پیام فارس
شاید دردمندی به دستان شما دخیل بسته باشد
سه شنبه 8 آذر 1401 - 10:20:24 AM
ایرنا

پیام فارس- نهم آذرماه همزمان با ولادت حضرت زینب (س) روز پرستار نام گرفته است و خبرنگار به همین مناسبت سراغ آمنه رحیمی،پرستار نمونه کشوری بیمارستان شهید بهشتی شیراز رفته است.

هرسال تعدادی از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی و بخش درمان تامین اجتماعی در مرحله استانی در فارس و براساس شاخص ها انتخاب می‌شوند که از بین آنها 2 الی 3 نفر هرساله به مرحله کشوری معرفی و در آیین رسمی با حضور مسئولان ارشد کشور از این قشر پرتلاش تقدیر می‌شود.

آمنه رحیمی ،پرستار نمونه کشوری استان فارس 48 سال سن دارد و 24 سال است که در شغل پرستاری مشغول خدمت به جامعه است.

من یک پرستارم...

این پرستار نمونه کشوری استان فارس در گفت و گوی اختصاصی گفت: من‌یک پرستارم و وظیفه ام مراقبت از همه بیماران است و فرقی نمی‌کند که نوزاد یک روزه و یا پیری سالخورده باشد.

وی ادامه داد: با شیوع کرونا توجه مردم و جامعه به سمت تلاش های کادر درمان و پرستاران بیشتر جلب شد و این قشر بیشتر دیده شدند در صورتی که پرستاران همیشه و در طول شبانه روز در حال پرستاری از بیماران از هر نوع بدحال و ویروسی و ... هستند.

رحیمی با بیان اینکه فشار کاری در ایام اوج همه گیری بیماری کرونا به کادر درمان و خصوصا پرستاران زیاد شده بود،گفت: این انتظار وجود دارد که بلوغ فکری جامعه به حدی ارتقاء یابد که اقشاری که همواره برای سلامت جامعه تلاش می کنند همیشه مورد توجه معیشتی و معنوی قرار گیرند.
او در ادامه به مشکلات معیشی پرستاران نیز اشاره کرد اما به دلیل مناعت طبع حاضر به توضیح بیشتر در این باره نشد.
به گفته این پرستار بیمارستان شهید بهشتی شیراز در این مرکز درمانی حدود 450 پرستار مشغول فعالیت هستند که بسیاری از آنها با مشکلات معیشتی مواجه هستند.
وی از برخورد بعضی شهروندان در مواجهه با پرستاران نیز گلایه کرد و گفت: برخی مراجعین به مراکز درمانی برخورد مناسبی با کادر درمان و پرستاران ندارند.
رحیمی پرستاران را یکی از پرتلاش ترین اقشار جامعه دانست که شبانه روز خود را برای پرستاری از بیماران گذاشته و در این مسیر هیچ کوتاهی نخواهند کرد و گفت: در بعضی موارد برخورد مناسب شهروندان و همراهان بیماران با کادر پرستاری می‌تواند خستگی ساعت‌ها کار پر زحمت را از تن آنها بیرون ببرد و بالعکس برخورد نامناسب برخی نیز می‌تواند خستگی مضاعفی به آنها تحمیل کند.

هم قدم با تلخی و شیرینی

رحیمی در پاسخ به سوالی درخصوص بیان خاطره تلخ و شیرین از دوران کاری گفت: هر روز شغل پرستاری پر از خاطرات تلخ و شیرین است و هر بیماری که سلامتی خود را به دست آورده و راهی خانه می شود و یا مادر بارداری که تنها بستری و به همراه مخلوق تازه متولد شده‌ای از بیمارستان مرخص می‌شود خاطره شیرین پرستاران است و در مقابل اگر کسی به علت بیماری جان خود را از دست دهد تلخ ترین لحظه کاری یک پرستار است.
این پرستار شیرازی افزود: پرستاران هر روز با شادترین و غم انگیزترین خاطرات مردم جامعه زندگی می‌کنند و بیشتر از درگیری های زندگی شخصی با مشکلات مردم مواجه‌اند.

