پیام فارس

آخرين مطالب

جزئیات مبنای محاسبه گمرکی کالاها در گمرکات اقتصادي

جزئیات مبنای محاسبه گمرکی کالاها در گمرکات
  بزرگنمايي:

پیام فارس - مهر /رئیس کل گمرک جزئیات مبنای محاسبه نرخ ارز برای ترخیص کالاها از گمرکات کشور را تشریح کرد.
چندی پیش میان فعالان بخش خصوصی و سازمان‌های دولتی از جمله گمرک در خصوص مبنای محاسبه نرخ ارز جهت ترخیص کالا از گمرکات اختلاف نظراتی به وجود آمده بود؛ بخش خصوصی تاکید داشت کالایی که سال 1403 به گمرک اظهار شده باید با مبنای محاسبه نرخ ارز سال 1403 نیز ار گمرک ترخیص شود اما گمرک نظر خلاف این دیدگاه داشت.
در نهایت معاونت حقوقی رئیس جمهور در نامه‌ای رسمی به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که با استناد به 2 قانون بودجه امسال و امور گمرکی (مصوب 22 آبان 1290) ملاک محاسبه ارزش گمرکی، نرخ ارز در روز اظهار است. لذا اگر کالایی در سال 1403 اظهار شده اما خروج کالا از 1404 اتفاق افتاده باشد ملاک ارزش‌گذاری کالا در گمرک، نرخ ارز در سال 1403 بوده است.
در واقع طبق نظر معاونت حقوقی، ملاک تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی، تاریخ اظهار کالاست نه تاریخ خروج از گمرک.
بازار
فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران در این خصوص گفت: بین ما و بخش خصوصی درباره کالاهایی که در سال 1403 اظهار شدند و قرار است امسال از گمرکات کشور ترخیص شوند، اختلاف نظری وجود داشت که باید معاونت حقوقی رئیس جمهور به عنوان مرجع، این چالش را حل می‌کرد.
وی افزود: بحث این بود که آیا کالاهایی که در سال 1403 اظهار شدند باید با مبنای محاسبه نرخ ارز 1403 از گمرک خارج شوند یا ملاک ترخیص، مبنای محاسبه نرخ ارز 1404 باشد؛ در نهایت توافق شد کالاهایی که به گمرک اظهار شدند و تاریخ اظهارشان پایان سال 1403 است با همان نرخ مبنای سال 1403 نیز از گمرکات ترخیص شوند.
عسگری درباره کالاهایی که در سال 1403 به گمرک رسیدند اما هنوز اظهار نشده اند نیز گفت: اینکه کالایی سال 1403 وارد گمرکات شده و قرار است امسال اظهار شود از دیدگاه گمرک مشمول مبنای محاسبه نرخ ارز 1404 می‌شود؛ بنابراین برای حل اختلافات در این خصوص نیز قرار شده یک کمیته‌ای این موضوع را بررسی کند.
کاهش تعرفه‌های سود بازرگانی از 21 طبقه تعرفه به 13 طبقه
رئیس کل گمرک ایران در خصوص تغییر طبقات تعرفه سود بازرگانی تصریح کرد: دولت طبقات تعرفه سود بازرگانی را کاهش داده و سود بازرگانی را از 21 طبقه تعرفه -که در کتاب مقررات صادرات واردات است- به 13 طبقه رساندیم؛ به عنوان نمونه تعرفه یک، 3 و 6 را در طبقه یک آورده ایم بنابراین تا حدودی این بحث افزایش نرخ از طریق کاهش سود بازرگانی جبران و به نوعی از تندی افزایش‌ها کاسته شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

سرمقاله وطن امروز/ اقرار تاریخی روبیو

افت قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

فروش ویژه آیفون 16 قسطی | تخفیف نقدی + شرایط اقساطی

شاخص بورس 53 هزار واحد افت کرد

بانک‌ها موظف به استعلام نشانی مشتریان شدند

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود

استقبال از کتاب جوان‌ترین شهید مدافع حرم

علی شیخ علی نماینده وزارت امور خارجه در استان فارس شد

ترامپ ممکن است کشور فلسطین را به‌ رسمیت بشناسد

مدیر جهادکشاورزی استان: قطعی برق کشاورزی در فارس مدیریت می‌شود

افزایش روزهای فروش نمایشگاه گل و گیاه

غرق شدن 102 ایرانی در 50 روز ؛ از دختر 6 ماهه تا... | 2 استان بی‌دریا در صدر آمار غرق‌شدگان

بازدید علمای اهل سنت بنگلادش از جامعه‌المصطفی العالمیه شعبه گرگان

حمایت قوه قضاییه از سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

خلیج فارس در خون ماست

شرط عربستان برای شرکت در نشست سران عربی در بغداد

مهر تأیید سرپرست کمیته داوران روی گل ارونوف مقابل خیبر

خبر فوری ؛ رتبه بندی معمان به طور کامل از اول مهر | از افزایش حقوق چه خبر؟

باز هم یک مدیر شبانه عزل شد

هادی چوپان: امیر تتلو را ببخشید!

پایان انتظار 15 ساله با افتتاح تقاطع جام‌جم در شیراز

افزایش تلاطم خلیج فارس از دوشنبه

یک گمانه‌زنی تازه از خبر مهم ترامپ

نگاهی به تاریخچه خلیج فارس از آغاز تا امروز

غرق شدن دختر 6 ماهه و مرد 91 ساله/ از ابتدای سال چند نفر غرق شده‌اند؟

جنوب فارس شریک اعتبارات پتروشیمی های عسلویه هم شد

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

محکومیت قاچاقچیان دام در شیراز

شادی صعود تیم فجر به لیگ برتر را تقدیم خانواده شهدا می‌کنیم

کشف محموله قاچاق 110 میلیارد ریالی در کازرون

امانت‌داری، شفافیت و همدلی باید سرلوحه کار فرمانداران باشد

پاپ آمریکایی

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

هشدار درباره مصرف بی رویه‌ی ویتامین D

صادرات تخم مرغ افزایش یافت

گرانی حبوبات زیر سایه صادرات بی‌رویه و عرضه‌های قطره‌چکانی

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور فارس: چگونه افسردگی را شکست دهیم؟

واکنش جالب محسن تنابنده به ماجرای نام خلیج‌ فارس + عکس

«اهل سفری» که مردم را دوست دارد

تعرض به نام خلیج فارس نشان وحشت غربی‌ها از ایران است

مفاخر حوزوی فارس معرفی شوند

گمانه‌زنی منابع عربی از خبر مهم ترامپ در سفر عربستان

زمان عرضه اولیه مهر مشخص شد | میزان نقدینگی مورد نیاز عرضه اولیه مهر