پیام فارس
مرحوم ماموستا محمدی؛ خطیب اهل سنت و حبیب اهل تشیع
پنجشنبه 20 مرداد 1401 - 11:45:38
پیام فارس - به گزارش ایرنا؛ ماموستا محمدی اهل شهرستان روانسر استان کرمانشاه بود و از سال 1378 به عنوان امام جمعه اهل سنت شهر کرمانشاه منصوب شد. وی از موسسین شورای افتاء اهل سنت کرمانشاه است و در سال 1371 با پایان یافتن جنگ تحمیلی در حکمی از سوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمانشاه به امامت جمعه اهل سنت در سرپل ذهاب منصوب شد و تا مهر 77 در این شهر به انجام مسوولیت دینی و فرهنگی خویش اشتغال داشت.
کرمانشاهیان در طول تاریخ همواره در کنار یکدیگر با مسالمت و دوستی زندگی کرده اند و نگاه و دیدگاه مذهبی دلیلی برای انشقاق و گسلی برای دو یا چندپارگی در این شهر و استان نبوده است.
هرچند در گذشته رویدادهایی گاه منجر به اختلافاتی شده و حتی مشکلاتی را به وجود آورده است ، اما با وساطت و تدبیر بزرگان اهل سنت و اهل تشیع ختم به خیر شده و به آتشی اختلاف افکن و همه گیر تبدیل نشده است.
این بزرگان که هم از جامعه روحانیت ، هم از معتمدان و بازاریان و یا اهل قلم و هنر و اقشار مختلف بوده اند ، با درک این مهم که همدلی بستر لازم و ضروری برای زیستن در یک شهر با تنوع مذهبی ، گویشی ، قومی و اعتقادی است ، همواره در جهت این نزدیکی و دوری از تفرقه و دشمنی کوشیده اند.
در چند دهه گذشته نیز این شهر و استان آبستن حوادث و ناملایمت هایی بوده است که با دخالت بدخواهان و دمیدن آتش اختلاف توسط دشمان مردم و انقلاب سعی در بر هم زدن امنیت و یکپارچگی استان نموده است که با نگرش وحدت محور افراد موثر و دارای وجاهت مردمی، مدیریت و سامان دهی شده است.

پیام فارس

از جمله افرادی که در این میدان نقش کم نظیری ایفا و به عنوان حلقه مرکزی وحدت فریقین در کرمانشاه ایفای نقش نموده ، مرحوم حاج ماموستا مُلا «محمد محمدی» است که چه در طول بیش از 20 سال که ردای امامت جمعه اهل سنت را بر دوش داشته و چه پیش از آن در سالهای فعالیت به عنوان عضو عالی سازمان جهانی تقریب مذاهب اسلامی ، خدمت در دایره روحانیت اهل سنت ، بنیاد مهاجرین جنگ تحمیلی ، بنیاد شهید و استانداری کرمانشاه و چه پیشتر به عنوان امام جمعه اهل سنت در شهرستان سرپل ذهاب و نیز سالهای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، خدمات شایانی را در راستای همگرایی اسلامی و جلوگیری از تفرق و دودستگی به انجام رسانده است.
این مجاهدت آگاهانه و دلسوزانه، وی را به یکی از چهره های محبوب هم اهل سنت و هم اهل تشیع استان بدل نموده و رفتار و منش این عالم دینی که بر پایه دوستی، مرافقت، مصالحه و تساهل بوده است، توانسته بود وی را در جایگاهی قرار دهد که هم خطیب اهل سنت و هم حبیب اهل تشیع باشد.
عملکرد اخلاق مدارانه و توام با خضوع و دور از تکلف ایشان و نیز عشق رسول خدا (ص) و حب ائمه طاهرین (س) از ماموستا محمدی انسانی مردمی و مصلح ساخته که همواره محل رجوع آنان برای حل مشکلات و گرفتاری ها و نیز صلح و سازش بوده است.
ماموستا محمدی شخصیتی دوست داشتنی، همراه با نظام و پشتیبان انقلاب و ولی فقیه و دلسوز برای مردم، سمبل اخلاق و متانت و بردباری بود و همواره با روی گشاده از دیگران استقبال می‌کرد و در زمینه حل دغدغه‌های مردم بسیار کوشا و پیگیر بود. ایشان مردی بزرگ، زاهد، عارف، فقیه و دلسوز برای جامعه بود و همواره رویکردی معتدل و میانه رو داشت.
مرحوم ماموستا محمدی هر هفته در مسجد امام شافعی (رض) شهر کرمانشاه نماز جمعه مسلمانان اهل سنت را اقامه می‌کرد. و در طول بیش از 20 سال امامت جمعه شهر کرمانشاه با تمام ناملایمات، پرچمدار تقریب، اخوت و محبت بین برادران اهل سنت و تشیع استان بود. آن مرحوم همیشه محور وحدت بود و خنثی کننده بسیاری از توطئه ها دشمنان و تفرقه انگیزان جامعه بود که در این عرصه جز نیکی، چیزی به ذهن نمی رسد.
امام جمعه فقید اهل سنت کرمانشاه یکی از مدافعین واقعی و به حق نظام و انقلاب اسلامی بود که در بسیاری از بحران‌ها و برهه های این انقلاب در سنگر نماز جمعه مشغول وعظ، خطابه و دفاع از ارزش‌های انقلاب بود.

پیام فارس

هرچند می دانیم قرار گرفتن در محور وحدت در عین زیبایی و ارزشمندی گاه سختی های زیادی دارد ، اما چنین بزرگانی به ما یادآور می شوند که زندگی دنیایی زمینه ای برای کسب رضایت خالق و مخلوق بوده و نیز هیچ عاملی نباید ما به عنوان یک جامعه متکثر را در معرض تندباد اختلاف قرار دهد و همانگونه که رمز پیروزی انقلاب به بیان بنیانگذار نظام و توصیه های ارزشمند مقام‌ معظم رهبری همانا" وحدت" است ، هیچگاه وادی خار مغیلان دشمنی را براین مسیر پر گل و ریحان ترجیح ندهیم.
مرحوم ماموستا ملا محمد محمدی در بیستم مردادماه 1399 پس از یک دوره بیماری در سن 79 سالگی در بیمارستان امام رضا (ع) جان به جان افرین سپرد . یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.
یاد و خاطره این شخصیت برجسته اهل سنت به عنوان معلم اخلاق و سمبل وحدت در منطقه غرب کشور هیچگاه از اذهان فراموش نمی‌شود.
امید است این کشور در سایه لطف خداوند و رمز وحدت و همدلی همچون گذشته از گذرگاه های سخت عبور کرده و چشم اندازهای توام با رفاه و آرامش پیش روی این ملت باشد.
برچسب‌ها جنگ تحمیلی انقلاب اسلامی ایران وحدت اسلامی اهل تسنن کرمانشاه

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/274411/مرحوم-ماموستا-محمدی؛-خطیب-اهل-سنت-و-حبیب-اهل-تشیع
بستن   چاپ