پیام فارس
کویتی‌ها خواستار استفاده از اقتصاد به عنوان سلاح علیه انگلیس شدند
يکشنبه 17 مهر 1401 - 12:38:26
پیام فارس - به گزارش ایرنا، پایگاه خبری «عربی 21» امروز یکشنبه نوشت: شخصیت‌های کویتی با محکوم کردن تلاش‌های نخست‌وزیر انگلیس برای انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس اشغالی تاکید کردند که این موضوع در صورت عملی شدن عواقب خطرناکی خواهد داشت و از عرب‌ها و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خواستند تا با استفاده از سلاح اقتصادی با انگلیس مقابله و لندن را از تصمیم خود منصرف کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
«عبدالعزیز بدر القطان» نویسنده و حقوقدان کویتی درباره دیدگاه خود نسبت به موضع کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در قبال این اقدام تاکید کرد: همانطور که مشخص است، تصمیمات اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک پلاس ) مبنی بر کاهش تولید نفت درپی همکاری عربستان با روسیه، خشم طرف آمریکایی را برانگیخت و واکنش کنگره به این اقدام را در پی داشت و صحبت از ابتکار کنگره آمریکا برای خروج سامانه‌های دفاع موشکی و ارتش آمریکا از عربستان و امارات به میان آمد. 
وی ادامه داد: شاید کشورهای عرب خلیج فارس در حال حاضر در صدد گشودن جبهه با غرب نیستند بلکه تلاش می کند تا وضعیت موجود را مهار کنند. این در سطح رسمی است اما در سطح مردمی، ملت های عرب تاکید دارند که این تلاش انگلیس بدون عواقب نخواهد بود زیرا مساله فلسطین، مساله اصلی ملت های عرب در منطقه خلیج فارس و بویژه ملت کویت است.
القطان در ادامه اظهار داشت: فلسطین بیش از آنکه به بیانیه های محکومیت و اعلام انزجار نیاز داشته باشد، به گام های مشخص برای پایان دادن به این استبداد استعماری نیاز دارد. معتقدم غرب امروز در موقعیتی نیست که بتواند همانند زمان های گذشته خواسته های خود را به جهان عرب دیکته کند؛ به ویژه از زمانی که بحران اوکراین تمام سطوح غرب را دربرگرفته است.
این نویسنده کویتی با اشاره به اینکه لندن در حال مذاکره با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای انعقاد قرارداد تجارت آزاد با آنها است، به این احتمال اشاره کرد که در صورت انتقال سفارت انگلیس به قدس، کشورهای عربی از سلاح اقتصادی علیه انگلیس استفاده کنند.
وی افزود: به یقین این موضوع اتفاق خواهد افتاد و می توان گفت که با تصمیمات گروه اوپک پلاس شروع شده است.
در این پیوند، «هدی سعود الکریبانی» فعال سیاسی کویتی گفت: اتحادیه عرب و پارلمان عربی اظهارات نخست وزیر انگلیس را رد و محکوم کردند اما این رد و تقبیح بدون فشار واقعی بین المللی بر انگلیس که باید به قوانین و مقررات بین المللی احترام بگذارد و از روند صلح حمایت کند و به اشغالگری صهونیست ها پایان دهد، کافی نیست.
وی خاطرنشان کرد: تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز، بزرگترین فشاری است که اروپا امروز با آن مواجه است، به ویژه پس از بحران انرژی که در حال تجربه آن است و این، بزرگترین سلاح علیه دولت شکننده «لیز تراس» است.
«طارق الشایع» رئیس اتحادیه جهانی «جوانان برای قدس» نیز گفت که تلاش ها برای انتقال سفارت انگلیس به قدس از سوی کشوری انجام می شود که اشغالگری از آنجا رشد کرده و هنوز هم هست و قبلاً از اشغالگری صهیونیست ها حمایت کرده و هنوز هم این حمایت را در همه اشکالش ادامه می دهد.
وی افزود: این تلاش‌ها با رویکردش که همیشه از ظلم حمایت می‌کند و نسبت به ستمگر تعصب دارد، سازگار است و جای تعجب نیست که این رغبت از سوی انگلیس که اولین کشوری است که این رژیم اشغالگر را در فلسطین تاسیس کرد، انجام می شود.
الشایع که یکی از اعضای کمیته عالی هماهنگی مبارزه با صهیونیسم و ​​عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است، ادامه داد: بنابراین، دولت کویت قطعا موضع واضح و روشنی در حمایت از آرمان فلسطین و علیه تلاش انگلیس برای انتقال سفارت این کشور به قدس خواهد داشت و بیانیه ای در محکومیت این امر صادر خواهد کرد.
وی ادامه داد: موضع کشورهای عرب سازشکار حاشیه خلیج فارس یا تایید و حمایت یا سکوت و عدم اظهار نظر در این مورد خواهد بود و به نظر من، این رویکرد یعنی سکوت در برابر حق و تشویق افزایش ظلم و شرارت ظالم است.
رئیس اتحادیه جهانی جوانان برای قدس ابراز امیدواری کرد که آنها موضع قاطعی نسبت آرمان فلسطین بگیرند و اقدامات انگلیس را محکوم کنند. 
با وجود این، وی گفت: سلاح اقتصاد، گزینه‌ای است که امروز مطرح است و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس باید در قبال آن موضع بگیرند و در صورتی که انگلیس بخواهد این توافق تجارت آزاد را منعقد کند، به سود فلسطین وارد گفت و گو شوند.
«یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم اسرائیل 6 مهر 1401 با «لیز تراس» نخست وزیر انگلیس دیدار کرد و بنا بر گزارش ها، تراس به لاپید گفت که در حال بررسی انتقال سفارت کشورش از تل آویو به قدس است.
چنانچه «تراس» به برنامه خود عمل کند، راه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا را دنبال خواهد کرد که در سال 2018 در اقدامی بحث برانگیز، تصمیم به انتقال سفارت کشورش از تل آویو به قدس گرفت. 
در آن روز، ترامپ در اقدامی بی‌سابقه قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت که خشم فلسطینی‌ها و سایر مسلمانان جهان را برانگیخت. 
اکثریت قریب به اتفاق کشورها از انتقال سفارت‌های خود از تل آویو به قدس خودداری کرده‌اند زیرا آن‌ها اشغال بخش شرقی شهر قدس توسط رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند و غیر قانونی می‌دانند. 
رژیم جنایتکار اسرائیل در سال 1967 قدس شرقی و کرانه باختری را اشغال و سپس اعلام کرد که بخش شرقی شهر قدس را به سرزمین‌های اشغالی الحاق کرده است، تصمیمی که توسط اکثریت جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
برچسب‌ها انگلیس اسرائیل آسیای غربی کویت شورای همکاری خلیج فارس فلسطین

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/279064/کویتی‌ها-خواستار-استفاده-از-اقتصاد-به-عنوان-سلاح-علیه-انگلیس-شدند
بستن   چاپ