پیام فارس
دیدار در وقت اضافه/ خریدن وقت از مسئولان، آخرین شگرد مدیران و مالک کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز
سه شنبه 1 آذر 1401 - 9:57:17 AM
فارس
پیام فارس -  خبرنگار فارس برای پیگیری وضعیت کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، با رئیس مجمع مطالبه‌گری استان فارس و نماینده بازنشستگان کارخانه و تعدادی از کارگران، به گفتگو نشست و سرنوشت اجرا و اجرا نشدن تعهدات مدیران کارخانه روغن نباتی در قبال مصوبات جلسه با دادستانی و استانداری را مورد بررسی قرار ‌داد.
 
طبق مصوبات مذکور، مالک و مدیران کارخانه متعهد شده‌ بودند که مراحل اجرایی انتقال کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی را، با سرعت بیشتری پیگیری کنند که این امر محقق نشد و طبق صحبت معاون اقتصادی استانداری فارس، مالکیت زمین منطقه ویژه اقتصادی، فسخ شده است، اگر چه شیبانی، فرماندار شیراز اظهار داشته که مقدمات فسخ فراهم شده ولی هنوز به طور کامل انجام نگرفته‌است.
دادستان فارس همچنین در جلسه شهریور ماه، تصریح نموده‌ بود که اگر تا پایان مهرماه توسط مدیران ارشد نرگس، اقدام چشمگیری برای احیای کارخانه انجام نشود، مالک عمده کارخانه منتظر باشد که از کارخانه سلب مالکیت شود! اما می‌بینیم که در این زمینه اقدام موثری انجام نشده‌ است!
از دیگر مصوبات جلسه مذکور، به شرح زیر بوده‌ است:
1- واحدهای قوطی سازی و چاپخانه بالاخره بعد از 6 سال تعطیلی، ظرف یک ماه با ظرفیت کامل و حداقل با به کارگیری 30 نفر نیروی کار، شروع کند، که به علت کمبود ورق حلب و مواد اولیه این اتفاق هنوز نیفتاده‌ است.
2- مهدی میرسلیمی متعهد شد که حداکثر تا 15 مهر ماه سال جاری، مقدار 2 هزار تن روغن خام وارد شرکت کند و روند تولید از این به بعد بی وقفه ادامه داشته باشد که فعلا کارخانه به صورت 100 درصد، در تعطیلی کامل به سر می‌برد.
3- دادستانی اعلام کرد که به هیچ وجه اجازه فروش اموال، املاک و دستگاه های شرکت را نخواهد داد و در صورت مشاهده هر گونه اقدام در این خصوص، مالک و مدیران شرکت مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت، حال اینکه طبق صحبت ‌های نماینده سهامداران و بازنشستگان کارخانه روغن نباتی، در همین مدت، گلدان عتیقه گرانبهایی که در کارخانه بوده را به تهران منتقل کرده‌اند تا مثل صدها وسیله دیگر، آن‌ را هم بفروشند!
که البته با هوشیاری کارگران و بازنشستگان، درخواستی به دادستانی شیراز ارسال شده تا از فروش آن ممانعت گردد و به شیراز برگردانده شود.

احمد روشن، عضو کانون بازنشستگان کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در مورد این گلدان عتیقه گفت: در زمان جشن‌های 2500 ساله پهلوی، مالکان وقت کارخانه که برادران کرمانشاه چی بودند، با دعوت از بزرگترین هنرمندان اصفهان، به منظور نمایش هنر شیراز و ایجاد نمادی برای روغن نباتی نرگس، یک جفت از این گلدان که از جنس مس ناب ساخته شده را سفارش دادند و یکی را در کارخانه نرگس گذاشتند و دیگری را به موزه تهران بخشیدند که هم اکنون در موزه پاریس قرار دارد.

