پیام فارس

آخرين مطالب

مهر، فصل شور و شوق دانش‌آموزی مقالات

مهر، فصل شور و شوق دانش‌آموزی
  بزرگنمايي:

پیام فارس -   همزمان با پایان فصل تابستان و کشاورزی و با فرا رسیدن خنکای پاییز، بوی مهر و مدرسه در سراسر استان آذربایجان غربی پس از بیش از دو سال آموزش غیر حضوری پیچیده است.
این ایام، روزهای پر از شور و شوقی برای کودکان و نوجوانان است و این را می‌شود از حضور آنان در بازار داغ لوازم التحریر، لباس و فروشگاه‌های کیف و کفش به وضوح دید.
 
بازگشایی رسمی مدارس در مهرماه بعد از دوسال تعطیلی علاوه بر تاثیر بر فضای شهرهای استان بر روحیه شکننده کودکان و نوجوانان که در ایام کرونا احتمالا دچار ترک خوردگی روزگار شده بودند تاثیر مثبتی گذاشته و این غنچه‌های زیبا در حال شکوفایی هستند.
بیش از 38 هزار نفر از معلمان و فرهنگیان استان هم این روزها که به مانند باغبانی مهربان کار سبز نگه داشتن و ثمر دادن تلاش کودکان را برعهده داشتند همچنان در سنگر مدرسه پر تلاش حضور دارند تا همچنان سرشار از مهر و مودت درب‌های مدرسه را به روی دانش آموزان بگشایند.
بازگشایی مدارس را می‌توان بهترین پایان خوش برای تعطیلات تابستانی محسوب کرد چرا که از این رهگذر درهای دانایی گشوده می‌شود و طالبان علم و آگاهی به آغوش باغبانان مهربان این دیار باز می‌گردند تا چرا غ دانش بار دیگر پرفروغ ترین راهنمای علاقمندان به علم و دانش در بیش از 6 هزار مدرسه و 27 هزار کلاس درس باشد.
در میان هیاهوی بازگشایی مدارس در حاشیه یکی از پرتردد ترین خیابان‌های شهر ارومیه دخترکی کوله پشتی اش را جابجا می‌کند و از مادرش می‌پرسد کیفم چرا سنگین است و بعد بی‌تاب و خوشحال در حالیکه مکث و تاملی زیبا روی همه کیف‌های همکلاسی‌ها و دوستانش دارد، کوله‌اش را مثل توپی بالا می‌اندازد و داخل مدرسه می‌شود.

پیام فارس

نزدیک تر شده و با والدینش صحبتی می‌کنم تا در کنار زیبایی‌های آغاز مهر و در کنار تمام شور و شوق مدرسه رفتن بچه‌ها، چند خطی از دغدغه‌ها را بنگاریم.
امسال «قیمت کیف و لوازم التحریر» بالا بود و بچه‌ها بعد از دو سال خانه نشینی و تحصیل مجازی عطش خرید بالایی داشتند اما در این بین رفت و آمد هم چالشی برای خانواده‌هاست، سرویس‌ها تقاضای مبالغ کلان دارند که از توان والدین خارج است و این باعث شده تا در اولین روز مدرسه ترافیک شدید شهر کلافه مان کند.
دلهره از بابت شیوع مجدد کرونا و کلاس‌های حضوری هم استرس زا و نگران کننده است ولی در این میان در بین آمیزه‌ای از غم و اندوه ناشی از گرانی کالاها نمی‌شود از محیط شاداب مدرسه و حضور پر انرژی دانش آموزان سر کلاس‌ها چشم پوشی کرد.
به رغم تمام مشکلات پژواک صدای معلم زیباترین نوایی است که بچه‌ها با آن الفت دارند و می‌تواند حال آنان را بعد دو سال خانه نشینی خوب کند. «اینها درد دل‌های مادر مریم بود که در حین عبور از مقابل مدرسه‌ای همصحبت بودیم و چقدر خلاصه و مفید تمام چالش‌ها و مزایای بازگشایی مدارس را به تصویر کشید.
سال تحصیلی جدید در آذربایجان غربی با 687 هزار دانش آموز آغاز شد
شنیدن صحبت‌های مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در هیاهوی مهر شنیدنی است.
جواد جنگی از تکاپوی کارکنان ستادی و صف در استان برای میزبانی از بیش از 686 هزار دانش‌آموز استان اظهار رضایت دارد.
او بچه‌ها را ماه بدر کامل می‌داند که برای زندگی کردن به هیاهوی آنان شادی و رویاها و کنجکاوی‌هایشان باید احترام گذاشت و زمینه یادگیری و ارتقای کیفی آموزش را برایشان بیاید فراهم کرد.
طبق گفته‌های او، پیشرفت علم و دانش در کنار انسانیت به قدری اهمیت دارد که باید از اولین روزهای مهرماه، مهرورزی را به نوآموزان پیش دبستانی که بیش از 25 هزار نفر کودک پنج سال تمام در استان هستند، یاد داد.
وی معتقد است تامین نیروی انسانی کافی و کلاس های مطلوب تاثیر بسیاری بر آموزش دارد و در این راستا به رغم کمبود بیش از 6 هزار معلم در استان و پنج هزار کلاس درس، سعی شده تا با نیروهای بازنشسته، حق التدریس، دانشجو معلمان و سایر روش‌های لازم در ابتدای مهر کلاسی بدون معلم نباشد.

