پیام فارس
پرورش ماهی در قفس مغفول مانده است/ ظرفیت‌های طلایی خلیج فارس
دوشنبه 10 مرداد 1401 - 13:08:56
پیام فارس - خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خلیج فارس دریایی از ظرفیت‌ها است که برای ساحل‌نشینان خود به عنوان یک فرصت ممتاز محسوب می‌شود و باید از این ظرفیت‌ها به نحو مناسب استفاده شود.
یکی از مهمترین مزیت‌های خلیج فارس را می‌تواند آبزی‌پروری عنوان کرد؛ صنعتی که علی‌رغم درآمدزایی، اشتغال‌آفرینی و ارزآوری به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است.
دریا در تمام دنیا به عنوان یکی از مهمترین ظرفیت‌ها و پیش‌نیازهای توسعه محسوب می‌شود و کشورهایی که کوچک‌ترین راهی به دریا دارند، نهایت بهره را از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی آن می‌برند.
ماهی و میگو به عنوان مهمترین و پراستفاده‌ترین آبزیان محسوب می‌شوند و در سطح دنیا به عنوان یکی از غذاهای پرمصرف هستند و متقاضیان فراوانی در کشورهای مختلف دارند و در ایران نیز مردم علاقه زیادی به این آبزیان دارند.
طی دهه‌های اخیر تلاش‌هایی برای توسعه آبزی‌پروری در سطح کشور و از جمله استان بوشهر انجام شده است ولی میزان تولید آبزیان با ظرفیت‌های ممتازی که وجود دارد، متناسب نیست
بخش زیادی از ماهی و میگوی مصرفی در کشور از طریق صید و صیادی تأمین می‌شود در حالی که در سطح دنیا از شیوه‌های پرورشی برای تولید آبزیان استفاده می‌شود.
طی دهه‌های اخیر تلاش‌هایی برای توسعه آبزی‌پروری در سطح کشور و از جمله استان بوشهر انجام شده است ولی میزان تولید آبزیان با ظرفیت‌های ممتازی که وجود دارد، متناسب نیست.
در استان بوشهر که طولانی‌ترین مرز را با خلیج فارس دارد، بخش زیادی از میگوی پرورشی کشور تولید می‌شود ولی در زمینه تولید ماهی پرورشی تاکنون به خوبی عمل نشده است.
وجود سواحل مستعد برای پرورش میگو و برخورداری از آب‌های خلیج فارس برای تولید ماهی در قفس تاکنون آنگونه که باید و شاید مورد استفاده قرار نگرفته است.
پرورش ماهی در قفس در خلیج فارس
استاندار بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آبزی‌پروری به عنوان یکی از مهمترین ظرفیت‌ها برای سرمایه‌گذاری در استان بوشهر محسوب می‌شود و در این راستا حمایت لازم را از سرمایه‌گذاران خواهیم داشت.
احمد محمدی‌زاده ادامه داد: یکی از مهمترین ظرفیت‌ها در خلیج فارس که تاکنون آنگونه که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته، طرح‌های پرورش ماهی در قفس است که باید بیشتر مورد توجه باشد.
وی اضافه کرد: طرح‌های پرورش ماهی در قفس مزایای بسیار زیادی دارند؛ یکی از آنها این است که برای اجرای آن در خلیج فارس نیازی به انتقال آب نیست چراکه در نقطه خاص و عمق مناسب اجرا می‌شوند.
حمایت از سرمایه‌گذاران پرورش ماهی در قفس
استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: در این طرح نیازی به ایجاد زهکشی و تخلیه نیست و خروجی توسط دریا و جریانات زیرآبی انجام می‌شود و نیازی به هوادهی نیز نیست و دریا عملیات ورود و خروج و هوادهی را انجام می‌دهد.

