انتشار گزارش اقدامات ایران برای مقابله با بلایای طبیعی در سازمان ملل
شهرداری تهران
بزرگنمايي:
پیام فارس - مشاور سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از انتشار گزارش ملی کاهش خطر بلایای طبیعی ایران در سایت سازمان ملل خبر داد.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، محسن نادی با بیان این خبر گفت: این گزارش که در قالب داوطلبانه ارائه شده مربوط به جزئیات اجرای طرح های توصیه شده در چهارچوب "سند جهانی سندای" است و اقدامات کشورمان برای کاهش خطر بلایا در سالهای 2015 تا 2023 را نشان می دهد و به طور رسمی در سایت سازمان ملل متحد در دسترس عموم قرار گرفته است.
وی افزود: در این گزارش 105 صفحه ای جزئیات برنامه های اجرا شده در سطح ملی با هدف کاهش خطر بلایا طی این بازه زمانی ارائه شده است و اقدامات سازمان های مدیریت بحران کشور ، پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، پژوهشکده زلزله، پژوهشکده بلایای طبیعی و سازمان هواشناسی را شامل می شود.
نادی افزود: هدف کلی این گزارش بررسی میان مدت اجرای طرح های توصیه شده در چهارچوب سند سندای برای کاهش خطر بلایا از سال 2015 تا به امروز است، ضمن آنکه ارزیابی پیشرفتهای انجام شده و چالشهای حوزه پیشگیری و کاهش خطر بلایا، شناسایی مسائل جدید و نوظهور و تجزیه و تحلیل انتقادی به منظور کمک به کشورها و ذینفعان برای توسعه همکاریهای بینالمللی، ملی و محلی در دوره 2023 تا 2030 در این گزارش ارائه و توصیههایی نیز برای توسعه پایدار مبتنی بر ریسک پس از اجرای این سند ارائه شده است.
وی گفت: همچنین سال گذشته بر اساس این سند مجمع ملی کاهش خطر حوادث و بلایا در جمهوری اسلامی ایران تشکیل و دبیرخانه مجمع در پژوهشکده بلایای طبیعی استقرار یافت. این گزارش نیز توسط این مجمع که دبیرخانه آن در پژوهشکده بلایای طبیعی مستقر است، تهیه ، تنظیم و ارسال شده است.
نادی با اشاره به سند بین المللی سندای افزود: سازمان ملل در سال 2015 با همکاری تمام کشورهای عضو، این سند را تهیه کرده که جمهوری اسلامی هم متعهد به اجرای آن است. در این سند، چهار اولویت وجود دارد که اولین اولویت آن، "درک و فهم خطر بلایا" است. اولویت دوم "تقویت حکمرانی مدیریت خطر" است. یعنی در ساختار، بودجه، برنامهها، هماهنگیها و تمام اقداماتی که قرار است انجام شود و در مورد آنها تصمیمگیری، برنامهریزی و اجرا شود؛ موضوع خطر باید به صورت کاملا تعریف شده و ساختارمند مد نظر قرار بگیرد. سرمایه گذاری در امر کاهش خطر بلایا، ارتقای آمادگی در برابر بلایا به منظور مقابله موثر و بازتوانی از دیگر اولویت های سند سندای است که بر اساس آن باید بعد از 15 سال یعنی تا سال 2030 به این اهداف برسیم.
نادی گفت: اجرای این سند در کشورها باید منجر به کاهش اساسی مرگ و میر بلایا، کاهش جمعیت متاثر از بلایا، کاهش خسارت اقتصادی و آسیب به زیر ساختهای حیاتی شود.
وی گفت: البته در کشور ما اسناد سه گانه و راهبرد ملی مدیریت بحران کشور تدوین و تصویب شده است ، اما راهبردهای محلی در حال تدوین است.
نادی با اشاره به محورهای گزارش سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این گزارش افزود: در این گزارش اقدامات زیربنایی شهرداری تهران در حوزه پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی و پاسخ و تمرین و آموزش مشارکت نیروهای داوطلب از جمله تجهیز 105پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران و آماده سازی ایجاد ظرفیت مخازن آب اضطراری، مدیریت راه های اضطراری، آمادگی و پاسخ و تمرینهای مدیریتی و اجرایی (مانور)، راه اندازی و آموزش تیم های اینساراگ ذکر شده است.
این گزارش ملی در سایت سازمان ملل به آدرس https://sendaiframework-mtr.undrr.org/publication/iran-voluntary-national-report-mtr-sf
قابل دسترسی است.
-
سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۲:۰۴
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/717645/