پیام فارس

آخرين مطالب

شرایط «اضطراری» لغو سفر اعلام شد اقتصادي

شرایط «اضطراری» لغو سفر اعلام شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / «شرایط اضطراری» یا «فورس ماژورِ» لغوِ سفر و اقامت، در پی توقف پروازها، از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام شد.
با لغو پروازها از سحرگاه جمعه 23 خردادماه به دنبال حملات ادامه‌دار رژیم صهیونیستی به ایران، بسیاری از مسافران برای تمدید یا کنسلی رزرو اقامت، یا لغو کامل سفر داخلی و یا برای خروج از کشور با مشکلاتی مواجه شده‌اند. در پی این اتفاق و پس از پیگیری ایسنا، معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرانجام 26 خردادماه، «شرایط اضطراری» یا «فورس ماژور» سفر را اعلام کرد.
در این بخشنامه که از سوی انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رونوشت شده و در 26 خردادماه به تمام مدیران کل استان‌ها و مدیران عامل سازمان مناطق آزاد ابلاغ شده، آمده است: 
«همانگونه که آگاهی دارید یکی از اولویت‌های صنعت گردشگری رعایت حقوق گردشگران و حفظ آرامش مسافران بوده است که این مهم تا کنون به خوبی توسط فعالان این صنعت و مدیران تاسیسات گردشگری همواره مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا با توجه به شرایط خاص روزهای اخیر و حملات رژیم جنایتکار صهیونیستی به خاک کشور و در پی آن ابطلال پروازها و عدم امکان اجرای گشت‌ها از سوی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری با استناد به ماده 30 آئین‌نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی، ماده 35 شیوه‌نامه نظارت بر خدمات سفر و گردشگری و ماده 12 شیوه‌نامه اجرایی ذخیره اتاق و ابطال واحدهای اقامتی، از روز جمعه 23 خردادماه 1404 تا «اطلاع ثانوی» چنانچه هر یک از مسافران یا گردشگران با توجه به شرایط فعلی «درخواست انصراف از سفر» خود را ارائه کرد، در خصوص تمامی گشت‌های داخلی و خروجی کلیه تاسیسات گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، بدون کسر جریمه نسبت به استرداد کل وجود دریافتی از گردشگران در چهارچوب مقررات ناظر بر خدمات سفر اقدام شود.
بدیهی است هزینه‌های مربوط به کنسلی بلیت سفر، با رعایت مفاد بخشنامه دستگاه ذی ربط (وزارت راه و شهرسازی) است.
همچنین با توجه به نبود امکان پیش‌بینی آثار شرایط فوق‌الذکر، لازم است فعالان و مدیران تاسیسات گردشگری از ایجاد هرگونه تعهد الزام‌آور برای سفرهای هموطنان عزیز بویژه در زمینه تورهای خروجی خودداری کرده، ضمن اطلاع‌رسانی و توجیه دقیق شرایط حاکم، تمهیدات لازم را برای اعمال هرگونه کنسلی احتمالی و بازپس گردادن وجوه گردشگران در قراردادهای کاری خود با ارائه‌دهندگان خدمات گردشگری در داخل و خارج از کشور، مدنظر قرار دهند.
ضروری است کمیته‌های ذی ربط در چهارچوب ضوابط مربوط به دستورالعمل رسیدگی به شکایات به طور مشترک تشکیل شود و ضمن تکریم گردشگران منطبق با مقررات و با درنظر گرفتن مفاد قرارداد و براساس اسناد و مدارک معتبر ارائه شده به شکایات واصله رسیدگی و تصمصم مقتضی اتخاذ شود.»
اعلام شرایط ویژه برای دفاتر خدمات مسافرتی
افزون بر این، انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران ، با اعلام شرایط فورس ماژور (اضطراری) بخشنامه‌ای را به دفاتر و شرکت‌های گردشگری زیرمجموعه خود در سراسر کشور ابلاغ کرده است که بر این اساس از تمام دفاتر و شرکت‌های گردشگری خواسته است «در این برهه حساس، با درایت و مسئولیت‌پذیری نقش خود را در حفظ انسجام، آرامش و پشتیبانی از مردم و همکاران خود ایفا کنند. همچنین تقاضا شده است از ایجاد هرگونه تعهد جدید خودداری کرده و در خصوص تعهدات گذشته نیز صرفا در حد مقررات و امکانات موجود اقدامات لازم را به انجام برسانند.
همچنین تاکید شده است با توجه به تعطیلی مرزهای هوایی و لغو تمام پروازهای داخلی و خارجی شایسته است دفاتر خدمات مسافرتی ضمن غیرفعال کردن بخش حضوری در حد امکان، بخشی از نیروهای خود را به صورت دورکاری در منزل مستقر کرده و برای پاسخ‌گویی به مشتریان، حداقل سطح خدمات غیرحضوری را حفظ کنند.» 
شرایط تمدید و کنسلی رزرو اقامت در هتل‌ها
جامعه هتلداران ایران نیز در بیانیه‌ای مجزا، شرایط اضطراری پذیرش مسافران، کنسلی و تمدید اقامت در وضعیت موجود را تعیین کرده و از هتلداران خواسته است در این وضع موجود، کنسلی رزروها را بدون دریافت جریمه، جابه‌جایی و تغییر تاریخ اقامت با بیشترین انعطاف‌پذیری ممکن، انجام شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/963265/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دفاع مشروع از دولت-کشور ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ملاحظات سیاست پولی