دلسوزتر از خانواده

او توضیح داد: در ایام شیوع کرونا بارها با این صحنه مواجه شدم که فرزندانی پدر و مادر خود را به بیمارستان سپرده و عملا آنها را رها کردند و حتی حاضر نبودند که یک دقیقه کنار آنها باشند اما پرستاران هر لحظه بالای سر این بیماران حضور داشته و از آنها مراقبت می کردند در حالی که در همان ایام پرستاران بسیاری بودند که دهها روز از خانواده،فرزند،همسر و پدر و مادر خود بی خبر و شبانه روز سرکار حاضر بودند و از پدر ،مادر و عزیزان سایر شهروندان مراقبت می کردند.
این پرستار نمونه کشوری در پایان به شهدای سلامت اشاره کرد و گفت: یاد همکاران پرستاری که بیماری کرونا آنها را از ما گرفت همیشه در قلب و ذهن مردم ایران جاودانه خواهد ماند.

به وقت زندگی بخشی

او در ادامه با بیان یک خاطره شیرین از دوران کاری خود گفت: 13 سال قبل که پرستار بخش سی سی یو بودم جوانی 19 ساله به این بخش آورده شد که در یک حادثه به قلبش چاقو خورده و بسیار بد حال بود و آن زمان بخش جراحی قلب در بیمارستان شهید بهشتی وجود نداشت.
رحیمی ادامه داد: حال این جوان بسیار وخیم بود و اورژانسی مجبور بودیم هر اقدامی که امکان آن بود برای این جوان انجام دهیم که همان روز این جوان تحت عمل جراحی قرار گرفت که موفقیت آمیز بود.
وی اضافه کرد: این جوان حدود 2 هفته در بخش سی سی یو بستری بود و به یاد دارم زمانی که به هوش آمد وضعیت روحی مناسبی نداشت و حال روحی او نیز بسیار بد بود که من مداوم با این جوان صحبت می‌کردم و حتی به او کتاب هدیه دادم تا وضعیت سلامت و روحیه این جوان بهبود پیدا کرد.
این پرستار شیرازی گفت: دیدن این جوان که تقریبا بدون علائم حیاتی وارد بیمارستان شده بود و با پای خودش مرخص شد یکی از هزاران خاطره خوشی است که طی 24 سال گذشته داشتم.
او همچنین افزود: سال گذشته و تقریبا در ایام اوج گیری کرونا همین فرد که اکنون تحصیل کرده ‌و مهندس است بعد از 13 سال با یک دسته گل آمد بیمارستان و از من تشکر کرد که این مساله خیلی برای من مهم و لذت بخش بود، زمانی که می‌بینی توانستی برای بازگشت فردی به زندگی موثر باشی و به یک نفر حس خوب انتقال دهی به نحوی که بعد این همه سال هنوز به یاد داشته باشد، حسی زیبا است که قابل وصف نیست.
رحیمی افزود: پرستاران هر روز با این نوع خاطرات شیرین و بعضا تلخ زندگی می‌کنند.

پرستاری ، شغل دلسوزانه و ایثارگرانه

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در آیین گرامیداشت میلاد با سعادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، مجموعه پرستاری را از یک جامعیت علمی و عملی برخوردار دانست که دلسوزانه و ایثارگونه به بیماران خدمات ارایه می دهند.

دکتر «سید وحید حسینی»رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب(س) و هفته پرستار، از پرستاران مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به پاس تلاش شبانه روزی در خدمت به بیماران قدردانی کرد.

او با بیان اینکه نیروهای خدوم پرستاری بیشتر زمان زندگی خود را در مراکز درمانی سپری می کنند، اظهار کرد: روحیه پرستاران در بهبودی بیمار و مراقبت پرستاران در درمان بیماران تاثیرگذار است.

مسوول ارشد حوزه سلامت فارس گفت: دانشکده پرستاری شیراز جزو نخستین دانشکده های پرستاری در کشور بوده است که با حضور اساتید مجرب و با تجربه، وضعیت آموزشی مطلوبی نیز دارد.

دکتر حسینی با اشاره به توانمندی بالای پرستاران ایران که مورد توجه دیگر کشورهای دنیا قرار گرفته است، بر تسریع در رفع دغدغه های این نیروهای ارزشمند در نظام سلامت از سوی مسوولان کشوری تاکید کرد.

او با قدردانی از ارایه خدمات پرستاران مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحران کروناویروس، مراقبت های درمانی آنان از بیماران مبتلا به کووید19 را یکی از مهمترین شاخصه های مدیریت و کنترل این بیماری در استان فارس عنوان کرد.

استمرار در همکاری ها و همدلی های کارکنان دانشگاه برای حفظ و ارتقای جایگاه این مرکز علمی در کشور و منطقه، دیگر تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این آئین بود.


http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/282908/شاید-دردمندی-به-دستان-شما-دخیل-بسته-باشد
بستن   چاپ