این گلدان به ارتفاع 2 متر و قطر 120 سانتی‌متر، با چهار دسته به شکل سر شیر به طور یکپارچه و هنرمندانه ساخته شده و در هفته های اخیر توسط برادر میرسلیمی به تهران منتقل شده‌ است.
4- در صورت جلسه دادستانی ذکر شده بود که تخلف و یا عدم اجرای هر یک از مفاد این صورت جلسه، سلب مالکیت از میرسلیمی و واگذاری شرکت به سرمایه گذار دیگری را به دنبال خواهد داشت، که نه روغن خام به کارخانه وارد شد و نه حق بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی پرداخت گردید، و هم اکنون هم کارگران 2 ماه حقوق معوقه طلب دارند!
دبیر مجمع مطالبه‌گران استان فارس، در این نشست، به عدم اجرای همه مصوبات جلسه قبل اشاره نمود و گفت: نتیجه جلسه در دفتر معاونت اقتصادی استانداری فارس و تمام جلسات برگزار شده در دادگستری و دادستانی، تنها همین بود که برای مسئولان استان، مسجل شود که هدف میرسلیمی و تیم مدیریتی او، احیا و پویایی کارخانه روغن نباتی نرگس، نیست! و آنها اصلا این‌کاره نیستند و در صورت ادامه این روند و فرصت سازی مسئولین استان برای مدیران و مالک این واحد صنعتی، کاسه صبر کارگران و سهامداران لبریز خواهد‌شد و اتفاقی که نباید، می‌افتد و خدا کند که در آن هنگام، به تجمع کارگران و بازنشستگان روغن نباتی، برچسب سیاسی چسبانده نشود!
حسین کشتکار، همچنین از ارسال پرونده واگذاری کارخانه روغن نباتی نرگس به دیوان محاسبات خبر داد و افزود: با توجه به بندهایی از قانون تجارت در زمینه خصوصی سازی و واگذاری واحدهای صنعتی و عدم رعایت تشریفات قانونی در واگذاری این کارخانه، امیدواریم که ابطال این واگذاری اعلام گردد.
روشن در ادامه این نشست، مهمترین خواسته بازنشستگان و سهامداران نرگس را به این ترتیب بیان نمود: 
با توجه به این که طبق قانون،41 درصد سهام این کارخانه متعلق به سهامداران و بازنشستگان بوده است که به طور غیرقانونی به 14 درصد، کاهش یافته و در سال 1356 قیمت هر سهم این کارخانه، 1000 ریال بوده است، مطالبه ما اول بررسی 19 درصد سهامی است که از حق ما ضایع شده و دوم اینکه توسط مراجع ذی صلاح، این کارخانه و تمام املاک و اموال فروخته شده در این 30 سال، مورد کارشناسی قرار بگیرد و قیمت سهام واقعی مشخص گردد و طبق اعلام نرخ تورم بانک مرکزی به سهامداران پرداخت شود.
گفتنی است که طبق محاسبه نرخ تورم بانک مرکزی، در سایت زیر، ارزش 1000 ریال سال 56، امسال حدود 5200 هزار ریال، معادل 520 هزار تومان، محاسبه شده است.
https:///news/economy/bank/tools/inflation/
در ادامه، روشن با اسناد و مدارک، دستگاه ها و اموال به فروش رفته کارخانه را احصا نمود و از وضعیت اسفناک بازنشستگان گفت.
نماینده بازنشستگان کارخانه روغن نباتی در پایان از داستان روغن‌های حاوی سرب پرده برداری نمود و قول داد که در نشست‌ بعدی، مشروح آن را بیان کند!
فقط خداکند که این روغن هایی که روشن از آن‌ها صحبت می‌کرد، به سفره‌های مردم راه پیدا نکرده‌ باشد!
 

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/282399/دیدار-در-وقت-اضافه--خریدن-وقت-از-مسئولان،-آخرین-شگرد-مدیران-و-مالک-کارخانه-روغن-نباتی-نرگس-شیراز
بستن   چاپ