پیام فارس

آخرين مطالب

برشی از زندگی بانوی مؤلف دهه هفتادی با 4 فرزند/ از ازدواج و تحصیل تا فعالیت ممتاز در حوزه مهدویت مقالات

برشی از زندگی بانوی مؤلف دهه هفتادی با 4 فرزند/ از ازدواج و تحصیل تا فعالیت ممتاز در حوزه مهدویت
  بزرگنمايي:

پیام فارس -

پیام فارس


خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اجتماعی| طی دهه‌های اخیر موضوعات مختلف همچون تغییر سبک زندگی،کاهش آمار ازدواج، کاهش میل عمومی به فرزندآوری، مهاجرت و مسائل اقتصادی موجب شده که جمعیت ایران به سمت پیری حرکت کند.
کاهش شدید میانگین رشد جمعیت و بغرنج شدن این وضعیت، مسؤولان نظام را بر آن داشت تا با اعمال سیاست‌هایی کشور را از پیری برهانند و مشوق‌هایی را در نظر بگیرند تا افکار عمومی را به سمت فرزندآوری و افزایش جمعیت سوق دهند.
رشد و تعالی و بقای خانواده‌های ایران در گرو جوانی جمعیت
طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که اخیراً شورای نگهبان آن را تأیید کرده مبین این موضوع است؛ در این طرح، دولت مستقر عزم خود را جزم کرد تا موانع را از سر راه جوانان بردارد تا امر فرزندآوری زمینه‌ای برای جلوگیری از پیری جمعیت کشور باشد؛ از طرفی تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص زیاد کردن عده و تبیین پیامدهای مثبت فرزندآوری نیز، گواه روشنی است که رشد و تعالی و بقای خانواده‌های ایران در گرو جوان نگهداشتن جمعیت است.
یک بانوی دهه هفتادیِ مؤلف که صاحب چهار فرزند است در کنار رسالت مادری، امور تحصیلی و فعالیت اجتماعی و فرهنگی را هم پیگیری می‌کند و از طرفی اخذ مدارج علمیِ بالاتر نیز یکی از اولویت‌های وی در زندگی است.
این بانوی موفق و جوان مازندرانی هدف خود از فرزندآوری را در وهله اول یک باور دینی و سپس جامه عمل پوشاندن به منویات رهبری و تاکید ایشان بر رشد جمعیت عنوان کرد و از همه مادران این سرزمین خواست خود را از نعمت مادر شدن و نعمت بی‌منتِ فرزندآوریِ بیشتر محروم نکنند و بقا، آرامش و برکت زندگی خود را با زیاد کردن تعداد فرزندان تضمین کنند.
خانم مونا ابراهیمی بانوی دهه هفتادی یا به طور دقیق متولد 27 فروردین سال 71 و در اواخر سن 17 سالگی ازدواج کرد و دارای چهار فرزند است و در حال حاضر طلبه سطح دو حوزه ریحانه‌الرسول نکا است و می‌گوید؛ تصمیم دارم دوره کارشناسی و مدارج بالاتر را طی کنم.
در گفت‌وگویی زیر برشی از زندگی این بانو را به رشته تحریر درآوردیم.
*فعالیت فرهنگی دارم
فارس: در خصوص فعالیت گذشته‌ و قبل از ازدواج‌تان توضیح دهید!
ابراهیمی : در بسیج دانش‌آموزی و بسیج محلات فعالیت داشتم در برنامه‌های هفتگی شب شعر مشارکت داشتم. در دوره متوسطه داستان کودک نوشتم و رتبه شهرستانی کسب کردم در مسابقه‌های فر هنگی شرکت می‌کردم و بدون کسب رتبه برتر نبود .در سن 16 سالگی داستان «نرسیٰ» را نوشتم و بعد از ازدواج این کتاب را چاپ کردم.
فارس: درباره محتوا کتاب «نرسا» توضیح دهید:
ابراهیمی: در این کتاب گزیده‌ای از وقایع سال 55 و قبل از انقلاب، دفاع مقدس، همچنین زندگی یک خانواده روحانی و داستان زندگی حضرت ولیعصر از زمان تولد و علائم آخر الزامان به رشته تحریر درآمده و در واقع کتابی با محتوای فضای انقلاب، دفاع مقدس و زندگینامه حضرت ولی عصر است.

