پیام فارس

آخرين مطالب

مترو دقیقاً 160 ساله شد شهرداری تهران

مترو دقیقاً 160 ساله شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - با نگاهی به تاریخچه احداث خطوط راه‌آهن ریلی زیرزمینی در سطح شهرهای جهان، به این نتیجه می‌رسیم که از زمان ابداع و به کارگیری شبکه مترو در کلانشهرهای پرجمعیت، مساله حمل و نقل درون شهری مسافران به شکل محسوسی سامان یافته و امروزه این سیستم حمل و نقلی پاک، سریع و ایمن به انتخاب اول بسیاری از مردم دنیا برای تردد روزانه در سطح شهرها تبدیل شده است.

به گزارش شهر به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) نخستین تلاشها برای بهره مندی از یک سیستم حمل و نقل عمومی که درگیر ترافیک جاری معابر درون شهری نشده و در عین حال از انرژی پاک برای تامین نیروی رانش آن استفاده شود، در انگلستان صورت پذیرفت. به این ترتیب دقیقاً 160 سال پیش یعنی ماه ژوئن سال 1863 میلادی، راه آهن نیمه زیرزمینی متروپولیتن در لندن به عنوان یک سامانه ریلی افتتاح شد. 5 سال بعد، خط ناحیه‌ای لندن به بهره‌برداری رسید و در سال 1890 میلادی، خط شمالی لندن راه‌اندازی شد.
آمریکایی‌ها با دو خط سبز و آبی شهر شیکاگو، در سال‌های 1892 و 1895 از این سیستم حمل و نقلی منتفع شدند. بعد نوبت به بوداپست مجارستان رسید که در سال 1896 صاحب یک خط مترو شود. خط مترو گلاسکو در سال 1896 به بهره برداری رسید و در ادامه فرانسوی ها سال 1900 میلادی در شهر پاریس از سیستم مترو بهره‌مند شدند.
جالب است بدانید که طی دوران جنگ جهانی اول، شهرهای لندن، شیکاگو،آتن، برلین، بوستون، بوئنوس آیرس، بوداپست، گلاسکو، هامبورگ، لیورپول، نیویورک، پاریس و فیلادلفیا دارای خط مترو با قطار برقی بودند.
در کشور ما نیز اولین تلاش‌ها برای تاسیس شرکت مترو به سال 1354 خورشیدی باز می‌گردد اما نقطه شروع جدی احداث این شبکه به اواخر دوران جنگ تحمیلی 8 ساله باز می‌گردد. بهره‌برداری از اولین ایستگاه‌های مترو تهران از سال 1377 آغاز شد که نخستین ایستگاه آن، صادقیه بود. برآوردهای حاصل از شبیه سازی‌های ترافیکی نشان می‌دهد که در صورت ساخته نشدن مترو در پایتخت، روزانه حدود 30 کیلومتر به طول صف ترافیک خودروها در بزرگراهها و معابر حمل و نقلی افزوده می‌شد. در اوج ترافیک، بیش از دو و نیم میلیون سفر روزانه در تهران توسط شبکه خطوط هفتگانه مترو انجام می‌شود. غیر از تهران، کلانشهرهای اصفهان، شیراز، تبریز و مشهد نیز از سیستم راه‌آهن ریلی زیرزمینی (مترو) بهره‌مند هستند.
در حال حاضر شبکه مترو تهران با حدود 270 کیلومتر طول و 150 ایستگاه، یکی از 20 مترو شاخص دنیا به لحاظ طول خطوط، تعداد ایستگاه‌ها، کیفیت ساخت و نگهداری به شمار می‌آید.
رتبه نخست این رده‌بندی به چینی‌ها تعلق دارد که طول خطوط مترو شهرهای مختلف آن در مجموع به حدود 4600 کیلومتر رسیده و در دهه گذشته پیشرفت شگرفی را در این زمینه تجربه کرده‌اند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/718597/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این آب، خاک ماست

واکنش حاج مهدی رسولی به ادعای تغییر نام خلیج فارس

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با نماینده مجلس خبرگان رهبری

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با نماینده مجلس خبرگان

آتش‌سوزی در کوه‌های شیراز، شامگاه امروز

ترامپ تصمیمی برای تغییر نام خلیج فارس نگرفته است

کارشناسی داوری استقلال – چادرملو اردکان

قهرمانی فارس و تهران در رقابت های تیراندازی با کمان کشور در شیراز

عقب‌نشینی‌های ترامپ ادامه دارد

واکنش محسن تنابنده به ماجرای نام «خلیج‌ فارس»

خبر جدید سخنگوی کاخ سفید درمورد ادعای تغییر نام خلیج فارس

ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام خلیج فارس نگرفته است

آفتابِ زیبا، اما پرخطر!

زمان و مکان استفاده از کرم ضدآفتاب

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

پاسخ صالحی امیری به خیال پردازی آمریکایی‌ها

پوکر قهرمانی 2 ستاره تیم ملی در کنار خلیج فارس!

قدرت پهپادی سپاه در رهگیری شناورهای خلیج فارس+ فیلم

واکنش بازیگر محبوب سریال پایتخت به تغییر نام خلیج فارس

خلیج فارس، نامی معتبر در اسناد بین‌المللی است

آمریکا درباره تغییرنام خلیج فارس عقب نشینی | اظهارات جدید سخنگوی کاخ سفید درباره خلیج فارس

آتش‌سوزی کوه‌های اطراف آرامگاه سعدی شیراز مهار شد

دادگستری فارس از توسعه اقتصادی لامرد حمایت می‌کند

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها

یائسگی میتونه باعث افسردگی بشه؟!

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

همکاری مسئولین برای تأمین امنیت و آرامش در شهرستان‌ها ضروری است

عکس/ واکنش محسن تنابنده به خبر تغییر نام خلیج‌فارس

خلیج‌فارس فرهنگ، تاریخ و هویت ملی ایرانیان است‌

امام رضا(ع) به عنوان نماد پیوند اتحاد بین جامعه اسلامی است

حضور کاروان زیر سایه خورشید در روستاها و محله‌های بندرعباس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست ...! + ویدئو

ایران قهرمان رقابت های بین المللی کشتی جام خلیج فارس (تختی)

عکس/ واکنش زینب سلیمانی به اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست …! + ویدئو

خارگ نماد تنوع زیستی در خلیج فارس است

لطیفی: بازیکنان مظلوم ترین افراد استقلال هستند

مانور امداد و نجات شهدای خلیج فارس اوج توانمندی عملیاتی هلال احمر بود

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

پیش دیابت هم خطرناک است!

مراقبت های پوستی

بعد از دیدن عوارض یائسگی به پزشک مراجعه کنیم؟

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

واکنش فیروز کریمی به اظهارات دونالد ترامپ در مورد خلیج فارس: ما هم به جای آمریکا می‌گوییم سرزمین اولیه سرخ‌پوست‌ها!

عمامه روحانیت ایران همان دستار فردوسی است!