پیام فارس

محمدی زاده با اشاره به اینکه این طرح‌ها نیازی به انرژی و برق ندارند تصریح کرد: با روش‌های جدید می‌توان باکتری‌ها و آبزیان را جذب قفس‌ها کرد که برای تغذیه ماهی‌ها استفاده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این طرح‌ها حاشیه سود بسیار بالایی دارد، افزود: این ماهی‌ها در کشور مصرف بالایی دارد و دارای ارزش صادراتی بسیار زیادی است. کیفیت و مزه گوشت آن بالا است.
تولید 60 هزار تن ماهی تا 4 سال آینده
استاندار بوشهر برگشت سود و سرمایه در این طرح را سه ساله عنوان کرد و گفت: این طرح یک سرمایه‌گذاری پربازده، پرسود و اقتصادی است که مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای ایجاد طرح‌های پرورش ماهی در قفس به میزان 60 هزار تن تا چهار سال آینده تاکید کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید در استان حدود هفت هزار تن است.
این طرح‌ها می‌تواند علاوه بر نقش مهمی که در زمینه صادرات و درآمدزایی برای کشور دارد، محلی مناسب برای تولید غذا نیز محسوب می‌شود
محمدی‌زاده با دعوت از سرمایه‌گذاران برای حضور در استان بوشهر افزود: به گستردگی این دریا ظرفیت داریم و می‌توانیم قفس‌ها پرورش ماهی را ایجاد و استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: این طرح‌ها می‌تواند علاوه بر نقش مهمی که در زمینه صادرات و درآمدزایی برای کشور دارد، محلی مناسب برای تولید غذا نیز محسوب می‌شود.
بوشهر قطب تولید بچه‌ماهی می‌شود
رئیس جهاد دانشگاهی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از ظرفیت‌های مهم در استان بوشهر پرورش آبزیان است که در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
علی احمدی‌زاده اضافه کرد: تولید ماهی سی‌باس برای پرورش در قفس در مرحله تجاری سازی برای نخستین بار در کشور در استان بوشهر اجرایی شده که در حال حاضر 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ادامه داد: در راستای تولید بچه ماهی برای پرورش، شهرک زیست فناوری در دلوار در مساحت دو هکتار با پیشرفت فیزیکی 40 درصد در حال ساخت است که 30 میلیارد تومان برای تکمیل آن تصویب شده است.
کشور از واردات بی‌نیاز می‌شود
رئیس جهاد دانشگاهی بوشهر با بیان اینکه استان بوشهر ظرفیت بالایی در زمینه پرورش آبزیان دارد افزود: با تکمیل طرح‌های فناورانه‌ای که در دست اجرا است، این استان قطب تولید و تکثیر بچه‌ماهی کشور خواهد شد.
وی با اشاره به وارداتی بودن کل بچه‌ماهی‌ها برای پرورش ماهی در قفس ادامه داد: در حال حاضر بچه ماهی مورد نیاز از طریق کشورهای هند، استرالیا و تایلند وارد می‌شود که تکمیل این طرح کشور را از واردات بچه ماهی بی‌نیاز می‌کند.
احمدی‌زاده از تولید غذای زنده آبزیان همچون آرتمیا، روتیفر و جلبک به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های مهم یاد کرد و افزود: برنامه‌های مهمی را در زمینه استفاده از ظرفیت دریا داریم.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای تولید و پرورش 200 هزار تن ماهی در قفس در بحث پرورش ماهی در قفس تصریح کرد: باید از هم‌اکنون نیازهای پرورش ماهی در قفس را در کشور تأمین کنیم.

پیام فارس

آبزی‌پروری جایگزین صید شود
مدیرکل شیلات استان بوشهر نیز در این خصوص گفت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از نیازهای آبزیان استان از طریق صید و صیادی تأمین می‌شود که تلاش می‌شود آبزی‌پروری در این راستا توسعه یابد.
علی بازدار اضافه کرد: تولید ماهی پرورشی از اقدامات ارزشمند در راستای ایجاد اشتغال پایدار در استان بوشهر است و اکنون بخش زیادی از ماهی پرورشی استان صادر می‌شود.
مدیر کل شیلات استان بوشهر از تولید هفت هزار تن ماهی سی‌باس از طریق نصب قفس در خلیج فارس خبر داد و تصریح کرد: اکنون شش هزار تن ماهی پرورشی به صورت ساخت قفس در دریای خلیج فارس تولید می‌شود که تا ماه آینده به هفت هزار تن می‌رسد.
ذخایر دریایی بی انتها نیستند و با توجه به افزایش میزان صید و ورود آلایندگی‌های مختلف به دریا، بسیاری از آبزیان با چالش‌های جدی روبرو هستند که باید برای حفظ این آبزیان اقدامات اساسی صورت گیرد.
آبزی‌پروری یکی از مهمترین راهکارها برای حفظ ذخایر دریایی محسوب می‌شوند که اجرای طرح‌های پرورش میگو در ساحل و پرورش ماهی در قفس در خلیج فارس باید مد نظر قرار گیرد.
کد خبر 5552610

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/273509/پرورش-ماهی-در-قفس-مغفول-مانده-است--ظرفیت‌های-طلایی-خلیج-فارس
بستن   چاپ