پیام فارس

آخرين مطالب

کشف 90 نقشه تاریخی درباره «خلیج فارس» در کاخ ولیعهدنشین اتریش گفتگو

کشف 90 نقشه تاریخی درباره «خلیج فارس» در کاخ ولیعهدنشین اتریش
  بزرگنمايي:

پیام فارس - مدیر مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب از تدوین جلد هفتم اطلس «خلیج فارس» با ارائه 90 نقشه تاریخی تازه یافته شده در بوداپست خبر داد. - اخبار فرهنگی -
محمدرضا سحاب، مدیر مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به طرح‌های پژوهشی در دست انجام این مؤسسه گفت: اطلس «خلیج فارس» از جمله این آثار است که تاکنون شش جلد آن منتشر شده است و قرار بود که جلد هفتم آن نیز با مشارکت وزارت ارشاد به چاپ برسد.
  اما با توجه به گرانی کاغذ و ملزومات چاپ و عدم حمایت ارشاد، کار انتشار آن فعلاً متوقف شده است. ما در حال حاضر در مؤسسه کار ترجمه و تألیف این اطلس را انجام می‌دهیم. در این اطلس که قرار بود به پنج زبان انگلیسی، روسی، فرانسه، اسپانیولی و عربی منتشر شود، اسنادی که تا پیش از این منتشر نشده است، در دسترس عموم قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: همکاران ما در مؤسسه همواره به دنبال کشف اسناد و نقشه‌های تاریخی جدید برای اثبات نام خلیج فارس هستند؛ به همین منظور با جست‌وجو در کتابخانه‌های مختلف در کشورهای اروپایی به نقشه‌ها و اسناد جدیدی دست یافتیم که تا پیش از این در منبع مستقلی معرفی و منتشر نشده‌اند.
وی ادامه داد: در این طرح ما اسناد دوران باستان و دوران اسلامی در مناطق مختلف جهان را بررسی کردیم و به نتایج خوبی هم رسیدیم. در بخشی از منابع تاریخی که در دوران عثمانی تدوین شده، به نقشه‌هایی دست یافتیم که در آن عنوان «سینوس پرسیکوس» برای خلیج فارس ذکر شده است که دقیقاً به معنای خلیج فارس است و یونانیان از آن استفاده می‌کردند. همچنین در کتابخانه بزرگی که در کاخ ولیعهدنشین اتریش در بوداپست است، نیز جست‌وجویی انجام دادیم. این کار یک هفته زمان برد و ما در این مدت به 90 نقشه قدیمی دست یافتیم که نام خلیج فارس در آنها ذکر شده بود. از این نقشه‌ها عکس گرفتیم تا از آنها در اطلس خلیج فارس بهره ببریم. این‌ها نمونه‌هایی از اسناد تازه‌یافته شده است که در این اطلس قرار خواهد گرفت.
به گفته سحاب؛ تمامی این نقشه‌ها دارای شناسنامه هستند و به طور واضح مشخص است که این نقشه‌ها در چه دوره تاریخی و توسط چه کسی ترسیم شده و الآن در کجا نگهداری می‌شود؛ بنابراین اصالت تاریخی این اسناد، حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد.
مدیر مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب اضافه کرد: این طرح قرار بود در شهریورماه سال گذشته تکمیل و در اکتبر 2022 در کنفرانس بین‌المللی کارتوگرافی ICA وابسته به سازمان ملل که قرار بود در شهر برلین (آلمان) با حضور جمعی از اساتید و صاحب‌نظران بنام حوزه جغرافیا و کارتوگرافی برگزار شود، بین نمایندگان تمام کشورها توزیع شود. این کنفرانس یکی از بهترین فرصت‌ها برای ارائه اطلس خلیج فارس بود که ما می‌توانستیم در آنجا بگوییم که براساس این اسناد و نقشه‌های تاریخی، عنوان «خلیج عربی» جعلی است و نام «خلیج فارس»، عنوانی است که از گذشته تا به امروز بر این منطقه گذاشته‌اند، اما متأسفانه به دلیل مشکلات مالی این کار تاکنون به سرانجام نرسید.
قدیمی‌ترین سند درباره «خلیج فارس» برای چه دوره‌ای است؟ سحاب در ادامه به بخشی از فعالیت‌های مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب در طول دهه‌های اخیر برای اثبات علمی و تاریخی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: نخستین اطلس نقشه‌های تاریخی «خلیج فارس» در سال 1345 توسط پدرم، مرحوم استاد عباس سحاب، تدوین شد که در آن اسناد تاریخی و جغرافیایی خلیج فارس ارائه شده است. این اثر هنوز هم به عنوان یکی از معتبرترین منابع مربوط به خلیج فارس معرفی می‌شود. پس از آن، ایشان کتاب احمد سوسه با عنوان «اطلس العراق فی الخوارط القدیمیه» را در ایران منتشر کرد. انتشار اطلس دیگری با تمرکز بر نقشه‌های کهن ایران و خلیج فارس، از دیگر تلاش‌های ایشان در این زمینه بود.
وی ادامه داد: پس از آنکه ایشان در سال 1379 به رحمت خدا رفتند، من به عنوان فرزند ایشان، کار پدر را پی گرفتم و اطلسی را در یک جلد در سال 1383 به زبان‌های فارسی و انگلیسی با عنوان «خلیج فارس و نقشه‌های کهن» منتشر کردم. پس از آن اطلسی را با صرف زمان پنج سال با همکاری اساتید دانشگاه به زبان انگلیسی منتشر کردیم. در مذاکره‌ای که با وزارت خارجه صورت گرفته بود، قرار شد ما چشم‌داشتی برای دریافت هزینه نداشته باشیم و تنها برای چاپ این مجموعه، کمکی دریافت کنیم و در نهایت این اطلس نیز به صورت رایگان در سراسر جهان بین مؤسسات خبری و دانشگاهی به‌ویژه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت توزیع شود که متأسفانه این کار صورت نگرفت.
سحاب یادآور شد: پس از آن علاوه بر ارائه 65 مقاله در مجامع علمی و فرهنگی در باره اصالت نام خلیج فارس، چندین نمایشگاه در حوزه خلیج فارس برگزار و عناوین متعددی راجع به آن منتشر کردیم که از این جمله می‌توان به کتاب «مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه ایرانی» اشاره کرد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/711067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها

یائسگی میتونه باعث افسردگی بشه؟!

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

عکس/ واکنش محسن تنابنده به خبر تغییر نام خلیج‌فارس

خلیج‌فارس فرهنگ، تاریخ و هویت ملی ایرانیان است‌

امام رضا(ع) به عنوان نماد پیوند اتحاد بین جامعه اسلامی است

حضور کاروان زیر سایه خورشید در روستاها و محله‌های بندرعباس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست ...! + ویدئو

ایران قهرمان رقابت های بین المللی کشتی جام خلیج فارس (تختی)

عکس/ واکنش زینب سلیمانی به اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس

کارشناس اینترنشنال، «خلیج فارس» را فروخت؛ خلیج فارس مقدس نیست …! + ویدئو

خارگ نماد تنوع زیستی در خلیج فارس است

لطیفی: بازیکنان مظلوم ترین افراد استقلال هستند

مانور امداد و نجات شهدای خلیج فارس اوج توانمندی عملیاتی هلال احمر بود

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

پیش دیابت هم خطرناک است!

مراقبت های پوستی

بعد از دیدن عوارض یائسگی به پزشک مراجعه کنیم؟

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

واکنش فیروز کریمی به اظهارات دونالد ترامپ در مورد خلیج فارس: ما هم به جای آمریکا می‌گوییم سرزمین اولیه سرخ‌پوست‌ها!

عمامه روحانیت ایران همان دستار فردوسی است!

واکنش محسن تنابنده در واکنش به تصمیم احتمالی ترامپ در مورد خلیج فارس + عکس

امام جمعه اصفهان: بی‌حجابی و بی‌عفتی نشانه کم‌حیایی است/ اگر انسان از درون اهل حیا باشد، این ویژگی در پوشش و رفتار او نیز تجلی می‌یابد

«گماش»؛ پایان فیلمبرداری فیلم‌کوتاهی درباره‌ی گنج افسانه‌ای خلیج فارس

پزشکیان خیال مردم را بابت تغییر نام خلیج فارس راحت کرد

هشدار امام جمعه اصفهان درباره پیامدهای بی‌حجابی

خلیج فارس؛ هویت جاودانه ایرانیان در آینه تاریخ و فرهنگ

پتروشیمی بندرامام در نمایشگاه نفت 2 تفاهم‌نامه امضا کرد

واکنش محسن تنابنده به ماجرای نام «خلیج فارس»

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

چشمم خونریزی داره!

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

خلیج فارس؛ آیینه‌ای از عظمت و شجاعت ملت ایران

ترامپ در اندازه‌ای نیست که نام خلیج فارس را تغییر دهد

خلیج فارس حقیقتی تاریخی است؛ دشمنان با تحریف نام آن به دنبال تفرقه‌اند

جزییات عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری مهر در فرابورس

خلیج فارس هویت ملت ایران است

ترامپ بر نام «خلیج فارس» اعتراف کرد

سفر به ایام قدیم سال 1356؛ سفر فرح دیبا با جت شخصی به شیراز برای برپایی جشن هنر

واکنش جالب فیروز کریمی به اقدام ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس + فیلم

نماهنگ بچه‌های خلیج فارس + فیلم

حک شدن نام خلیج فارس در گذرنامه بنیانگذار امارات+ عکس

امام جمعه دیر: نام خلیج فارس تغییرناپذیر است

خلیج فارس نماد مقاومت و مایه افتخاراست

عمامه روحانیت ایران همان دستار فردوسی است | روحانیت کتک خورد و زندان رفت، اما این لباس اصیل ایرانی را حفظ کرد