پیام فارس

*چاپ کتاب در دوران بارداری
فارس: کتاب شما چه زمانی چاپ شد؟
ابراهیمی: بعد از ازدواج و در دوران بارداری. یعنی سال 91 باردار بودم که کتابم را تکمیل و با حمایت همسرم چاپ کردم.
فارس: درباره فعالیت فعلی‌تان توضیح دهید!
ابراهیمی: بنده در حال حاضر فعال عرصه بسیج هستم و این فعالیتم از سال 81 شروع شد.از ابتدای سال 97 مسؤول کانون بسیج هنرمندان شهرستان نکا هستم. سال قبل موفق به دریافت لوح فرمانده‌هان برتر شدم در دوره تحصیل حوزه یک مقاله کوتاه نوشتم و فعال در زمینه مهدویت هستم.
فارس: درباره ازدواج تان و اختلاف سن فرزندان‌تان بگویید؟
ابراهیمی: من 17 سالم بود و همسرم 21 ساله. فرزند اولم با برادرش دو سال و فرزند دوم و سوم 4 سال و بچه سوم با چهارم 18 ماه اختلاف سن دارند.
جز قشر متوسط جامعه هستیم
فارس: اوضاع مالی بر وفق مراد بود مشکل اقتصادی نداشتید ؟
ابراهیمی: اوایل زندگی مشترک با مشکلاتی مواجه شدیم ولی به لطف خدا اوضاع بهتر شد و همسرم فردی پر تلاش و با پشتکار بالا بودند و به مرور اوضاع ما بهتر شد. و دقیق‌تر بگویم درست بعد از آغاز زندگی مشترک‌مان مشکلی پیش آمد و همسرم شغل خود را از دست داد اما به لطف خداوند و در یک بازه زمانی یکساله موفق شدند شغل جدید دست و پا کنند و تا به حال هم وضعیت مالی خوبی داریم و جزو قشر متوسط جامعه هستیم.
فارس: در چند سالگی اولین فرزند شما به دنیا آمد؟ آیا مانع فعالیت شما نشد؟
ابراهیمی: اولین فرزندم در 20 سالگی‌ام به‌دنیا اومد سال 91 و همزمان با چاپ کتابم. خیر.
فارس: شغل همسرتان اگر مشکلی ندارید و اینکه خودتان تمایل داشتید به فرزندآوری یا همسر شما ؟
ابراهیمی: همسرم شغل آزاد دارند. و فردی فعال و کاری هستند با تمام سختی همسرم را برای افزایش تعداد فرزندان متقاعد کردم و در حال حاضر همسرم از این توفیقات و برکات لذت می‌برند.
فارس: آیا فرزندان شما در رفاه هستند؟ و دخل و خرج‌تان همخوانی دارد؟
ابراهیمی : فرزندان ما طبق عرف جامعه از امکانات مطلوب برخوردار هستند چه از نظر پوشاک، چه خوراک و چه تفریح و مسافرت و من در مجموع سعی می‌کنم فرزندانم را قانع بار بیاورم.

