پیام فارس
تولید انجیر در نی‌ریز 70 درصد کاهش یافت
دوشنبه 31 مرداد 1401 - 07:33:47
پیام فارس - به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از نی ریز، علیرضا بصیری گفت: استان فارس نخستین تولید کننده انجیر در ایران و شهرستان نی‌ریز یکی از قطب‌های تولید کننده انجیر استان است.
وی از شروع برداشت انجیر نی‌ریز خبر داد و افزود: همه ساله از اوایل اَمرداد عملیات برداشت این محصول در باغ‌های دیم شهرستان شروع می‌شود و تا نیمه مهرماه ادامه می‌یابد.
به گفته‌ وی با توجه به کاهش بارندگی‌های سال زراعی جاری و خشکسالی و همچنین بارندگی و سیل اخیر پیش‌بینی می‌شود با کاهش 70 درصدی محصول امسال، 1500 تن انجیر در شهرستان نی‌ریز تولید و برداشت شود. 
او تأکید کرد: عواملی چون طغیان آفت کنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهای شدید و ایجاد اختلال در فعالیت زنبورهای گرده افشان در عملکرد نهایی محصول تأثیرگذار است.
بصیری با اشاره به اینکه انجیرستان‌های دیم نی‌ریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول، در جهان دارای جایگاه ویژه‌ای است؛ ابرازکرد: قریب به 5000 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که 4000 هکتار آن مثمر است و به دو صورت تر(تازه خوری) و خشک به بازار عرضه می‌شود.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه انجیر نی‌ریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود، تصریح کرد: نبود سرمایه‌گذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث ‌شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته‌بندی مناسب از منطقه خارج شود.
انتهای پیام/ن

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/275200/تولید-انجیر-در-نی‌ریز-70-درصد-کاهش-یافت
بستن   چاپ