پیام فارس
نگرانی‌های مادرانه از حضور کودکان در فضای مجازی/ کاربران فارس:‌ آسیب‌ اینترنت به فرزندانمان قابل جبران‌ نیست
چهارشنبه 15 تير 1401 - 14:16:46
پیام فارس - به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس ، از وقتی که حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به واسطه آموزش های مجازی اجباری در دوران کرونا بیشتر شده، دغدغه والدین نسبت به آسیب های فضای مجازی برای این قشر کم سن هم بیشتر شده است.
والدین از آنچه که در جریان حضور دانش آموزان در فضای مجازی رخ می دهد گلایه دارند و این موضوع به یکی از نگرانی‌های روزانه آنها تبدیل شده است.
آنها معتقدند که دوره طلایی کودکی این روزها به ناچار با فضای مجازی گره خورده است و حتی در شکل‌گیری مسیر آینده فرزندان این کشور هم تاثیرگذار خواهد بود.
*کمپین‌های متعدد کاربران فارس درباره ساماندهی فضای مجازی برای کودکان
کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه های متعدد در این سامانه نسبت به ناامن بودن فضای مجازی برای کودکان هشدار داده اند و خواسته اند برای وضعیت فعلی فضای مجازی کاری شود.
همچنین سوژه‌های دیگری هم با موضوع مشابه در این سامانه به ثبت رسیده است که از جمله آنها می توان به لزوم مدیریت فضای مجازی با توسعه زیرساخت‌های اینترنتی، چه کنیم فرزندمان از سن پایین آلوده به فضای مجازی نشود؟ 
خبرنگار فارس پاس صحبت سردبیران این سوژه ها نشسته تا دغدغه آنها را در این باره جویا شود.

پیام فارس

از وقتی که حضور دانش‌آموزان در فضای مجازی عادی شده، سن استفاده از اینترنت و اعتیاد به آن به طور محسوس کاهش یافته است
*نگران‌های مادرانه درباره حضور بچه‌ها در اینترنت
سردبیر یکی از این سوژه ها مادر 2 نوجوان پسر از شهر کرج است. او درباره نگرانی خود به خبرنگار فارس، توضیح داد: با شیوع ویروس کرونا، آموزش ها به صورت غیرحضوری ادامه یافت؛ اما برای آسیب های حضور در فضای مجازی فکری نشد و اصلا این موضوع مورد توجه قرار نگرفت.
وی گفت: در نتیجه این بی تدبیری مسوولان، امروز برای اغلب کودکان و نوجوانان حضور در اینترنت عادی شده و حتی برای برخی از بچه ها دیدن محتوای غیراخلاقی که به سهولت در دسترس شان قرار گرفته هم عادی شده است. 
این کاربر اضافه کرد: اگر قرار بود ادامه یافتن کلاس ها در فضای مجازی و از طریق آموزش مجازی باشد اما فکری برای حضور آزادانه کودکان و نوجوانان در اینترنت نشود اصلا بهتر بود که آموزش ها در فضای مجازی ادامه پیدا نمی کرد.
*وقتی بچه‌ها در استفاده از اینترنت از هم الگو می‌گیرند
یکی دیگر از سردبیران این سوژه ها مادر دختری 4 ساله و پسری 12 ساله است.
وی در توضیح دغدغه خود به خبرنگار فارس، توضیح داد: آنچه که کودک و نوجوان نباید ببیند اما در فضای مجازی بی ضابطه می بیند، از ذهن او حذف نمی شود و این آسیب جبران نخواهد شد.
سردبیر سوژه فارس من ادامه داد: امروز شاهد هستیم که نوجوان به راحتی تخیلات نوجوانی، هیجان های نوجوانی و خوراک فکری خود را از طریق گوشی تلفن همراه به راحتی و به دور از نظارت والدین تامین می کند.
