جمعه ۱۷ مهر ۱۴۰۵
سیاسی

آیا ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای جنگ به پا خواهد کرد؟

آیا ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای جنگ به پا خواهد کرد؟
پیام فارس - اکو ایران/متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست اعضای تیم امنیت ملی ترامپ هفته گذشته در نشستی در کمپ دیوید در ایالت ...
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اعضای تیم امنیت ملی ترامپ هفته گذشته در نشستی در کمپ دیوید در ایالت مریلند، درباره راهبرد آمریکا در قبال ایران و انصارالله یمن گفت‌وگو کردند. پس از آن، ارتش آمریکا گزینه‌های تازه‌ای برای عملیات در ایران آماده کرد تا ترامپ آنها را بررسی کند.
تعدادی از خبرگزاری‌های بین‌المللی ادعا می‌کنند که ترامپ در حال بررسی حملات نظامی به ایران پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده است؛ حملاتی که هدف آنها کاهش قیمت بنزین و ایجاد شتاب سیاسی برای جمهوری‌خواهان پیش از انتخابات ۳ نوامبر عنوان شده است.
آیا ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای بی‌گدار به آب می‌زند؟
ان‌بی‌سی‌نیوز به نقل از منابعی می‌گوید که گزینه‌هایی که پس از نشست تیم امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تدوین شده‌اند، برای احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده آمریکا علیه ایران در دست بررسی هستند. به گفته یک مقام آمریکایی و فرد دیگری که از این گفت‌وگوها اطلاع دارد، دونالد ترامپ و تیم امنیت ملی او درباره احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده آمریکا در ایران در هفته‌های آینده گفت‌وگو کرده‌اند؛ از جمله این گزینه که حملات پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ماه آینده انجام شود.
دو مقام آمریکایی گفتند اعضای تیم امنیت ملی ترامپ هفته گذشته در نشستی در کمپ دیوید در ایالت مریلند، درباره راهبرد آمریکا در قبال ایران و انصارالله یمن گفت‌وگو کردند. پس از آن، ارتش آمریکا گزینه‌های تازه‌ای برای عملیات در ایران آماده کرد تا ترامپ آنها را بررسی کند. هر دو مقام آمریکایی و فرد مطلع از این گفت‌وگوها گفتند هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است.
هرگونه عملیات نظامی گسترده آمریکا، تشدید قابل‌توجهی نسبت به وضعیت بن‌بست کنونی میان آمریکا و ایران خواهد بود. ازسرگیری یک کارزار نظامی آمریکا در ایران، جنگی را که در داخل آمریکا محبوبیت ندارد، درست در زمانی که آمریکایی‌ها برای انتخابات ماه نوامبر آماده می‌شوند یا رأی دادن را آغاز کرده‌اند، به مرکز بحث‌های سیاسی این کشور خواهد آورد. چنین اقدامی همچنین می‌تواند قیمت بنزین و سایر کالاها را بیش از پیش افزایش دهد و یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های رأی‌دهندگان را تشدید کند.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت: «وظیفه وزارتخانه این است که گزینه‌های نظامی را تدوین و به رئیس‌جمهور ارائه کند.» یک مقام کاخ سفید نیز گفت آمریکا «در موقعیت بسیار قدرتمندی» قرار دارد. این مقام گفت: «ایران نابود شده است و اوضاع به یکی از دو شکل پیش خواهد رفت: راه آسان یا راه سخت. رئیس‌جمهور ترامپ همه کارت‌ها را در اختیار دارد و هر کاری را که به نفع ایالات متحده باشد انجام خواهد داد.»
جزئیات بیشتر از آنچه در کمپ دیوید گذشت
