پیام فارس

آخرين مطالب

ماجرای یک خودکفایی؛ نخبه آباده‌ای موفق به تولید نمونه داخلی یک دستگاه پزشکی شد+ فیلم اجتماعي

ماجرای یک خودکفایی؛ نخبه آباده‌ای موفق به تولید نمونه داخلی یک دستگاه پزشکی شد+ فیلم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، پارک علم و فناوری استان فارس مملو است از بسیاری از نخبگان و شرکت های دانش بنیانی که در همه رده های سنی مشغول به فعالیت و خلق نوآوری ها و اختراعات کاربردی هستند. 
یکی از شرکت های دانش بنیانی که 6 سال از عضو شدن و فعالیتش در این پارک می‌گذرد شرکتی است که متشکل شده است از جوانان نخبه و مهندس استان فارسی که دست به تولیدی بسیار کاربردی زدند، آنها با تولید اولین نمونه دستگاه لاپاراسکوپی ایرانی خدمت بزرگی به کاهش واردات این محصول کرده اند.
محمد صادق ناظمی نخبه دهه شصتی اهل آباده است و اکنون مدیرعامل شرکتی است که با تلاش فراوان موفق به تولید و ساخت نمونه داخلی دستگاهی بسیار کاربردی شد.
در گفتگو با نخبه آباده ای از او خواستم خود را بیشتر معرفی کند که گفت: محمد صادق ناظمی متولد 1362 در شهر آباده و مدیر عامل شرکت سخت کوشان آوای گل نرگس هستم. 
او پس از معرفی خود از مدارک و سوابق تحصیلی اش صحبت کرد و گفت: کارشناسی را مهندسی برق در دانشگاه یزد خواندم و کارشناسی ارشد را مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان بودم و دکترا هم سال پنجم مهندسی پزشکی بودم که انصراف دادم .
مهندس دهه شصتی درخصوص شرکت دانش بنیانشان سخن گفت و ضمن معرفی آن بیان کرد: شرکت سخت کوشان آوای گل نرگس با برند( نبسکو) سال 93 تاسیس شد و درحال حاضر به تولید مجموعه دستگاه های لاپاراسکوپی مشغول است که این مجموعه دستگاه ها شامل سه دستگاه دمنده گاز، منبع نور سرد و دوربین است، شرکت در سال 96 دانش‌بنیان شد و در سال 98 موفق شد مجوزات تولید را از اداره کل تجهیزات پزشکی بگیرد، ما اولین تولید کننده مجموعه این دستگاه ها به صورت کامل در ایران هستیم البته ممکن بود شرکت های دیگر اجزایی جزئی از این دستگاه را داشتند اما ما اولین تولیدکننده بودیم . 
از او درخصوص ایده تولید این دستگاه پرسیدم، پاسخ داد: ایده این کار توسط یکی از مشاوران شرکت که خودشان جراح لاپاراسکوپی بودند با توجه به نیازی که در کشور بود و شرایطی که کمبود یا خدمات پس از تولید دستگاه بود بیان شد و پیشنهاد تولیدش را به ما دادند. 
او ادامه داد: کار شرکت از سال 93 شروع شد و کسانی که کار تحقیق و توسعه شرکت را انجام می‌دادند دسترسی‌ شان به نمونه های خارجی کم بود و نمی‌توانستند مهندسی معکوس انجام بدهند و با وجود تمام این مشکلات و سختی ها ساخت این دستگاه توانست به نتیجه برسد و در نهایت بعد از تولید چند ورژن از این دستگاه به جایی رسید که قابل استفاده بود، در سال 98 توانستیم مجوز تولیدات را از اداره کل تجهیزات پزشکی بگیریم و بعد از آن بسیار روی دستگاه کار شد و مشکلاتش برطرف شد و در حال حاظر در چند استان کشور مورد استفاده قرار گرفته و خداراشکر بازخورد های خوبی نیز داشته است. 
مهندس برای شناخت و آشنایی بهتر دستگاه را توصیف کرد و گفت: عمل لاپاراسکوپی عملی نیمه تهاجمی است که جایگزین عمل های باز شده است و با چند شکاف کوچک روی شکم با وارد کردن گاز و با استفاده از دوربین و نور عمل از روی مانیتور انجام می‌ شود، مجموعه دستگاه لاپاراسکوپی شامل سه دستگاه دمنده گاز، منبع نور سرد و دوربین است که ما اسم این مجموعه را لاپاراسکوپی گذاشتیم به خاطر اینکه دستگاه اینسافلیتور روی آن هست ولی دستگاه منبع نور و دوربین می‌تواند برای عمل های دیگر مانند آرتروسکوپی، یورولوژی، ای ان تی، هیتروسکوپی استفاده بشود.