سرمقاله اعتماد/ درباره ددمنشی اسراییل

ملاحظات سیاست پولی

تقدیم اولین شهید راه آزادی قدس از آباده

«انسجام ملی» کلید اصلی غلبه بر دشمن است

مذاکرات آمریکا با ایران نقشه فریب برای حمله اسرائیل بود

کانون کامیونداران ایران: همه رانندگان کامیون پای کار هستند؛ به درخواست دولت لبیک گفتیم

ایران؛ قهرمان میدان‌های نبرد و جلوه‌گاه وحدت ملی

مهم‌ترین مانع ترامپ برای مداخله مستقیم در جنگ اسرائیل با ایران

آیا گروسی ماموریت تکمیل حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران را دارد؟

سرمقاله خراسان/ حمله به صداوسیما، چرا؟

موبایل ترامپ وارد بازار شد!

تمدید لغو پروازها تا ساعت 14 امروز

پس‌لرزه‌های حمله موشکی ایران؛ «وایزمن» به صورت کامل تخریب شد

شرط پایان جنگ نابودی اسرائیل است نه توقف حملات

کدام شماره تلفن‌ها را در شرایط بحرانی و جنگی باید بلد باشیم؟

آغاز ماموریت دشوار مدنی زاده

از صف‌های طولانی پمپ بنزین تا تداوم پایدار سوخت رسانی در جایگاه ها؛ مردم نگران دریافت سوخت نباشند

یک تحلیلگر: شورای امنیت به اسرائیل چراغ سبز داد

سربازی که برای یک شب مرخصی آمده بود ‌

بانک اهداف از 31 نقطه مهم در سرزمین‌های اشغالی

تفاوت موشک‌های کروز، بالستیک و هاپیرسونیک چیست؟

آتشباری به وقت نیمه شب

ثابتی: مشکلی در تولید و توزیع بنزین وجود ندارد

شرایط «اضطراری» لغو سفر اعلام شد

سخنگوی وزارت راه و شهرسازی: آسمان کشور همچنان بسته است

اختیارات ویژه برای ترخیص دارو؛ ترخیص شبانه روزی کالای اساسی

فعالیت پدافند هوایی اطراف شهر شیراز

ممنوعیت اجاره باغ‌شهری‌ها و منازل مبله به افراد ناشناس در فارس

سفیران سه کشور را اخراج کنید

شکاف میان حامیان ترامپ بابت حملات اسرائیل به ایران

امنیت و تمامیت ارضی ایران و پاکستان به هم گره خورده است

حمله موشکی ایران موازنه را به نفع ما تغییر داد

رئیس دفتر الجزیره در تهران: منابعی به من گفته‌اند پاسخ امشب ایران متفاوت خواهد بود

آمادگی توزیع شبانه روزی اقلام اساسی مردم در تعاونی‌ روستایی

فایننشال تایمز؛خطر نفت 150دلاری با حمله اسرائیل به ایران

رییس اتاق اصناف: با سوداگرانی که دنبال خدشه در بازار باشند برخورد قانونی می شود

پیش بینی قیمت دلار 27 خرداد 1404

در حمله اخیر رژیم صهیونیستی آسیبی به فرودگاه مهرآباد وارد نشده است

فعالیت نهنگ‌ها نشانه‌ای از تغییرات بازار آلت کوین‌ها است؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 27 خرداد 1404

کودک 9 ساله در فارس، قربانی شکار گراز شد

هشدار نیویورک تایمز: جنگ با ایران، بزرگ‌ترین اشتباه ترامپ خواهد بود

آخرین قیمت نفت و طلای جهانی با شروع تنش‌ها

اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه 10 درصدی آمریکا شد

ایران برای یک ضربه بسیار بزرگ پس از اولین شرارت اسرائیل آماده شده‌ است

دیدار و عیادت سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگان استان اردبیل از همسر شهید والامقام سید جلال حسنی

اهدای 13 سری جهیزیه به زوجین نیازمند داراب با مشارکت آستان قدس رضوی

بازدید میدانی وزیر جهاد کشاورزی از فروشگاه‌ها