پیام فارس
ظرفیت‌های افزایش تولید در استان فارس نباید مغفول بماند
دوشنبه 28 فروردین 1402 - 11:01:00 AM
ایرنا
پیام فارس - بابک دایی، روز دوشنبه  با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال مهار تورم، رشد تولید افزود: رهبر انقلاب در نامگذاری سال‌ها طی بیش از یک دهه گذشته به طور مشخص چندین بار بر واژه تولید تاکید کرده‌اند که این مهم بیانگر اهمیت و تاثیر تولید بر مقاوم‌سازی اقتصاد داخلی و کاهش اثرات بیرونی از جمله تحریم‌ها و نوسان نرخ ارز بر اقتصاد کشور است.
  او ادامه داد: در نامگذاری سال 1402 نیز رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که کلید واژه اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور تولید است و همچنان با رشد و رونق تولید داخل است که می توان مشکلات و معضلات اقتصادی کشور را به شکل ریشه ای حل کرد.
دایی، در خصوص دلایل عدم حل مشکلات اقتصادی کشور به رغم تاکید و حمایت های متعدد گفت: بحث بهبود و رونق تولید موضوعی مستمر و زمان‌بر است و در یک دوره یک یکساله نمی توان به طور کامل این مهم را محقق کرد و لذا شناخت زمینه‌های ارتقای متغیر تولید به عنوان اولین و اساسی‌ترین اقدام به شمار می‌رود و تاکید بر آن در تمامی سال‌ها برای هر کشور مستقلی امری ضروری است.
وی، الزامات ساختاری، نهادی و سیاستگذاری را از ملزومات رشد تولید دانست و افزود: بحث حمایت تنها یکی از ارکان سیاستگذاری محسوب می‌شود.
دایی ادامه داد: آنچه که طی سال های گذشته در حوزه تولید کشور روی داده بیشتر ناظر به یکی از شاخه‌های سیاستگذاری و عمدتا در قالب تسهیلات یا بعضا معافیت‌های موردی خلاصه و محدود می‌شود هرچند این اقدامات در جایگاه خود ارزشمند و تا حدودی موثر نیز بوده اما کافی نبوده و به همین دلیل همچنان شاهد تداوم مشکلات حوزه تولید هستیم.
رشد تولید بدون انجام واگذاری‌ها امکان‌پذیر نیست/ مهار تورم؛ نیازمند درمان پنج ناترازی حل مشکل تولید در گرو تغییر رویکردها
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی فارس گفت: برای حل دائمی مشکل تولید نیازمند اصلاحات ساختاری، تغییر رویکردها، استراتژی‌ها و همچنین تغییر نگاه‌ها هستیم.
دایی افزود: از آنجا که اقتصاد کشورمان با یک جنگ اقتصادی تمام عیار مواجه هست، لذا بکارگیری سیاست‌ها و راهکارهای معمول راهگشا و پاسخگو نیست و نیازمند تغییر رویکرد و انجام اقدامات جهادی متناسب با شرایط حساس و خطیر اقتصادی کشور هستیم.
وی ادامه داد: اگر برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی در کشور به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که تولید بخش‌های مولد اقتصاد را ارتقاء و گسترش دهد، قطعا نرخ تورم به سرعت روند نزولی به خود خواهد گرفت و با افزایش تولید و صادرات، تورم مهار خواهد شد.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی افزود: هدایت منابع مالی کشور به سمت تولید واقعی و مولد و جلوگیری از جولان نقدینگی‌های سرگردان در بخش‌های غیر مولد اقتصاد نظیر سوداگری و دلالی سبب کاهش شدید تورم و مهار کامل آن خواهد شد.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/636042/ظرفیت‌های-افزایش-تولید-در-استان-فارس-نباید-مغفول-بماند
بستن   چاپ