پیام فارس

او ضمن اشاره به اینکه ابتدا با 2 نفر شرکت شروع به کار کرد گفت: ابتدا با 2 نفر کار شرکت و تولید شروع شد و در حال حاضر 9 نفر مشغول به فعالیت هستند که از مهندسان پزشکی، برق، مکانیک، طراحی هستند. 
او به صادرات محصولشان نیز اشاره و بیان کرد: تا الان صادرات نداشتیم اما در برنامه داریم و حتما این کار را خواهیم کرد‌‌‌. 
مدیرعامل شرکت دانش بنیان از مشکلات روز های اول شروع فعالیت‌شان و رقبای سرسختشان نیز سخن گفت و اظهار داشت: دستگاه در روز های اول یکسری مشکلاتی داشت و آن چیزی که انتظار داشتیم و مطلوبمان بود نشد به این خاطر که رقبای ما شرکت های آمریکایی و اروپایی بودند یا شرکت ها و برند هایی که تجربه ی زیادی در این زمینه داشتند.
او ادامه داد: تقریبا تمام دستگاه های موجود در بازار رده یک آمریکایی و اروپایی هستند و کیفیت خیلی خوبی هم دارند و رقابت با این ها به لحاظ کیفیت خیلی برای ما سخت بود و روزهای اول مشکلاتی داشتیم ولی بازخورد های خوب از افراد مختلف و جراحان باعث میشد مدام تلاش کنیم و بر روی دستگاه کار و تمرکز کنیم تا به مرور کیفیت دستگاه ها خیلی بهتر شد به نحوی که الان از لحاظ کیفیت حرفی برای گفتن داریم و قابل مقایسه هستیم با سایر برندها.
از او درخصوص رمز موفقیتش پرسیدم که پاسخ داد: تاکید ما بر روی قیمت بوده و مورد دیگر خدمات پس از فروش، این مورد از خط قرمز های مجموعه به حساب می‌آید و به صورت خاص مشتریان ما را در این زمینه می‌شناسند و اگر مشکلی برایشان پیش بیاید فوری آن را پیگیری و برطرف میکنیم و افتخار می‌کنم که کاری از دستمان بر میاد تا برای بهتر انجام شدن روند درمان و عمل انجام دهیم و به کارگیریم. 
او که مشوق های خود را اساتید و پزشکان می‌دانست گفت: جراح هایی که در این مدت به آنها مراجعه کردیم و خیلی به ما کمک کردند و با حوصله ما را راهنمایی کردند دکتر بلندپرواز، دکتر امینی و دکتر حسینی بودندکه بسیار ما را یاری کردند تا مشکلات دستگاه ها را برطرف کنیم و مایه دلگرمی ما بودند.
او به سختی های کار نیز اشاره کرد و گفت: الان روال مجوزها نسبت به گذشته خیلی بهتر شده اما آن زمان که ما اقدام کردیم برای گرفتن مجوز فرایند خیلی طولانی و سختی را پشت سرگذاشتیم و زمان های طولانی را منتظر بودیم. 
وی ادامه داد: در زمینه تجهیزات پزشکی یکی از درد های مشترک تولید کنندگان فرایند های مشترک و پیچیده و گاهی تعریف نشده است البته الان از سمت وزارت بهداشت و صمت این فرایند خیلی بهتر شده و برای تمدید مجوز خیلی زودتر و بهتر کارمان انجام میشود. 
او افزود: ما شرکت کوچکی بودیم که با سرمایه کمی شروع کردیم و زمان زیادی گذاشتیم تا شرکت به اینجا رسیده، می‌توانستیم حمایتی از سمت دولت داشته باشیم که از ما خرید کنند حتی در شهریور ماه پارسال از ما خواستند که دستگاه هایمان را در دو سه تا از بیمارستان های اصلی کشور ببریم و مورد آزمایش قرار دهیم و اساتید جراح نظرشان را بگویند که ما این کار را انجام دادیم و بازخورد های خیلی خوبی نیز گرفتیم اما بعد از آن فرایندی که باید انجام می‌شد بین اعضای هیئت امنا و معاون رئیس جمهور انجام نشده و مسئله حل نمیشود، در حال حاضر نگران این هستیم که فرصت ما سوخت بشود و حمایت انجام نشود. 
او اضافه کرد: میدوارم زودتر این فرایند انجام شود و توان شرکت نیز بیشتر شود تا بتوانیم محصولات را با استفاده از تجربه بیشتر کنیم‌. 
او نظرش را در زمینه مهاجرت بیان کرد و گفت: مهاجرت شرایط خاص خود را دارد و کسی که می‌خواهد برای مهاجرت اقدامی کند قطعا اهداف خاصی دارد، من هم کم و بیش و در بعضی موقعیت ها شرایطش را داشتم اما به شخصه زندگی در ایران را خیلی دوست دارم و یکی از دغدغه هایم ماندن در وطنم است و زندگی در اینجا را به همه جا ترجیح می‌دهم و فکر های بزرگی برای آینده خودم دارم که نتیجه اش بتواند در آینده کشورم تاثیر مثبت بگذارد، درست است مشکلاتی مثل عدم وجود ثبات در شرایط اقتصادی و گاهی عدم حمایت از تولید کنندگان در کشور وجود دارد اما امتیازات و مسیر های نرفته ی زیادی نیز وجود دارد.
او در آخر خطاب به افرادی که می‌خواهند زودتر راه موفقیت را ببیند توصیه کرد و گفت: توصیه میکنم افرادی که می‌خواند در این زمینه ها و زمینه تولیدات زودتر به موفقیت برسند نیاز و خواسته مشتری را همیشه پذیرا باشند و با این دید جلو نروند که محصولشان همیشه خوب و بی نقص است و نظر مشتری را اولویت کار خود قرار دهند و از او بازخورد بگیرند، حتی ممکن است گاهی اوقات سرخورده و نا امید شوند اما با تلاش میتوانند به موفقیت برسند و برای مشتری این نکته که شما پیگیر مشکلاتشان باشید مهم است‌.
پایان پیام/خ