پیام فارس

دو فرمول عالی
فارس: برخی‌ها تصور می‌کنند برای فرزند دار شدن حتی فرزند اول باید وضع مالی هم مناسب باشه چه برسد به افزایش نفرات چقدر به این موضوع اعتقاد دارید؟
ابراهیمی: اگر به خداوند توکل کنند و پدر و مادر در راستای درآمدزایی حلال تلاش کنند و و البته سطح توقع پایین باشد بی‌شک این دو فرمول نتیجه عالی در بر خواهد داشت.
فارس: از واکنش اطرافیان در قبال فرزندآوری و تعداد فرزندان‌تان توضیح دهید.
ابراهیمی: واکنش معمولاً تند و منفی بود. برخی طعنه و تمسخر. برخی هم تشویق و ترغیب؛ از هر 50 نفر یک نفر به خاطر فرزندآوری و پشت سر هم آوردن فرزندان تحسینم می‌کردند.
* نمره هفده گرفتم
فارس: فرزندآوری با این فاصله کم، مانع درس و تحصیل نشدند چطور با این مشکل کنار آمدید ؟
ابراهیمی: خیر. بچه‌ها مانع نشدند. شاید مانع اصلی آنها فعالیت اجتماعی و درسم بود.رسالت مادر در خانواده رسیدگی به همسر و فرزندان و در وهله آخر تحصیل و فعالیت اجتماعی است. معدلم البته حدوداً 16 الی 17 بوده ولی به واسطه مستعد بودنم می‌توانستم نمره بالاتری را کسب کنم ولی رسیدگی به امور فرزندان برایم مهمتر بود.
*سر و کله زدن با بچه‌ها را دوست دارم
فارس: بسیاری از افراد جامعه معتقدند تحصیل و فرزندآوری با هم مغایرت ندارد شما چطور این چالش رو مدیریت کردید؟
ابراهیمی: من هر دو را دوست دارم هم درگیر شدن ذهن با موضوعات درسی و هم سر و کله زدن با بچه‌ها.
تذکر دادند! چرا در جوانی با تعدد فرزند خود را اسیر و پیر می‌کنی؟
فارس: آیا کسی به شما گفت چرا با این اوضاع، فرزند آوردید؟
ابراهیمی: بله ـ بسیار زیاد بارها و بارها. اما انسان در زندگی تابع هدف و آرمان‌های خودش است و به یافته‌ها و داشته‌های خود تکیه می‌کند. قرار نیست برای تصمیم‌گیری ‌های زندگی شخصی اظهارنظر دیگران را مبنا قرار دهیم.بارها تذکر دادند اوضاع جامعه و وضعیت اقتصادی مطلوب نیست و چرا در جوانی با تعدد فرزند خود را اسیر و پیر می‌کنی؟ از زندگی لذت ببر...
فارس: گفته‌های دیگران تاثیری در اراده و عزم شما برای فرزندآوری بیشتر نداشت؟
ابراهیمی: اهل شعار دادن نیستم.تا به امروز وجود خدا را در تمام لحظات زندگی حس کردم و وجودش به تنهایی و به شدت برای زندگیم‌ام کفایت کرده و می‌کند. الحمدلله روحیه ایی دارم که حرف و حدیث ها را ملاک تصمیماتم قرار ندادم. مطمئنما خداوندی که به ما وعده داده هوای بندگانش را دارد. اگر فرزند زیاد مشکل‌ساز و بد بود هیچ گاه در این اسلام به این امر مقدس سفارش نمی‌شد.و البته رسول الله هم فرمودند فرزند بسیار بیاورید که من به فزونی امتم بر امت‌های دیگر مباهات کنم.
فارس: از جنبه‌های مثبت فرزنددار شدن بیشتر بگویید؟
ابراهیمی: اول اینکه وقتی سرگرم بزرگ کردن فرزند هستی از کارهای اضافه و بیهوده دیگر پرهیز می‌کنی همچنین خانواده بزگترین پشتوانه هستند.تا کسی از این نعمتی برخوردار نباشد نمی‌تواند به زیبایی‌های درونش پی ببرد باید فرزند با تعداد بالا را تجربه کنید تا قشنگی‌های این دنیا ملموس‌تر باشد.
فارس: اصلا هدف شما از فرزندآوری چه بود؟ با توجه به اینکه سبک زندگی تغییر کرد و شعار اکثر جوان‌ها زندگی بهتر فرزند کمتر است؟
ابراهیمی: خواسته خداوند و سفارش پیامبر اکرم بوده. نمی‌خواهم نظرم را تحمیل کنم و هرکسی عقیده و نظری دارد شاید کسی که معتقد است با فرزند کمتر زندگی بهتر را تجربه می‌کند نتوانست خود را اقناع کند که زندگی با فرزند بیشتر چه جنبه‌های لذت بخش دیگری دارد. یک دلیل مهم دیگر در عدم تمایل جوانان به فرزندآوری کم رنگ شدن اعتقادات است. حرکت‌ها به نوعی به سمت تفریح‌های فردی است.