پیام فارس

سهم سرانه فضای آموزشی آذربایجان غربی پایین است
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هم اکنون سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز در این استان 4.1 است، گفت: سرانه میانگین کشوری 5.22 بوده که استان با رتبه 28 شاهد رشد مطلوبی در طی یکسال گذشته بوده است.
براساس اظهارات مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی سرانه فضای آموزشی استاندارد 8.39 متر مربع به ازای هر دانش آموز است.
وی ادامه داد: عدم کاهش این تفاوت موجب نتایج منفی بسیاری بر فعالیت‌های یادگیری و یاددهی می‌شود.
جنگی اضافه کرد: سعی می شود با کمک خیرین و حمایت‌های رییس شورای آموزش و پرورش استان این مشکلات به تدریج در بستر زمان حل شود.
وی گریزی به سرویس مدارس هم می زند می‌گوید: طبق هماهنگی‌های انجام شده با شورای شهر، شهرداری و مدارس و پیمانکاران مقرر شده به زودی سرویس‌های مدارس دایر شوند.
73 هزار کلاس اولی راهی مدارس آذربایجان غربی شدند
طبق اظهارات دبیر پروژه مهر آموزش و پرورش آذربایجان غربی امسال 73 هزار کلاس اولی رهسپار مدارس شدند.
افشین سنایی به خبرنگار ایرنا گفت: 100درصد آنان تست سنجش سلامت داده اند و در صورت نیاز به مراکز تخصصی ارجاع داده شده‌اند.
طبق اظهارات وی ثبت نام بیش از 95 درصد دانش آموزان استان به اتمام رسیده و اسامی آنان وارد سامانه شده است.
سنایی با بیان اینکه 98 درصد از کتاب‌هایی که تا بیستم شهریور ماه ثبت شده بودند نیز توزیع شده است، اضافه کرد: کتاب‌های باقی مانده نیز به زودی توزیع و در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد.
34 پروژه آموزشی در مهرماه تحویل آموزش و پرورش می‌شود
براساس اظهارات مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی در مهرماه امسال 34 پروژه آموزشی با 156 کلاس درس و متراژ 23 هزار و 780 متر مربع با اعتبار هزینه شده به میزان یکهزار و 600 میلیاردریال ( 160 میلیارد تومان) تحویل آموزش و پرورش می‌شود.
قهرمان رحمانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به رغم تلاش‌ها و تکاپوی دولت برای رفع محرومیت این میراث نامیمون گذشته از چهره مدارس و فضاهای آموزشی آذربایجان غربی همچنان 21 درصد مدارس نا ایمن هستند.
به گفته مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی 135 هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل می‌کنند و 17.1 درصد این فضاها نیازمند مقاوم سازی و 3.8 درصد آنها نیاز به تخریب، بازسازی و نوسازی دارد.
رحمانی با بیان اینکه میانگین مدارس نا ایمن کشوری19.2درصد است، افزود: در سطح استان آذربایجان غربی تعداد مدارس گلی، خشتی و خشکه چینی به صفر رسیده است و هیچ مدرسه‌ای به این شکل وجود ندارد.
طبق گفته‌های وی، در قالب مدارس سنگی با ملات 293 کلاس وجود دارد و مدارس کانکسی 320 مدرسه را شامل می‌شود که از این تعداد 120 مدرسه دارای دانش آموزان بالای 20 نفر هستند.
وی با بیان اینکه در این راستا در کشور طرحی از سال مالی 1401آغاز شده است، ادامه داد: این طرح به نام شهید دانش آموز رضا پناهی اجرا می‌شود و شیوه نامه اجرایی آن نیز ابلاغ و اطلاعات لازم نیز جمع آوری و اجرای آن از امسال آغاز شده است.

پیام فارس

پیرانشهر کمترین میزان فضای آموزشی را در آذربایجان غربی داراست
آنچه که از صحبت‌های مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی احصا شد چالش کمبود فضای آموزشی در هشت منطقه آموزشی از مجموع 24 منطقه استان حاد بوده و نیازمند توجه جدی است.
قهرمان رحمانی در این باره گفت: شهرستان پیرانشهر با سرانه 1.7 متر مربع فضا به ازای هر دانش آموز کم ترین میزان فضای آموزشی را در استان دارد.
وی با بیان اینکه نواحی یک و 2 ارومیه نیز به رغم واقع شدن در مرکز استان نیازمند افزایش سرانه فضای آموزشی هستند افزود:شهرستان سردشت، بخش سیلوانا، شهرستان‌های اشنویه، بوکان، میاندواب، مرحمت آباد و مهاباد نیز به ترتیب در رتبه‌های بعدی از نظر کمبود سرانه آموزشی قرار دارند.
براساس اظهارات رحمانی، آذربایجان غربی برای رسیدن به سرانه متوسط کشوری در حال حاضر نیازمند چهار هزار و 500 کلاس درس است و 81 هزار میلیاردریال اعتبار جهت تحقق این موضوع لازم است.
برای مقاوم سازی فضاهای آموزشی این استان نیز 28 میلیارد و 940 میلیارد ریال اعتبار لازم است.
آذربایجان غربی استانی با بیش از سه میلیون نفر جمعیت ساکن و حدود 700 هزار نفر دانش آموز است دستیابی به توسعه همه جانبه با توسعه و تقویت آموزش و پرورش ممکن خواهد بود و این موضوع با توجه به زیرساخت‌ها و سایر عوامل موثر محقق خواهد شد.


 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/277967/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

مهم ترین خبرهای ورزشی فارس

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید

اوقات شرعی فردا، هفتم اردیبهشت در شیراز

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد

آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس

احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز

ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد

رقابت بیش از 400 داوطلب آزمون سراسری در بوانات

(ویدئو) اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره‌ای

رصد مطبوعات و خبرگزاری‌های فارس، 6 اردیبهشت

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد

کشف 13 گوسفند قاچاق در خودرو سواری

استان فارس

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

آزادی 650 زندانی در فارس با کمک خیران

نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا

دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

فارس با ظرفیت های مختلف خود به اکسپو 2024 ایران می‌رود

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها