پیام فارس
کشتی به گل نشسته سازمان فاوا/ رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورای شیراز: ماندنم در شورای شهر بی فایده است
شنبه 8 مرداد 1401 - 12:23:52 PM
فارس
پیام فارس -   در آستانه یک سالگی شورای ششم، آمار و گزارش های ارائه شده از اجرا نشدن مصوبات سه کمیسیون هوشمندسازی ، محرومیت زدایی و عمران حکایت دارد.
مهدی نصیری، رئیس کمیسیون هوشمند سازی و فناوری‌های نوین شورای اسلامی شیراز، پیش از آن در توییتی اجرایی نشدن مصوبات را به کاهلی و سازمان فاوای شهرداری نسبت داد و از قصور شهرداری سخن گفت.
در همین راستا این عضو شورا در گفتگو با خبرنگار فارس، در خصوص سازمان فاوا شهرداری شیراز اظهار کرد: ما پیش از این هم انتقادها زیادی به فاوا داشتیم اما در عین حال امید به بهبود وجود داشت.
وی افزود: با روشهای مختلف، با خواهش، فشار، با حالت نظارت شورایی، با رفاقت و با هر روش که فکرش را کنید، امید داشتیم که فاوا حرکتی انجام دهد، اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد و به نظر می‌رسد دیگر هم نخواهد افتاد.
نصیری ادامه داد: در حال حاضر امیدی به بهبود اوضاع فاوا با وضعیت کنونی نمی بینم.
وی تأکید کرد: تمام تلاشم این بود که فاوا از اداره انفورماتیک یک سطح بالاتر بیاید و به سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبدیل شودولی واقعیت این است که این اتفاق نیفتاد و با وضعیت موجود، به شما قول می دهم بعد از این هم نخواهد افتاد.
این عضو شورای شهر شیراز خاطرنشان کرد: در جلسات خصوصی با شهردار و برخی از اعضای شورا نقدها را مطرح کردم، اینکه الان می بینید علنی بیان می کنم، به این دلیل است که احساس کردم در جلسات اتفاقی نخواهد افتاد.
وی افزود: ما باید در جلسات آرامش داشته باشیم و تلاش کنیم با آرامش تصمیم گیری کنیم اما وقتی نتیجه نمی دهد مجبوریم که در فضای عمومی مطرح کنیم.
نصیری گفت: فاوا هیچ تلاشی نمی‌کند و من مسئله اصلی را مدیرعامل آن می دانم که تلاشی برای اینکه در سطح فاوا فعالیت کند، نمی بینم.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورا گفت: به تازگی هر موضوع و مسئله ای پیش آمده، مدیرعامل فاوا اصلادر جریان نبوده و این خیلی سنگین است که بالاترین مقام یک سازمان در جریان پروژه ها و اقدامات سازمان تحت نظرش نیست!
وی افزود: من به عنوان عضو شورا نمی توانم در انتصابات ورود کنم و این کار را هم نکردم اما روز اول به شهردار گفتم به عنوان یک دوست می گویم ایشان توانایی این کار را ندارد ولی اختیار با شما است.
نصیری گفت: حتی مشکلاتی که وجود داشت خارج از حیطه فاوا بود و شورا با مصوباتش سعی کرد برطرفش کند، اما فاوا در این مورد هم تلاشی نکرد که مشکلاتشان حل شود.
وی تاکید کرد: جدیت و توان مدیریتی نیاز است که الان در فاوا وجود ندارد و تنبلی و بی انگیزگی در فاوا حاکم است که به شهردار هم لطمه می زند.
نصیری توضیح داد: تنها کلانشهری که شهردارش در مسائل حوزه فاوا ورود کرده و در جلساتش شرکت می کند، شیراز است، اما وقتی رئیس سازمان و مدیرانش تلاشی نداشته باشند، شهردار هم نمی تواند کار را پیش ببرد.
11 مصوبه بر زمین مانده در حوزه فناوری اطلاعات
رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورا به مصوبات بر زمین مانده اشاره کرد و گفت از مجموع 19 مصوبه، 14 مصوبه به شهرداری ابلاغ شده که تنها 3 مصوبه در حال اجرا است و 11 مصوبه هیچ اتفاقی برایش نیفتاده و صفر مطلق است.
وی با بیان اینکه آن سه مصوبه در حال اجرا هم خیلی مصوبات خاصی نبوده و کار خاص و ویژه ای نباید انجام می دادند، گفت: مثلا یک موردش حاکمیت داده بوده که کار خاصی نباید انجام می شد فقط شهرداری باید در قراردادهایش با پیمانکاران این نکته را رعایت می کرد که حاکمیت داده دست شهرداری باشد.
نصیری گفت: وقتی مشکلات پیش آمده در موضوعاتی مثل پارک حاشیه ای، دوچرخه های اشتراکی، کارت بلیط ها را بررسی کردم دیدم از حاکمیت داده است، و این نکات در حال حاضر هنگام عقد قرارداد رعایت می شود و فاوا بر آن نظارت می کند، در حقیقت اتفاقات رخ داده چشمگیر نبوده است.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورا شیراز به مصوبات اصلی و عمده بر زمین مانده اشاره کرد و گفت: برخی مصوبات عمده دیتاسنتر، فیبرنوری، امضای دیجیتال، کیف پول الکترونیک، سامانه یکپارچه سازی مدیریت اسناد، رصدخانه هستند که اگر انجام شود به 6 پروژه خیلی خوب منتهی می شود که شفافیتی جدی در شهرداری ایجاد می کند.
وی گفت: این کارها، کار سختی نبود، اگر به خود من واگذار می‌شد و من مسئولیت انجام این 6 پروژه را داشتم، بین 6 ماه تا یک‌سال همه آنها را به نتیجه می رساندم و الان به بهره برداری رسیده بود اما هنوز برای این 6 پروژه در اتفاق خاصی نیفتاده و فاوا دور خودش دارد می چرخد.
نصیری با اشاره به اینکه در فاوا اراده انجام کار وجود ندارد، تأکید کرد: ما در شورا قوانینی در جهت تقویت فاوا داشتیم که برخی از کلان‌شهرهایی که من با آنها در ارتباط هستم و از فعالیتهای آنها با خبر هستم، از این مصوبات الگو گرفته اند اما از این مزیت، در این یکسال بهره برداری نکردند.
وی افزود: من اعلام کرده ام با شرایط فعلی، ناظر سازمان فاوا نخواهم شد.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورا با تأکید بر اینکه ما قانونا نمی توانیم به مدیریت یک سازمان تذکر بدهیم، اگر مشکلی باشد به شهردار باید منتقل کنیم، گفت: من چندین بار این نقدها را منتقل کرده ام، ما دنبال این نیستیم که شهردار را اذیت کنیم، واقعیت این است که ما کار می خواهیم.
وی اظهار کرد: این مصوبات شدنی است، من قبلا در بخش خصوصی همه اینها را یکبار انجام داده‌ام، تمام مزایا، معایب، هزینه ها، روش های انجام آن را می دانم، وقتی امکان و شرایطش وجود دارد، چرا نباید در شهرداری انجام شود؟
نصیری به شعارهای انتخاباتی خود اشاره کرد و گفت: قبل از انتخابات گفتم، اصل کاری که انجام می دهم در حوزه فاوا است، غیر از این که من ادعایی نداشتم; تجربیاتی در حوزه فناوری اطلاعات داشتم که در شورا می توانستیم کمک کنیم که در شهرداری انجام شود.
وی تصریح کرد: این اتفاق تا الان نیفتاده و اگر هم نیفتد، بودن یا نبودن من در شورا فایده ای ندارد.