پیام فارس

فارس: از طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس اطلاع دارید و مشوق ‌هایی که برای فرزندآوری در نظر گرفتند ؟
ابراهیمی: سال 93 رهبری طرح افزایش جمعیت را اعلام کردند و من در اوج درگیری‌های زندگی‌ام فرزند دومم را باردار بودم. و از طرفی تازه وارد حوزه علمیه برای تحصیل شدم. شرایط طوری بود که باید صبح زود بیدار می‌شدم پسرم را برای مهد آماده می‌کردم و بعد از آن باید به سرعت به حوزه و کلاس‌هایم می‌رسیدم. در آن اوضاع کسی در نگهداری فرزندان حمایتم نکرد و من هم توقعی نداشتم خدا را شاکرم که همیشه همراهم بود.
دو فرزند اولم پسر بودند و ازخدا خواستم فرزند سومم دختر باشد که لطف خدا شامل حالم شد و خداوند فرزند دختر را روزی بنده کردند و فرزند چهارمم را در شرایطی باردار بودم که از مادر که بیمار بودند مراقبت می‌کردم. و از خداوند خواستم این فرزند را همانطوری که روزی من کردند از بلایا محفوظ بدارد چون شرایط نگهداری مادرم طوری بود که برای نشست و برخواست نیاز به کمک داشت و ریسک سقط بسیار بالا بود.
ولی بنده و همسرم به خاطر واکنش‌های تند اطرافیان این موضوع را پنهان نگه داشتیم و دوماه قبل از زایمان اعلام کردیم و خداوند دختری سالم و زیبا و شبیه مادرم به من هدیه کردند.مادرم چهار ماه پیش از زایمانم فوت کردند.این موارد را عرض کردم که بدانید فقط از فریشات رهبرم تبعیت کردم آن هم در شرایطی که اوضاع چندان مساعد نبود . اما بهتر است بدانیم سبک زندگی جوان مسلمان را 1400 سال پیش پیامبرم و امامانم ترسیم کردند.
درباره طرح حمایتی مجلس هم باید بگویم در حال حاضر هیچ حمایت، تشویق و... دریافت نکردیم.
اما در طرح شکوه مادر چند روز مهمان استان قدس بودیم .طرحی برای مادرای زیر 40 سال که 4 فرزند داشتند واستان قدس سه روز اسکان رایگان و یک وعده غذایی ما را میهمان کردند.
در طرح استانی مازندران هم جزء14 مادر برتر شدم.
فارس: انتطارتان از مسؤولان؟
ابراهیمی: انتظاری ندارم غیر از خدای خودم و البته امام زمان (عج )که با توجهشان به زندگی ما برکت ببخشند و عنایت کنند تا فرزندان صالحی تربیت کنیم
فارس: مستاجر که نیستید احیانا؟
در حال حاضر سه سال است که منزل پدر همسر و پدرم در گردش هستیم تا جایی را پیدا کنیم خودمان خانه مستقل از خودمان نداریم.
قبل از به دنیا فرزند سوم خانه آپارتمانی 84 متری داشتیم ولی با افزایش تعدادِ بچه ها، و فرزند چهارم کمی زندگی سخت شده و مجبوریم منزل بزرگتر تهیه کنیم و یا اینکه حداقل با این تعداد فرزند خانه حیاط دار داشته باشیم که متاسفانه برایمان مقدور نیست اگه دولت حمایت کند که ما بتونیم خانه حتی کوچک ولی حیاط دار تهیه کنیم دستکم همسایه‌ها از دست شیطنت فرزندانم خلاص می‌شوند.
این را هم اضافه کنم در حال حاضر شرایط برای‌ درس خواندن پسرهایم و بنده کمی دشوار شد چون اتاق‌ها شرایط خوبی ندارند.
فارس: توصیه شما به جوان‌ها؟
ابراهیمی: قدر فرصت جوانی و سلامتی را بدانند و این نعمت را از دست ندهند و برای فرزندآوری بیشتر اقدام کنند. زندگی با فرزند بیشتر لذت را هم بیشتر می‌کند بچه‌ها عامل نشاط و سر زندگی و نعمت‌های خداوند هستند که بدون هیچ واسطه‌ای حضرت حق به ما هدیه می‌دهد و به ازای هر کدام‌شان خیر و برکت به ارمغان می‌آورند جوانان در فرزندآوری بیشتر تعلل نکنند.
به گزارش فارس، چندی پیش فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان در یک برنامه تلویزیونی از عزم مجلس برای اجرای طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده خبر داد که 22 هزار میلیارد تومان منابع برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد.
