پیام فارس

آخرين مطالب

اقدامات بنیادین سازمان منطقه آزاد کیش در احیای محیط زیست دریا منطقه آزاد کیش

اقدامات بنیادین سازمان منطقه آزاد کیش در احیای محیط زیست دریا
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به منظور ایجاد اکوسیستم های مصنوعی و کاهش فشار بر زیستگاه های طبیعی مرجانی با مشارکت سازمان منطقه آزاد کیش و اداره کل شیلات استان هرمزگان نصب 600 زیستگاه مصنوعی در آبهای کیش آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، طی مراسمی با حضور سید حسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران و سعید پورزادی معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش که عصر چهارشنبه 25 مرداد در عرشه کشتی رویای دریا برگزار شد؛ عملیات نصب 600 سازه مصنوعی در آبهای کیش آغاز شد.
این سازه های مصنوعی به ارتفاع یک متر و 70 سانتی متر و با وزن 700 کیلوگرم، در عمق 15 متری ساحل در آبهای کیش جانمایی می شوند.
سعید پورزادی معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: به منظور کمک و کاهش فشار به زیست بوم مرجانی به عنوان مهمترین اکوسیستم دریایی کیش و عامل جذب گردشگر، ساخت زیستگاه های مصنوعی در دستور کار سازمان قرار دارد و در تازه ترین اقدام، با مشارکت این سازمان و اداره کل شیلات استان هرمزگان ساخت و نصب 300 سازه بتنی آغاز شد و سازمان منطقه آزاد کیش نیز راسا 300 سازه¬ دیگر ساخته است که نصب آن با نظر اداره محیط زیست این سازمان در حال انجام است.
وی با بیان این که ایجاد زیستگاه مصنوعی در دریا، راهکاری موثر برای تقویت ذخایر آبزی و فراهم کردن محیطی امن برای زاد آوری، رشد و پرورش آبزیان در خلیج فارس است؛ تاکید کرد: حفظ محیط زیست دریا از اولویت های سازمان منطقه آزاد کیش است.
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش ادامه داد: زیستگاه‌های مصنوعی از جنس بتنی، مکان مناسبی برای زاد و ولد، تغذیه و تخمگذاری ماهیان کف‌زی و همچنین محل مناسبی برای رشد و تغذیه انواع آبزیان مثل اسفنج ها، مرجان‌ها، شقایق و تپه‌های سنگی است.
سعید پورزادی افزود: زیستگاه‌ های مصنوعی که در گذشته در جزیره کیش نصب شدند در حال حاضر با شکل گیری ریزجلبک‌ها یک اکوسیستم دریایی را در این مناطق تشکیل داده اند و از آنجایی که طرح حفاظت و توسعه زیستگاه‌های مصنوعی¬آبزیان¬ بهترین روش برای احیا و بازسازی آبزیان کف‌زی، ترمیم و حفاظت از زیستگاه‌ها و محیط‌های طبیعی است؛ مصمم هستیم این روند را ادامه دهیم.
وی با بیان این که با تحقق این مهم شاهد زیستگاه بزرگ مصنوعی در حریم سواحل کیش خواهیم بود؛ افزود: ایجاد زیستگاه مصنوعی و سایت های جدید غواصی، فشارهای ناشی از تراکم گردشگران را در سایتهای طبیعی مرجانی کم و به حفاظت و بازسازی هرچه بیشر آنها کمک می کند و می تواند منجر به افزایش ذخایر آبزیان، تنوع زیستی آنها و حفظ مرجانها به عنوان گونه های در معرض خطر شود.
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش از دپوی حدود 2000 تن سنگ در محوطه بندرگاه تجاری جهت حمل به دریا و ایجاد زیستگاه ماهیان و سایت غواصی خبر داد و افزود: همزمان با اجرای این طرح، مقادیر زیادی از لوله های فولادی جهت ایجاد زیستگاه های ماهیان و سایت های غواصی توسط سازمان منطقه آزاد کیش در کف دریا جانمایی می شود.
گفتنی است ابلاغ فاز دوم ساخت زیستگاه های مصنوعی ،ابلاغ فاز سوم طرح قلمه زنی و تکثیر مرجان ها به شرکت بنادر و فرودگاه ها، بویه گذاری سایت مرجانی سیمرغ با صرف هزینه ای بالغ بر 15 میلیارد ریال و ایجاد زیستگاه ماهیان و سایت غواصی با استفاده از حدود 1000 تن مصالح سنگی از جمله اقدامات معاونت عمرانی و زیر بنایی سازمان در راستای حفظ ذخایر آبزی در آبهای ساحلی کیش است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/739874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها