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/748533/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحاد شوم برای نجات سیاستمداری فاسد

بازگشت به سیاست تخریب

اتهام بدون سند

اخراج حدود 150 خبرنگار

از رباط کریم تا رباط بخیل؛ درباره‌ اخراج شتاب‌زده پناه‌جویان افغانستانی

چراغ سبز پکن به فروش جنگنده‌های پیشرفته به تهران؟

ایران؛ حرکت بر لبه تنهایی

رسوایی جنسیِ ادامه دار؛ زخم «اپستین گیت» دهن باز کرد

هک و تحریم اتاق جنگ

سکانس‌هایی از رد خون

دلیل تفاوت فشار بین ماکسیمم و مینیمم

در جریان افزایش فشارخون چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 19 تیر 1404

نان به نرخ دولتی به دست مردم نمی‌رسد

کشف داروهای فاقد مجوز در مرودشت

درگیری محیط‌بانان با شکارچیانِ مسلح برای نجات حیات وحش در لارستان

آغاز کاشت ذرت تابستانه در 75 هزار هکتار از مزارع فارس

بیشترین شهدای دانش آموز دبستانی‌ بودند

فعال اصلاح طلب: صحبت‌های پزشکیان با کارلسون در راستای خواسته اکثر ایرانیان بود

حمله تندروها به مصاحبه استراتژیک رئیس جمهور

مسیر دشوار دیپلماسی

در کشور ما از هر 4 نفر حداقل یک نفر فشار خون دارد و نمی‌داند!

هشدار طب ایرانی درباره آلودگی هوا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آسیب‌ها

بازدهی بورس در هفته سوم تیر 1404

تولید بیش از 40 تن ماهی در شهرستان کوار

گوجه‌فرنگی داراب به بازار کشورهای حوزه خلیج فارس رسید

دست‌های آلوده

حمله‌ به‌ فردو و پرده‌های ابهام

مصاحبه پزشکیان به چالش کشیدن روایت لابی اسرائیل در آمریکا بود

بیکاری گسترده

نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت‌ بدن / هشدار مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها

مسکو سیتی کجاست؟ همه چیز درباره مدرن‌ترین منطقه شهر مسکو در روسیه

وزیر کار: با مدیریت سیاسی نمی توان اقتصاد را مدیریت کرد

مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری: باید وجه مسافران بدون هیچ‌گونه کسری بازگردد

تروریست فراری را شناسایی و معرفی کنید

شیاد مذاکره!

بیانیه الجزایر؛ محملی برای غرامت جنگ 12 روزه

راز خشم تندروها از پزشکیان

تاثیر تغذیه مناسب در کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا

کاهش قیمت برنج در راه است

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه امامی به کانال 78 میلیون تومانی وارد شد

مراسم عزاداری سالروز دفن شهدای کربلا در سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران

برگزاری آزمون ورود به مدارس سمپاد از فردا

تشعشعات رادیواکتیو؛ تهدیدی جدی یا اغراق رسانه‌ای؟

تفاوت آتش‌بس، ترک مخاصمه و معاهده صلح

سفید و سیاه یک مصاحبه

ورود 8 داروی جدید به فهرست رسمی دارویی کشور

کاهش قیمت برنج در اه است

تکذیب فیلم منتسب به سهامداران بورس

فراخوان وزارت اقتصاد برای انتخاب بازارگردان اوراق مالی اسلامی