این طرح که به گفته این مقام سراسر تشویق و تمهیدات ویژه برای رفاه خانواده‌‌ها و فرزندآوری است تسهیلاتی چون تسهیلات مادری، معافیت‌های مالیاتی، تسهیلات آموزشی و بهداشتی بیمه و تسهیلات مسکن برای فرزندان سوم به بعد را در خود گنجانده است که بیش از 5 وزارتخانه مکلف به جریان‌سازی، فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی برای فرزندآوری شدند تا برکات این طرح به صورت عملیاتی برای مردم ملموس باشد و جلوی کهنسالی جمعیت ایران گرفته شود.
محمدبیگی از وجود 20 دلیل عمده برای عدم تمایل خانواده‌ها به فرزندآوری سخن به میان آورد و اظهار کرد: برای برون رفت از این چالش‌ها و متناسب با هر دلیلی یک راهبرد کلان اتخاذ شد تا طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده‌ها به معنای واقعی رافع موانع فرزندآوری جوانان و خانواده‌ها باشد.
تعیین تسهیلات برای مادران دانشجو، دانشجویانی که فرزند شیرخوار دارند همچنین اعطای کارت مادرانه به منظور بهره برداری از خدمات فرهنگیِ گوشه‌ای از مزایای طرح جوانی جمعیت بود که این مقام مسئول به آن اشاره کرد.
در هر صورت آمارهای موثق حاکی از این است که در چند سال گذشته نرخ ازدواج حدود 40 درصد و فرزندآوری 30 درصد کاهش یافته است و نرخ باروری به 1.6 درصد رسیده است و این اعداد ، نشان می‌دهد اگر مجموع اقدامات وارد فاز عملیاتی نشود وضعیت خطرناکی در انتظار کشورمان است.
همچنین طبق آمارها مازندرانی‌ها، گیلانی‌ها و تهرانی‌ها در زمره استان‌هایی هستند که کمترین میزان فرزندآوری را دارند.
در گزارش فوق برشی از زندگی یک زوج جوان رشته تحریر درآوردیم با وجود مشکلات اقتصادی و شخصی عامل به اوامر رهبری بودند و هدف خود از فرزندآوری را اطاعت از فرمان رهبری به سهم خود اعلام کردند.
امید است دولت و مجلس با حمایت از این خانواده‌ها و اجرای درست این طرح نبض امید را در جامعه به جریان بیندازند.
انتهای پیام/3141/ج

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/248848/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو

درمان قارچ ناخن و میخچه پا در طب سنتی

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)

راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس

قدمت 150 ساله ورزش زورخانه‌ای در آباده

آغاز رقابت بیش از 36 هزار نفر در فارس در رشته تجربی

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

جاده سیاخ دارنگون نیازمند رسیدگی فوری است

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

کشف محموله تنباکو به ارزش حدود سه میلیارد تومان در لامرد

تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟

عفونت‌های مختلفی که ممکن است در بدن ایجاد شود

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

فارس: حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها در اطراف زاهدان / 2 تروریست به هلاکت رسید

فرصت‌های سرمایه‌گذاری فارس در اکسپو معرفی می‌شود

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

جواب شهر راز را در زمان خودش می‌دهیم/تمرکزمان روی صعود به لیگ برتر است

بارش باران سیل آسا جاده روستای بقرایی به حاجی آباد را تخریب کرد + فیلم

اجرای بیش از 100 برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در کازرون

یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

مهم ترین خبرهای ورزشی فارس

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید