پیام فارس
دودستگی میان شیعیان و اهل سنت خدمت رایگان به دشمنان است
يکشنبه 17 مهر 1401 - 12:41:12
پیام فارس - به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، شیخ تیجانی عمر محمد غونی، رییس مراکز قرآنی ولایت برنو در نیجریه در سخنانی در وبینار سی و ششمین کنفرانس وحدت، به موضوع ضرورت توجه به صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام اشاره کرد و گفت:اسلام دینی است که تمامی مسلمانان را به وحدت اسلامی دعوت کرده است. کما اینکه خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است: «إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّهً وَاحِدَهً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ» این امت شماست که امتی یگانه است و من پروردگار شما هستم پس مرا بپرستید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همچنین در آیه‌ای دیگر در قرآن کریم آمده است: «وَإِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُم أُمَّه وَاحِدَهً وَأَنَا رَبُّکُم فَٱتَّقُونِ»این امت شماست که امتی یگانه است و من پروردگار شما هستم پس از مخالفت با من بپرهیزید. این دو آیه شریفه در قرآن کریم به خوبی نشان‌‎دهنده اهمیت وحدت در صفوف امت اسلامی است. علت هم آن است که ما مسلمانان دارای پروردگاری واحد، پیامبری واحد و کتابی واحد هستیم. موفقیت مسلمانان در عرصه‌های مختلف جز از رهگذر وحدت، انسجام و یکپارچگی محقق نمی‌شود. از همین روی، لازم است مسلمانان از تفرقه و اختلاف پرهیز نمایند.
محمد غونی با ابراز تاسف از این که دنیای کنونی شاهد افزایش پیروی از شهوات و هوای نفس است، افزود: برخی از مسلمانان فراموش کرده‌اند که اسلام با هرگونه تفرقه و تنازع مخالف بوده و همگان را به وحدت، یکپارچگی و انسجام دعوت کرده است. اسلام از مسلمانان خواسته تا برای مواجهه با چالش‌ها همواره آماده باشند. از سوی دیگر، باید به این مسئله نیز اشاره کنم که خداوند متعال در قرآن کریم ما را از «غلوّ در دین» برحذر داشته است. این درحالی است که بسیاری از مسلمانان و مبلغان و حتی برخی از اهالی فکر و اندیشه به مسئله مذکور توجهی ندارند و تلاش می‌کنند تا دیدگاه‌هایشان را به دیگران تحمیل نمایند. این رفتارها به گونه‌ای است که گویی اسلام به یک سیاست در میان احزاب و جریان‌های سیاسی تبدیل شده است.
او در ادامه به آیه ای از قرآن کریم اشاره داشت و افزود: خداوند به صراحت در قرآن کریم فرموده است: «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ لَا تَغْلُوا فِی دِینِکُمْ غَیْرَ الْحَقِّ وَلَا تَتَّبِعُوا أَهْوَاءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَأَضَلُّوا کَثِیرًا وَضَلُّوا عَنْ سَوَاءِ السَّبِیلِ» بگو: اى اهل کتاب! در دین خود غلو و زیاده‌روى نکنید و غیر از حق نگویید و از هوس‌هاى جمعیتى که پیشتر گمراه شدند و دیگران را گمراه کردند و از راه راست منحرف گشتند، پیروى ننمایید.
رییس مراکز قرآنی ولایت برنو در نیجریه در ادامه اظهار داشت: بنابراین اگر در صفوف امت اسلامی کسی را دیدید که مسیر «غلو در دین» و نیز «دشنام دادن و ناسزاگویی به دیگران» را در پیش گرفته است، بدانید که این رفتار ناشی از هوای نفس و القائات شیطانی در درون او است. امروز بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای در سطح جهان هستند که دشنام و ناسزاگویی در ادبیات‌شان موج می‌زند. در این شبکه‌ها که متعلق به تمامی فرقه‌هاست، افراد به کفر و شرک و ... متهم می‌شوند. بدیهی است که خداوند متعال نسبت دادن این القاب به مسلمانان را نمی‌پسندد و از آن رضایت ندارد. خداوند متعال در قرآن کریم، مسلمانان را از ناسزاگویی به یکدیگر نهی کرده است. در همین راستا، در قرآن کریم آمده است: «وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِیمَانِ وَمَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولَئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ» و به یکدیگر لقب‌هاى زشت ندهید؛ چه ناپسندیده است نام زشت پس از ایمان؛ و هر که توبه نکرد آنان خود ستمکارند.
او با تاکید بر اینکه ما نباید با سیاست‌های کشورهای غربی همراه شویم و از این سیاست‌ها پیروی کنیم، بیان کرد: غربی‌ها به دنبال ایجاد اختلاف و تفرقه در صفوف مسلمانان هستند. اینکه در ادبیات خود بگوییم فلانی شیعه است، فلانی سنی است یا فلانی رافضی است، چنین چیزی در تعارض با آموزه‌های اسلام و دستورات الهی است. بر اساس تمامی آنچه که گفته شد، بر پیروان تمامی مذاهب در امت اسلامی لازم است که از تفرقه و تنازع خودداری کنند.