در همین رابطه باراک راوید در آکسیوس نوشت: ارتش آمریکا برای حملات احتمالی به ایران آماده می‌شود، درحالی‌که ترامپ زمان‌بندی را بررسی می‌کند. مقام‌های آمریکایی گفتند پنتاگون چند روز پیش به سنتکام دستور داده است آماده‌سازی‌ها برای ازسرگیری عملیات نظامی گسترده در ایران را به پایان برساند. این دستور شامل تاریخ مشخصی برای آغاز حملات نبود و دونالد ترامپ هنوز هیچ تصمیم نهایی نگرفته است؛ اما منابع آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند این اقدام ممکن است پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و احتمالاً حتی پیش از انتخابات اسرائیل که یک هفته زودتر برگزار می‌شود، رخ دهد.
منابع می‌گویند اگر عملیات نظامی گسترده از سر گرفته شود، انتظار می‌رود شامل بمباران گسترده اهداف انرژی، زیرساختی و هسته‌ای ایران باشد. یک مقام پنتاگون به آکسیوس گفت: «وظیفه وزارتخانه این است که گزینه‌های نظامی را تدوین و به رئیس‌جمهور ارائه کند.»
یک مقام کاخ سفید گفت ترامپ در هر زمانی همه گزینه‌ها را در اختیار دارد. این مقام ادعا کرد: «ایالات متحده با کنترل تنگه هرمز و فروپاشی اقتصاد ایران، در موقعیت بسیار قدرتمندی قرار دارد. [...] اوضاع به یکی از دو شکل پیش خواهد رفت: راه آسان یا راه سخت. رئیس‌جمهور ترامپ همه کارت‌ها را در اختیار دارد و هر کاری را که به نفع ایالات متحده باشد انجام خواهد داد.»
یک مقام اسرائیلی به آکسیوس گفت بخشی از نشست کمپ‌دیوید به احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده در ایران اختصاص داشت. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از این نشست گفت تمرکز جلسه بر برنامه‌ریزی سیاست خارجی «بلندمدت» بوده است.
دومین مقام اسرائیلی گفت: «بحث درباره احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده در ایران افزایش یافته است. احتمال وقوع آن پیش از انتخابات زیاد نیست، اما آن را منتفی نمی‌دانیم. پس از انتخابات میان‌دوره‌ای، احتمال وقوع آن به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.»
گفت‌وگوی نتانیاهو با مقامات واشنگتن
روز چهارشنبه ترامپ با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تلفنی گفت‌وگو کرد. این دومین تماس آنها طی چند روز بود، پس از آنکه برای هفته‌های متمادی تقریباً با یکدیگر صحبت نکرده بودند. یک مقام آمریکایی گفت ترامپ و نتانیاهو درباره هفتم اکتبر گفت‌وگو کردند. این تماس پس از آن انجام شد که نتانیاهو با تیم امنیت ملی خود درباره ایران جلسه‌ای برگزار کرد؛ به گفته نخستین مقام اسرائیلی، این نخستین جلسه از این نوع بود. نتانیاهو روز دوشنبه هم با روبیو نیز گفت‌وگو کرد.
اگر عملیات نظامی گسترده از سر گرفته شود، به احتمال زیاد آمریکا و اسرائیل به‌صورت هماهنگ عمل خواهند کرد و ارتش اسرائیل نیز در این عملیات مشارکت خواهد داشت. دو مقام اسرائیلی ادعا کردند که وضعیت ممکن است تهران را به حمله نخست سوق دهد. آنها گفتند ایرانی‌ها دو حمله غافلگیرکننده را تجربه کرده‌اند و نمی‌خواهند شاهد حمله سومی باشند.
ازسرگیری جنگ همچنین می‌تواند بر انتخابات اسرائیل تأثیر بگذارد، زیرا ایران احتمالاً در واکنش، صدها موشک بالستیک به سوی اسرائیل شلیک خواهد کرد. تشدید دوباره تنش‌ها، یا حتی افزایش سطح تنش و برقراری وضعیت اضطراری، می‌تواند از نظر سیاسی به نفع نتانیاهو باشد و مانع از آن شود که مخالفانش در مرحله پایانی کارزار انتخاباتی او را هدف حملات سیاسی قرار دهند.


نظرات شما