پیام فارس -

گروه استانها- روز یکم خرداد در تقویم ملی به نام صدرالمتالهین، ملاصدرای شیرازی ثبت شده است، به همین خاطر برنامههای گرامیداشت این فیلسوف به صورت مجازی برگزار میشود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، روز یکم خرداد در تقویم ملی به نام صدرالمتالهین، ملاصدرای شیرازی ثبت شده است، فیلسوف بزرگ قرن یازدهم که حکمت متعالیه را در فلسفه شیعه پایهگذاری کرد و هنوز دانشمندان و دانشجویان فلسفه از حکمت وی بهرهمند میشوند.
این حکیم، عارف، محدث و مفسر بزرگ شیعه و اسلام در سال 979 یا (نهم جمادی الاول 980) هجری قمری در شیراز به دنیا آمد و پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی برای کسب علم و شاگردی بزرگانی چون شیخ بهایی و میرداماد راهی قزوین و پس از آن اصفهان شد.
ملاصدرا در فقه، حدیث، تفسیر، کلام و عرفان، نجوم و ریاضیات نظری و مهندسی و معماری و پزشکی از شیخ بهایی بهره برد و در فلسفه نیز از دانش میرداماد سیراب شد تا اینکه اندیشههای فیلسوف جوان به مذاق ظاهراندیشان خوش نمیآید و سبب میشود که صدرای شیرازی به روستای کهک در قم مهاجرت کند و به گفته بسیاری تبعید میشود.
ملاصدرا در آن روستا نیز دست از درس و بحث برنداشت و همچنان به بیان نظرات خود در فلسفه پرداخت تا اینکه با دعوت حاکم استان فارس یعنی امامقلیخان به شیراز بازگشت و در مدرسهای که به نام پدر حاکم بنا شده بود (اللهوردیخان) و به اختصار "خان" نامیده میشد به تدریس فلسفه پرداخت.
این مدرسه هنوز پابرجاست و محلی برای تحصیل طلاب جوان است. میراث فرهنگی استان فارس از سال 89 مرمت مدرسه خان را آغاز کرده است و همچنان نیز ادامه دارد.
مرمت مدرسه خان با پیشرفت 90 درصد
جمشید معینی سرپرست اداره میراث فرهنگی استان فارس در گفتوگو با تسنیم از پیشرفت 90 درصدی مرمت این بنای تاریخی و استمرار حفاظت از این بنا خبر داد.
به گفته وی حفظ و نگهداری مدرسه خان با مشارکت میراث فرهنگی، شهرداری و مجموعه نیکان انجام میشود که آنچه مربوط به میراث فرهنگی بوده با پیشرفت بیش از 90 درصد انجام شده است.
تکمیل مرمت بخشی از ابینه، تکمیل تأسیسات روشنایی، نورپردازی و سیستم سرمایش و گرمایش، انجام نقاشی سطوح بدنه و سقف، تکمیل کف فرش، حجرهها و راهروهای ارتباطی، تهیه و نصب بخشی از در و پنجرههای مورد نیاز طبقه دوم از جمله اقدامات مرمت این بنا است.
برنامههای گرامیداشت ملاصدرا در سکوت خبری
هر سال در یکم خردادماه برنامههایی با حضور فلاسفه ایران در این مدرسه برای بزرگداشت ملاصدرا برگزار میشود، امسال نیز هر چند پیگیری خبرنگار تسنیم نشان از برگزاری یک برنامه در ساعت 18 در محل مدرسه خان دارد اما این موضوع در سکوت خبری به نوعی بیمهری در حق صدرای شیرازی است.
شیراز| تبیین و تثبیت حکمت متعالیه ملاصدرا باید در دستور کار قرار گیردیکم خرداد بزرگداشت ملاصدرای شیرازی؛ وقتی "صدرالمتالهین" در شهر خود مهجور مانده است + فیلمحوزههای علمیه فارس باید ملاصدراها، حافظ و سعدی تربیت کنند مرتضی جعفری رئیس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در گفتوگو با تسنیم از محدود و مجازی بودن برنامههای امسال بزرگداشت ملاصدرا خبر داد. به گفته وی امروز یک برنامه توسط نهاد نمایندگی ولیفقیه ساعت 18 در مدرسه خان برگزار میشود.
گرامیداشت ملاصدرا بر بستر فضای مجازی
آن گونه که معاون شهردار شیراز میگوید: برخی از فلاسفه برجسته مانند غلامرضا اعوانی سخنرانی را تهیه و ارسال کردند که در صفحات و شبکههای اجتماعی منتشر میشود.
پخش اینستاگرامی خلاصه سخنرانیهای سال گذشته نیز از دیگر اقداماتی است که برای بزرگداشت ملاصدرا در نظر گرفته شده و جعفری به آنها اشاره میکند.
این موضوع در حالی است که همگان میدانند این برنامهها نه در شان ملاصدرا و نه شهر شیراز است و ضرورت دارد که برای گرامیداشت چنین شخصیتی برنامههایی بهتر و درخورتری تدارک و برنامهریزی شود.
گرامیداشت یک روزه در شان صدرای شیرازی نیست
همان گونه که آیتالله دژکام سال گذشته در بزرگداشت این فیلسوف برجسته دنیای اسلام عنوان کرد برای بزرگداشت اندیشمندانی مانند ملاصدرا باید کار مستمر با تشکیلات علمی انجام شود. به گفته امام جمعه شیراز سالی یک روز و یک بار نشستن کفاف درک اهمیت وجود آنان را نمیدهد؛ از همین رو شایسته است برای ملاصدرا کاری بزرگ انجام شود.
دژکام معتقد است که شیراز باید نقشی در تداوم فرهنگ بشری ایفا کند بنابراین محفل گرامیداشت یاد ملاصدرا باید الگویی برای ایجاد محیطهای علمی متناسب با امروز و آینده شیراز شود.
مردم شیراز سعدی و حافظ را به خوبی میشناسند و در سال چندین بار به آرامگاه این دو شاعر میروند، مراسم بزرگداشت آنها هر سال با شکوه و با حضور مسئولان کشوری برگزار میشود اما کمتر کسی از مردم شیراز را میتوانید پیدا کنید که به خوبی از زندگی ملاصدرا مطلع باشد یا اینکه بداند روز یکم خرداد به نام این فیلسوف ثبت شده است.
بجاست که مسئولان فرهنگی، علمی و اجرایی استان فارس در بزرگداشت این فیلسوف بزرگ دنیای اسلام که امام راحل عنوان فخر شیعه و فخر طایفه حقه را برایش به کار میبرد، تلاش بیشتری داشته باشند تا به گفته آیتالله دژکام امام جمعه شیراز گردشگرانی که از مدرسه خان بازدید میکنند تنها ساختمان را نبینند بلکه جریان علمی و حکمی شیراز را درک کنند.
انتهای پیام/424/ح
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/210892/مهجوریت-صدرالمتالهین-در-شیراز؛-برنامههای-گرامیداشت-ملاصدرا-به-صورت-مجازی-برگزار-میشود