پیام فارس
سرانجام پروژه انتقال آب دریا به یزد چه شد؟
شنبه 13 خرداد 1402 - 16:34:01
پیام فارس - به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، اجرای پروژه انتقال آب از خلیج فارس به یزد، نخستین بار در سال 1392 مطرح و پس از طی کردن چالش های زیست محیطی و شاخص هایی که مد نظر وزارت نیرو قرار داشت، در سال 1396 وارد مرحله جدید شد و پای سرمایه گذاران را به این پروژه کلان باز کرد. اما پس از آن، تا حدی بلاتکلیف ماند تا اینکه در سال 1400 و پس از طی شدن چالش‌هایی، وارد فاز اجرایی شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کدام سدهای کشور در معرض خطر خشکسالی هستند؟ در نهایت سیدابراهیم رئیسی، پنج شنبه 22 دی 1401 در جریان دومین سفر استانی خود به دارالعباده، دستور اجرای عملیات ابرطرح انتقال آب از خلیج فارس به یزد را صادر کرد. این طرح با هدف صنعت و کشاورزی پربازده و پشتیبانی از آب شرب مورد نیاز استان اجرایی خواهد شد و قرار است میزان تخصیص آب از خلیج فارس برای استان یزد 250 میلیون مترمکعب باشد. برای اجرای کامل خط انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد بالغ بر 150 هزار میلیارد تومان اعتبار از محل حقوق دولتی معادن تخصیص یافته است.
طی چهار سال آینده میزان تولید آب توسط آب‌شیرین‌کن‌های کشور در جوار دریا شش برابر می‌شود. در حال حاضر طرح انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان در مجلس مصوب شده و مقرر شده است، عملیات اجرایی این طرح بزرگ در بخش دریا و آبگیرها با سرعت به انتها برسد، بر اساس پیش‌بینی‌ها، خط دوم انتقال آب خلیج فارس تا سه سال آتی در مدار فعالیت قرار می‌گیرد.
از سوی دیگر، خط سوم انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی با محوریت استان اصفهان در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است. بر اساس به‌روزترین اطلاعات این پروژه، عملیات اجرایی این خط از غرب بندرعباس آغاز شده و آب‌شیرین‌کن‌ها در این ناحیه احداث می‌شوند.
دولت پروژه انتقال آب به یزد و فلات مرکزی را اجرا می‌کند محسن منصوری معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهور نیز در آخرین صحبت‌های خود در این رابطه گفت: دولت با قدرت پروژه انتقال آب به استان یزد را اجرایی خواهد کرد، این پروژه در مراسمی با حضور رییس جمهور آغاز شده و با قدرت دنبال خواهد شد. در استان یزد بیش از 4000 میلیارد تومان تامین منابع شده است تا در امر در کامل شدن تعهدات اقدامات لازم انجام گیرد.
به گفته وی پروژه انتقال آب به استان یزد با جدیت و قدرت اجرایی خواهد شد و معتقد و مومن به انتقال آب به استان هستیم.
تمامی استان‌های فلات مرکزی از آب دریا بهره‌مند می‌شوند علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز اواخر سال گذشته اعلام کرد: دولت تلاش می‌کند برای همه استان‌های واقع در فلات مرکزی از دریا آب تأمین کند، یزد، کرمان و اصفهان مقصد اصلی فاز دوم انتقال آب خلیج فارس هستند. در فلات مرکزی پیشتر خط اول انتقال آب به بهره‌برداری رسیده بود که البته امیدواریم با آغاز بکار دومین تصفیه‌خانه این خط، میزان آب انتقالی نیز افزایش یابد.
وی با تأکید بر اینکه برای انتقال آب از خلیج فارس به صنایع استان اصفهان نیز یک خط دیگر در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای اینکه استفاده صنایع استان اصفهان از آب دریا سریعتر انجام شود، در گام اول از خط دوم انتقال آب به این استان نیز آب انتقال داده می‌شود و به مرور با تکمیل خط سوم نیاز آبی این استان از خط سوم تأمین خواهد شد. در استان سیستان و بلوچستان نیز پروژه انتقال آب 8 درصد پیشرفت داشته است و عملیات اجرای آن به سرعت ادامه دارد.
به گفته وی، تلاش دولت این است که همه استان‌های واقع در فلات مرکزی کشور بتوانند در آینده نزدیک برای مصارف صنعتی و عمومی از آب تصفیه شده دریا بهره‌مند شوند.
یک نمونه از پروژه‌هایی که می‌تواند زمینه تضمین تامین آب با کیفیت را به همراه داشته باشد، طرح خط انتقال آب از خلیج فارس به مرکز کشور با محوریت تامین آب شهر یزد است. طرحی که قرار بود، در ابتدا آب شیرین شده دریا را از خلیج فارس به صنایع مرکز کشور انتقال دهد اما حالا یک کاربرد دیگر هم برای آن در نظر گرفته شده، مطابق جزئیات این پروژه، مقرر شده است، طرح پشتیبان انتقال آب شرب از خلیج فارس به شهر یزد، در مواقع نیاز به عنوان دومین منبع تامین کننده آب این شهر از منابع سطحی وارد مدار شده و زمینه ارتقای تاب‌آوری پروژه‌های آبی یزد را مهیا کند.
هرچند که پیشرفت اجرای این پروژه چندان زیاد نبوده اما به نظر می‌رسد دولت عزم جدی برای اجرای این طرح دارد و باید دید که دولت تا چه میزان برای تحقق وعده‌های داده شده با حفظ مسائل زیست محیطی گام برمی‌دارد.
انتهای پیام/
کد خبر: 1184020 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/718629/سرانجام-پروژه-انتقال-آب-دریا-به-یزد-چه-شد؟
بستن   چاپ