محمد غونی یادآور شد: پیروان مذاهب مختلف نباید به یکدیگر دشنام دهند. چنین کاری به مثابه یک خدمتِ رایگان به دشمنان و بیگانگان است. خداوند متعال در قرآن کریم، مسلمانان را از تفرقه و تنازع نهی کرده است. در همین ارتباط، خداوند می‌فرماید: «وَأَطیعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ریحُکُم» و خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید و نزاع و کشمکش نکنید تا سست نشوید و قدرت و شوکت شما از میان نرود. در آیه‌ای دیگر از قرآن کریم همچنین آمده است: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَهٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا»و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اسلام، و هرگونه وسیله وحدت‌ چنگ زنید و پراکنده نشوید و نعمت خدا را بر خود به یاد آرید که چگونه دشمن یکدیگر بودید و او میان دل‌های شما الفت ایجاد کرد و به برکتِ نعمتِ او برادر شدید. شما بر لبِ حفره‌ای از آتش بودید، خدا شما را از آن نجات داد. این همان اسلام واقعی است که همه مسلمانان را به وحدت دعوت می‌کند. بنابراین، اگر ما به دنبال راهکار عملی و اجرایی برای تحقق وحدت در صفوف امت اسلامی هستیم، ناگزیر باید به کتاب خدا و سنت رسول الله (ص) مراجعه کنیم. در همین راستا، خداوند متعال در آیه‌ای دیگر از قرآن کریم فرموده است: «وَإِذَا جَاءهُمْ أَمْرٌ مِّنَ الأَمْنِ أَوِ الْخَوْفِ أَذَاعُواْ بِهِ وَلَوْ رَدُّوهُ إِلَى الرَّسُولِ وَإِلَى أُوْلِی الأَمْرِ مِنْهُمْ لَعَلِمَهُ الَّذِینَ یَسْتَنبِطُونَهُ مِنْهُمْ» و هنگامی که خبری از پیروزی یا شکست به آن‌ها برسد، [بدون تحقیق] آن را شایع می‌سازند؛ در حالی که اگر آن را به پیامبر و پیشوایان -که قدرت تشخیص کافی دارند- بازگردانند از ریشه‌های مسائل آگاه خواهند شد.
او با اشاره به اینکه دین اسلام راهکارهای عملی و اجرایی تحقق وحدت اسلامی را معرفی کرده است، ادامه داد: یکی از این راهکارها این است که مسلمانان به یکدیگر نسبت‌های زشت ندهند. ما نباید در دامی که غربی‌ها پهن کرده‌اند، گرفتار شویم. غرب به دنبال ایجاد کینه، عداوت و دشمنی میان مذاهب مختلف اسلامی است. غرب می‌خواهد ما را از «امت واحده» به «امت چندتکه‌شده» تبدیل کند. این درحالی است که ما مسلمانان دارای دینی واحد، کتابی واحد و پیامبری واحد هستیم. مؤلفه‌هایی که وحدت ما مسلمانان را تقویت می‌کند از آنچه که موجب جدایی و شکاف میان‌مان می‌شود، بیشتر هستند. پایبندی به کتاب خدا و سنت رسول الله (ص)، مسیری است که در نهایت به تحقق وحدت اسلامی و برادری اسلامی میان مذاهب مختلف منجر می‌شود. اگر به سنت رسول الله (ص) مراجعه کنیم به خوبی خواهیم یافت که ایشان مسلمانان را از اینکه یکدیگر را به کفر و الحاد متهم کنند، بازداشته است. در همین راستا، پیامبر اکرم (ص) فرموده است: «هرگاه فردی برادرش را تکفیر کند، این اتهام به خودش بازمی‌گردد». از سوی دیگر نقل شده است که پیامبر خطاب به شخصی به نام «اسامه» که در جنگ، فردی را کشته بود، فرمودند: «ای اسامه! او را پس از آنکه لا اله الا الله را به زبان آورد، کُشتی»؟ «اسامه» در پاسخ گفت: «یا رسول الله، به خاطر ترس از سلاح لا اله الا الله را گفت و نه از روی ایمان». در اینجا پیامبر اکرم فرمودند: «آیا تو قلب او را شکافتی تا بدانی از روی ترس لا اله الا الله را گفته است»؟
محمد غونی در پایان تاکید کرد: همه ما باید به خوبی نسبت به ابعاد مختلف وظایف، مسئولیت‌ها و مأموریت‌های‌مان واقف باشیم تا بتوانیم کاری را که ضروری است، به موقع و به درستی انجام دهیم. علما و اهل فکر باید اهمیت وحدت اسلامی را به امت اسلامی یادآوری کنند. امت اسلامی باید بداند که دشمنان و بیگانگان ازجمله غربی‌ها به دنبال تفرقه‌افکنی میان ما هستند. ایجاد دودستگی میان شیعیان و اهل سنت یک خدمت رایگان به دشمنان است. اگر شیعیان در دفاع از تشیع به اهل سنت اهانت کنند و یا اهل سنت در حمایت از مذهب خود به شیعیان اهانت نماید، قطعا رسول خدا (ص) از چنین وضعیتی در امت اسلامی خوشحال نخواهند بود.
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/279073/دودستگی-میان-شیعیان-و-اهل-سنت-خدمت-رایگان-به-دشمنان-است
بستن   چاپ