یائسگی میتونه باعث افسردگی بشه؟!

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

عکس/ واکنش محسن تنابنده به خبر تغییر نام خلیج‌فارس

خلیج‌فارس فرهنگ، تاریخ و هویت ملی ایرانیان است‌

امام رضا(ع) به عنوان نماد پیوند اتحاد بین جامعه اسلامی است

حضور کاروان زیر سایه خورشید در روستاها و محله‌های بندرعباس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست ...! + ویدئو

ایران قهرمان رقابت های بین المللی کشتی جام خلیج فارس (تختی)

عکس/ واکنش زینب سلیمانی به اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست …! + ویدئو

خارگ نماد تنوع زیستی در خلیج فارس است

لطیفی: بازیکنان مظلوم ترین افراد استقلال هستند

مانور امداد و نجات شهدای خلیج فارس اوج توانمندی عملیاتی هلال احمر بود

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

پیش دیابت هم خطرناک است!

مراقبت های پوستی

بعد از دیدن عوارض یائسگی به پزشک مراجعه کنیم؟

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

واکنش فیروز کریمی به اظهارات دونالد ترامپ در مورد خلیج فارس: ما هم به جای آمریکا می‌گوییم سرزمین اولیه سرخ‌پوست‌ها!

عمامه روحانیت ایران همان دستار فردوسی است!

واکنش محسن تنابنده در واکنش به تصمیم احتمالی ترامپ در مورد خلیج فارس + عکس

امام جمعه اصفهان: بی‌حجابی و بی‌عفتی نشانه کم‌حیایی است/ اگر انسان از درون اهل حیا باشد، این ویژگی در پوشش و رفتار او نیز تجلی می‌یابد

«گماش»؛ پایان فیلمبرداری فیلم‌کوتاهی درباره‌ی گنج افسانه‌ای خلیج فارس

پزشکیان خیال مردم را بابت تغییر نام خلیج فارس راحت کرد

هشدار امام جمعه اصفهان درباره پیامدهای بی‌حجابی

خلیج فارس؛ هویت جاودانه ایرانیان در آینه تاریخ و فرهنگ

پتروشیمی بندرامام در نمایشگاه نفت 2 تفاهم‌نامه امضا کرد

واکنش محسن تنابنده به ماجرای نام «خلیج فارس»

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

چشمم خونریزی داره!

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

خلیج فارس؛ آیینه‌ای از عظمت و شجاعت ملت ایران

ترامپ در اندازه‌ای نیست که نام خلیج فارس را تغییر دهد

خلیج فارس حقیقتی تاریخی است؛ دشمنان با تحریف نام آن به دنبال تفرقه‌اند

جزییات عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری مهر در فرابورس

خلیج فارس هویت ملت ایران است

ترامپ بر نام «خلیج فارس» اعتراف کرد

سفر به ایام قدیم سال 1356؛ سفر فرح دیبا با جت شخصی به شیراز برای برپایی جشن هنر

واکنش جالب فیروز کریمی به اقدام ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس + فیلم

نماهنگ بچه‌های خلیج فارس + فیلم

حک شدن نام خلیج فارس در گذرنامه بنیانگذار امارات+ عکس

امام جمعه دیر: نام خلیج فارس تغییرناپذیر است

خلیج فارس نماد مقاومت و مایه افتخاراست

عمامه روحانیت ایران همان دستار فردوسی است | روحانیت کتک خورد و زندان رفت، اما این لباس اصیل ایرانی را حفظ کرد