این عضو شورا اعلام کرد: من بعد از یک‌سال به خاطر کارهایی که فاوا انجام نداد، نتوانستم شعارهایی که در انتخابات به مردم قول دادم و به خاطر آن مردم به من رای دادند را عملیاتی کنم، اگر در ادامه هم مسیر به این شکل پیش برود، قطعا راهکار موجود انصراف از شورا است.
وی افزود: اما اگر بتوانم با روشی، با تذکر یا سوالی آن را اصلاح کنم قطعا این کار را انجام خواهم داد.
نصیری در پاسخ به این پرسش که چرا به سمت سوال از شهردار نرفتید؟ گفت: سه تذکر به شهردار داشتیم که دوتای آن همین اواخر بوده و منتظریم که جواب تذکرات داده شود. حالا با تأخیر داده میشود اما بالاخره پاسخ داده میشود
وی اضافه کرد: شهردار پیگیر این مسائل است، در شورای چهارم نیز ناظر سازمان فاوا بوده، ما به خاطر شخص ایشان صبر کرده ایم.
نصیری در پاسخ به این پرسش که با این توصیفات، پیش بینی شما از فاوا چیست، گفت: با شرایط فعلی پیش بینی من این است که اتفاق خاصی نمی افتد، مگر اینکه تغییراتی در سازمان ایجاد شود و این تغییرات صرفا تغییر فرد نیست بلکه تغییر رویکرد بسیار ضروری است.
ضعف ساختاری، پیمانکارن مشاور را گریزان کرده است
وی با بیان اینکه تمام ضعفهایی که در فاوا بود را ما در قالب مصوبه ارائه کردیم که شهرداری موظف به برطرف کردنش باشد، گفت: الان مشکلی که وجود دارد فرایندهای برون سپاری است، ما برای اصلاح این فرایندهای مصوبه داشتیم که شهرداری لایحه بیاورد; فاوا باید این موضوع را پیگیری کند اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاد.
این عضو شورای شیراز افزود: قرار بود 2 هفته یک بار به ما گزارش بدهند، تا الان هیچ گزارشی ارسال نشده است.
وی با اشاره به تجربه شخصی در انجام پروژه با فاوا گفت: به طور مثال عرض می کنم، سال 99 در حوزه انبار داده شهرداری یک مناقصه گذاشت و من برنده شدم.
این عضو شورای شیراز ادامه داد: قبل از شروع شورای ششم، این پروژه تمام شد و همه مدارک از جمله فاکتور و صورت وضعیت به شهرداری ارسال گردید.
نصیری گفت: اما تا الان شهرداری راجع به این پاسخی نداده، در صورتی که قانون می گوید 10 روز مهلت دارید به پیمانکار اعلام کنید پروژه مورد تایید است یا خیر. اگر جواب ندادید، به منزله تایید است.
وی با بیان اینکه اخیرا شنیدم بخشی از این صورت وضعیت را هم حذف کرده اند، اضافه کرد: اگر بنده در شورا نبودم قطعا شکایت می کردم اما به خاطر اینکه عضو شورا هستم و نخواستم درگیری شخصی با شهرداری ایجاد کنم، این اتفاق را مسکوت گذاشتم.
نصیری با اشاره به اینکه این هم مقصرش فاوا بوده که در این زمینه کوتاهی کرده، گفت: حتی تیمی را سراغ دارم که یکی از پروژه های شهرداری را انجام می دهد، اما کلیدی ترین فرد آن تیم در قرارداد جدیدش با شرکت ذکر کرده که در پروژه های مربوط به شهرداری حضور نخواهم داشت.
وی افزود: این یعنی ما علاوه بر اینکه کار نمی کنیم، شرایطی را فراهم کردیم که پیمانکارانی که می توانند به عنوان مشاور به ما کمک کنند را هم از دست می دهیم.
انتهای پیام/س

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/273263/کشتی-به-گل-نشسته-سازمان-فاوا--رئیس-کمیسیون-هوشمندسازی-شورای-شیراز--ماندنم-در-شورای-شهر-بی-فایده-است
بستن   چاپ