پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ زمان پرکردن خلأهای قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است مقالات

سرمقاله ایران/ زمان پرکردن خلأهای قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایران / «زمان پرکردن خلأهای قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم فاطمه مهاجرانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در روزهای اخیر، قتل دردناک و تأسف‌بار خانم الهه حسین‌نژاد افکار عمومی را به‌شدت جریحه‌دار کرد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این حادثه دلخراش در بستر یک سرقت سازمان‌نیافته و با شیوه‌ای خشن و غیرانسانی رخ داده است؛ رخدادی که نه‌تنها مایه تأسف عمیق، بلکه زنگ هشداری برای ضرورت بازنگری در نظام پیشگیری، نظارت و بازدارندگی اجتماعی ما است. این واقعه اگرچه از جنس خشونت خانگی نبود، اما در دل خود یادآور یک واقعیت مهم است: زنان، بویژه در بسترهای ناآرام شهری، همچنان از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هستند و نبود نظام حمایت‌گر مؤثر، زمینه‌ساز تکرار چنین فجایعی خواهد بود. همان‌قدر که خشونت در روابط خانوادگی نگران‌کننده است، ناامنی در فضای عمومی نیز نیازمند توجه جدی، قانون‌مند و نظام‌مند است.
از منظر دولت، مسئولیت ما در قبال این وقایع، تنها محدود به ابراز تأسف و همدردی نیست. آنچه امروز جامعه به‌درستی مطالبه می‌کند، اقدام مؤثر، قانون‌مدار و پایدار برای پیشگیری از خشونت و ناامنی علیه زنان است. تجربه‌های تلخ پیشین و فاجعه‌های تکرارشونده نشان داده‌اند که بدون زیرساخت قانونی قوی و حمایت اجرایی مؤثر، نمی‌توان به کاهش واقعی خشونت و ناامنی علیه زنان امید بست.
در همین راستا پس از آنکه لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در کمیسیون‌های مجلس دچار استحاله و دولت ناگزیر به استرداد آن شد، بلافاصله تدوین برنامه‌ای جامع و عملیاتی در حوزه اختیارات دولت را با هماهنگی معاون اول محترم رئیس ‌جمهوری در دستور کار قرار دادیم. این برنامه بر پایه چهار محور اصلی طراحی شده: پیشگیری از خشونت، تقویت مداخلات حمایتی، آگاه‌سازی عمومی و ارتقای امنیت در محیط‌های شهری و اجتماعی.
در عین حال دولت همچنان بر ضرورت وجود یک قانون جامع، بازدارنده و به‌روز برای حمایت از زنان در برابر خشونت تأکید دارد. اجرای برنامه‌های حمایتی و پیشگیرانه مؤثر است، اما جایگزین قانون نخواهد شد. ما معتقدیم که در کنار اقدامات اجرایی، وجود یک چهارچوب قانونی روشن، الزام‌آور و منسجم که از کرامت، امنیت و آزادی‌های قانونی زنان حراست کند، ضرورتی انکارناپذیر است. در این مسیر همراهی و مشارکت مجلس شورای اسلامی تعیین‌کننده خواهد بود. زمان آن است تا همه نهادهای تصمیم‌گیر، فارغ از نگاه‌های جناحی، این موضوع را به‌عنوان یک مسأله ملی و انسانی در اولویت قرار دهند. جان‌های از دست‌رفته، وجدان عمومی را متوجه خلأهایی کرد که قابل چشم‌پوشی نیستند. دولت با تمام توان و از مسیرهای ممکن، برای تدوین سازوکارهای کارآمد حمایتی گام برمی‌دارد و در عین حال، آماده همکاری همه‌جانبه با مجلس محترم برای احیای رویکرد اصلی لایحه امنیت زنان است؛ لایحه‌ای که باید همپای واقعیت‌های اجتماعی، در خدمت بازدارندگی، حمایت و آموزش باشد. امروز هر حادثه‌ای که با جان یک زن گره می‌خورد، نه صرفاً یک اتفاق شخصی، بلکه آینه‌ای‌ است از وضع عمومی امنیت و عدالت اجتماعی. امید است از دل این تلخی‌ها، گفت‌وگویی ملی و اراده‌ای مشترک برای ساختن جامعه‌ای امن‌تر و انسانی‌تر شکل گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/961945/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میانجی جدید مذاکره تهران-واشنگتن

الهه؛ قربانی حمل‌ونقل ناامن

هر روز بیشتر از قبل خمیازه می‌کشم!

20سال است هم از سرمایه‌گذاری محروم شدیم هم فرار سرمایه داریم!

ارائه وام 8 میلیون تومانی برای خرید موتورهای کم‌مصرف کولر آبی

رئیس سازمان حمایت: تولید خودرو بدون عرضه مصداق احتکار است

راه‌ چاره دولت برای خاموشی‌ها چیست؟

جزئیات دستگیری عاملین شهادت قاضی باقری

کارآفرینان و شرکت‌های دانش‌بنیان برتر صادر کننده شاهد و ایثارگر کشور مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند

قطب سوم مذاکره؟

عزاداری در سکوت برای الهه

انتخاب مسیر تقابل

کابوس زنان

بسم الله الرحمن الرحیم کیفیت غذا را تغییر می‌دهد

ناترازی بانک‌ها؛ چالش مزمن نظام بانکی و اقتصاد ایران

فردا نامه معرفی «مدنی‌زاده» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد، اعلام وصول می‌شود

رشد اقتصادی در فروردین 1404 اعلام شد؛ تنها موتور محرک رشد اقتصاد چیست؟

جانبازان و آزادگان ذخایر ارزشمند انقلاب اسلامی ایران هستند

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با جانباز 70 درصد اهل‌سنت به مناسبت عید قربان

تشییع پیکر مطهر جانباز شهید حسینی با حضور مدیر کل بنیاد مازندران

مدافع آلومینیوم راهی فجر شد

مرثیه‌‏ای برای زنانی که به خانه برنگشتند

کنسرسیوم بدعهدی

هیولا بیدار شد

کمبود این ویتامین سبب ترک خوردن پاشنه پا می‌شود

افزایش سقف وام ازدواج فرزندان بازنشستگان به 60 میلیون تومان

تأمین ارز سنگین صنعت خودرو؛ 2 میلیارد دلار

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

امید بورسی‌ها به وزارت مدنی‌زاده؛ بازار مشتاق سیاست‌های جدید ارزی

تهدید پایداری نظام بانکی با سوءاستفاده از تسهیلات ارزی

پیش بینی یک اقتصاددان درباره قیمت مسکن؛ انفجار قیمت مسکن نزدیک است؟

پرداخت فوق العاده خاص کارمندان مشروط شد

کاهش محسوس قیمت سکه و طلا؛ دلار ارزان شد

عرضه اولیه «نان» فردا در فرابورس؛ کیک نوستالژیک دهه شصتی‌ها بورسی می‌شود

اهدا 82 هزار جلد کتاب توسط مردم فارس به کتابخانه‌های عمومی

کارگاه متخلف تولید شیرینی و بیسکویت‌ فاسد در شیراز پلمب شد

فشار در وین، مقاومت در تهران

«شیراز» میزبان میهمانی کیلومتری عید غدیرخم

سرکار خانم سخنگو! مگه مسابقه فوتباله؟

میوه‌هایی که برای جوان نگه داشتن پوست معجزه می‌کنند

فرابورس رشد کرد؛ ارزش بازار در مرز 12 هزار میلیارد تومان

آمار قابل تأمل از کارگران بدون بیمه در کشور

سایه سودجویان کارت بازرگانی از سر اقتصاد ایران کم می‌شود

معاون وزیر صمت: شورای رقابت فروش خودرو در بورس را تایید نکرده است

گوشت 300 هزار تومانی به بازار برمی‌گردد

فرصت طلایی دیگر از بیمه دی/ جوایز ویژه در جشنواره قربان تا غدیر

سرمقاله اطلاعات/ سفرهای منطقه‌ای عراقچی، نمایش قدرت مانور و انعطاف‌پذیری دیپلماتیک ایران

سرمقاله وطن امروز/ نقش اقناع افکار عمومی در تثبیت حقوق هسته‌ای ایران

این ویتامین‌ها شما را از پیری زودرس نجات می‌دهند

یک خاصیت کمتر گفته‌شده توت فرنگی