پیام فارس
ماجرای مادری که دانشمند جهان شد
سه شنبه 9 خرداد 1402 - 11:05:35 AM
فارس
پیام فارس -  همیشه آوازه ی بانوان سرزمینمان از گوشه و کنار جهان به گوش می‌رسد.
بانوانی که با وجود تمام محدودیت هایشان با مدیریت و برنامه ریزی درست به موفقیت های چشمگیری دست یافته اند. 
بانوان موفق زیادی همچون مریم میرزاخانی که ناشناس در گوشه ای از این کشور و استان پهناور به فعالیت های خود در زمینه های مختلف میپردازند و ثابت کرده اند که دنیا به زنان قوی نیاز دارد‌ و با حضور آنها در عرصه های گوناگون علم می‌تواند دنیا را جای بهتری برای زیستن تبدیل کند.
 
یکی از این زنان پرافتخار استان فارسی؛ بانو پرفسور حلیمه عنایت است که علاوه بر دانشمند برتر جهان شناخته شدن، بنیانگذار مرکز تحقیقات بانوان دانشگاه شیراز نیز است.
پرفوسور خود را مختصر معرفی کرد و گفت: حلیمه عنایت هستم متولد سال 1338و اهل کازرون،در حال حاضر عضو هیئت علمی بخش جامعه شناسی دانشگاه شیراز هستم. 
وی به مدارک و سوابق تحصیلی اش اشاره و بیان کرد: دکتری در حوزه جامعه شناسی زنان و خانواده تخصص اصلی من است و تخصص دوم من جامعه شناسی اجتماعی است‌. 
دوست داشتم پژوهشگر شوم
دکتر علت انتخاب رشته جامعه شناسی زنان را علاقه مندی خود دانست و توضیح داد: من پژوهشگری و تحقیق را همیشه دوست داشتم و میخواستم به عنوان یک محقق فعالیت کنم، به همین دلیل این رشته را انتخاب کردم. 
بنیانگذار مرکز مطالعات زنان در دانشگاه شیراز
آن عضو هیئت علمی به فعالیت های پژوهشی و فعلی اش پرداخت و گفت: در بُعد آموزش، جامعه شناسی زنان، خانواده و آسیب های اجتماعی را تدریس میکنم.
تمام تحقیقات من از پایان نامه های دانشجویان ارشد و رساله های کارشده دکترا و طرح های پژوهشی ای که با سازمان ها انجام دادم همه در حوزه زنان، خانواده و آسیب های اجتماعی بوده. 
تاسیس مرکز مطالعات اجتماعی زنان و پژوهشکده در دانشگاه شیراز، راه اندازی دوره کارشناسی ارشد مطالعات زنان و خانواده نیز از جمله کار هایی است که در دانشگاه شیراز برگزار کردم .
همچنین ارتباطی موثر با دانشگاه و سازمان های مختلف برقرار کردم تا مسائل اجتماعی و مشکلات جامعه را بتوانیم از طریق علم حل کنیم.
علاوه بر آن در دانشگاه شیراز 3 واحد جامعه شناسی زنان برای مقطع ارشد تعریف کردم و بنیانگذار این رشته در دانشگاه شیراز هستم و در مقابل تعطیل شدن این رشته ایستادگی کردم تا تمام دانشجویان با این مبحث آشنا شوند.
او به مقالات خود اشاره کرد و گفت: 90 مقاله علمی پژوهشی در حوزه زنان و خانواده دارم و بخشی از کتابی را در مورد خشونت علیه زنان را نوشتم که در کشور یونان به چاپ رسیده وحاصل فعالیت چندیدن نفر در سطح جهان است.
پرفوسور کارهای پژوهشی خود را علت دانشمند شناخته شدنش دانست و گفت: ارجاعات مدوام علمی به مقالات و کار های من در سطح کشور و دنیا باعث شد دانشمند شناخته شوم.
50 درصد یک جامعه را زنان تشکیل میدهند
درمورد رشته‌تان، جامعه شناسی زنان توضیح دهید. 
جامعه شناسی شاخه های مختلفی دارد که جامعه شناسی زنان نیز یکی از این حوزه است است.
از آنجایی که 50 درصد هر جامعه ای را زنان تشکیل می‌دهند و مسائل خاص خود را دارند و در سطح جهانی مشکلاتی دیده می‌شود که مشکلاتی جهانی است، یکی از شاخه های جامعه شناسی مختص به زنان تعریف شده و توجه جامعه شنایی به آن جلب شده است.
خانواده ام موثرترین افراد در مسیر موفقیتم بودند
او موفقیتش حمایت خانواده اش دانست و رمز موفقیتش را اینگونه بیان کرد: اینکه من یک فرد موفق شناخته شدم در درجه اول آن را مدیون خانواده ام هستم و اعتماد به نفسی که پدرو مادر به من دادند.
موفقیت فعلی من به خاطر حمایت هایی که پدرم و حمایت ها و همراهی های همسرم است که همیشه من را به سمت علاقه و موفقیت هدایت و تشویق کرد و خداوند نیز این لطف را در حق من کرد تا بتوانم با وجود سه فرزند تعادلی در زندگی ام ایجاد کنم که هم به زندگی و هم به فعالیت های اجتماعی ام بپردازم . 
فرزندانم مانعی بر موفقیت من نشدند
او وجود فرزندان را مشکلی بر موفقیتش نمدانست و گفت:
درواقع همراهی همسرم در زندگی بسیار به من کمک کرد، او همیشه همراه و همفکر من بوده و هیچگاه مانعی ایجاد نکرد و من هم توانستم با مدیریت درست به فرزندان و همسرم رسیدگی کنم و هم به فعالیت هایم و نگذاشتم آسیبی به زندگی ام وارد شود. 
کشورم را با تمام مشکلاتش دوست دارم
استاد ضمن بیان اینکه کشورش را دوست دارد نظرش را راجع به مهاجرت بیان کرد و گفت: من کشورم را با تمام مشکلات دوست دارم، و اینجا را متعلق به خود میدانم و هیچگاه قصد مهاجرت نداشتم، با وجود اینکه موقعیت های فراوانی از کشور های مختلفی داشتم در کشورم ماندم تا بتوانم به همنوعان خودم و جامعه زنان کمک کنم . 
او ادامه داد:مقصر کسانی که مهاجرت کردند خیلی جاها خود ما هستیم که شرایط مناسب را برایشان فراهم نکردیم و از آنها استقبال نکردیم که رفتن را او در آخر توصیه ای کرد و گفت : 
به مسئولین می‌گویم جوانان را دریابید و رابطه خوبی با آنها برقرار کنید تا جوانانی که قرار است آینده سازان جامعه باشند در کشور بمانند.
 

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/717474/ماجرای-مادری-که-دانشمند-جهان-شد
بستن   چاپ