو ماند

نماینده شیراز و زرقان در مجلس: شهرک تخصصی دیجیتال در شیراز راه‌اندازی شود

رفع ناترازی‌ نیازمند تدبیر مسئولان و همراهی مردم است

ماجرای خبر فارس از توقف تولید در یک خودروسازی چه بود؟

معرفی قهرمانان جوان جودوی ایران در یزد

خالصی، سی جلدی شد

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

صنعتگران، مجاهدان عرصه جهاد اقتصادی هستند

صعود مشترک به قله بل توسط تیم‌های کوهنوردی استانداری فارس و خراسان رضوی

آیین اختتامیه دوسالانه قصه‌گویی نهال امید در فارس برگزار شد

آمایش آموزشی، گامی ضروری برای ارتقای کیفیت دانشگاه‌های استان فارس

چالش های حوزه شهری و روستایی فارس بررسی شد

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

چگونه «چربی کبد» را کاهش دهیم

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

پیام تبریک استاندار فارس به مناسبت میلاد عالم آل محمد(ص)، امام رضا (ع)

آئین سنتی مجمع سری در بابلسر + فیلم

بسته خبری صبحانه پارسینه؛ از واکنش کاخ سفید به شایعات درباره جعل نام خلیج فارس تا تحریم ایران از سوی زلنسکی

ترامپیست‌های ایرانی در جریان تغییر نام خلیج فارس کجا می‌ایستند؟

وحدت و همدلی، پایه‌های استوار پیشرفت و اقتدار ملی

نصب بنر خلیج فارس در نمایشگاه کتاب تهران + فیلم

«دریابست» در استان بوشهر؛ ممنوعیت صید برای حفظ ذخائر آبزیان

هلدینگ مالکیت استقلال را واگذار می‌کند؟

کتابخانه مرکزی شیراز؛ پروژه‌ای در پیچ وعده‌ها

حمایت قوه قضاییه از سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید در منطقه ویژه اقتصادی لامرد(+عکس)

حمایت دستگاه قضا از سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

طلوع‌کیان در تیم والیبال چادرملو ماندنی شد

تمدید قرارداد طلوع‌کیان با تیم والیبال چادرملو

الینا ابراهیمی جواز حضور در انتخابی تیم ملی بزرگسالان را کسب کرد

آتش‌سوزی مراتع نورآباد اطفاء شده است

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و تناقض‌های خودساخته

رشد پرشتاب بیت‌کوین و اتریوم ادامه دارد

گزارش معاون وزیر کار از دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

آشفتگی در بازار پروتئین؛ تخم‌مرغ، جانشین گوشت شد!