سردبیر این سوژه ادامه داد: امروز هر بچه ای یک گوشی دارد و به دفعات می بینیم که بچه ها بیرون از خانه یا در محیط های عمومی سرگرم گوشی هستند و نمی خواهم درباره اینکه با چه محتوایی مشغول هستند قضاوت کنم.
وی ادامه داد: خود بچه ها تعریف می کنند که دوستانشان در مدرسه گوشی به همراه دارند و با هم جمع می شوند و بعضا محتوای نامناسبی می بینند.
وی ادامه داد: بدتر این است که فرزند کوچک تر خانواده هم به تبعیت از فرزند بزرگتر، عادت های حضور در فضای مجازی را زودتر از سن‌‌اش می آموزد و در حالی که دخترمان اصلا در سن مدرسه نیست یا تکلیفی برای کار با گوشی ندارد، اما علاقه دارد که رفتارهای برادر بزرگتر را تکرار کند و او هم درخواست حضور در اینترنت را دارد. به این شکل مشکل 2 تا شده است.
*انگار اینترنت به حق کودکان تبدیل شده است
سردبیر سوژه دیگری مادری از تهران است که به خبرنگار فارس، گفت: ساماندهی فضای مجازی یک اصل غیر قابل کتمان است. منظور از ساماندهی فضای مجازی برخورد با ولنگاری، کلاهبرداری ها و فیشینگ‌، قمار، محتواهای نامناسب، تصاویر مغایر با شأن جامعه اسلامی و ترویج سبک زندگی غربی است که در فضای مجازی به وفور شاهد آن هستیم.
سردبیر سوژه فارس من گفت: کودکان و نوجوانان در فضایی که دچار آسیب ها و آلودگی ها بسیار است حضور دارند و از سمت کلاهبرداری ها، فریب ها و خطرات تهدید می شوند و همچنین کاملا در فضایی به دور از سبک زندگی ایرانی اسلامی بزرگ می شوند.
وی اضافه کرد: امروز اینترنت حق کودک شده است و اگر برایشان اینترنت تهیه نکنیم گویا خطا و کم کاری کرده ایم؛ بنابراین اکنون که فضای مجازی دیگر مختص بزرگسالان نیست حداقل به دلیل حضور بی سابقه قشر کم سن جامعه در این فضا، باید فکری برای ضابطه مند و قانون مند کردن آن شود. 
*خودمان به جای مسوولان فکری به حال سالم سازی فضای مجازی برای فرزندانمان کنیم
مادر دیگری که نسبت به حضور فرزندانشان در فضای مجازی دغدغه دارد و البته راه کارهایی نظارتی برای محافطت از او در برابر محتوای نامناسب اتخاذ کرده،‌ از تجربه خود به خبرنگار فارس، گفت.
وی توضیح داد:‌از آنچه که از ظاهر امر بر می آید می توانیم بگوییم که اغلب خانواده نظارت خاصی روی استفاده نوجوانشان از تلفن همراه و اینترنت ندارند و نوجوان در واقع در فضای مجازی آزادی عمل دارد. این موضوع را در برخورد دوستان و همکارانم در برابر بچه هایشان می بینم که منفعل عمل می کنند یا نظارتی از سربازکنی و سرسری دارند.
وی افزود: به عنوان یک مادر می گویم که همه والدین امروز باید نسبت به فعالیت کودک و نوجوان خود در فضای مجازی دغدغه داشته باشند. خودم به صورت کنترل شده و از طریق اینترنت سیم کارت خودم و در حضور خودم امکان استفاده از اینترنت را به فرزندان می دهم؛‌ این کاری است که والدین با کمی صبر و حوصله می توانند انجام دهند و فرزند هم در عین حال احساس می کند حق استفاده از اینترنت را دارد مطمئن می شود که والدین بر رفتار او در اینترنت نظارت دارند.
این مادر اضافه کرد: راه کارهای دیگری هم وجود دارد اما والدین زیادی را می بینم که هیچ دغدغه ای نسبت به نوع استفاده فرزندانشان از اینترنت ندارند یا راحت ترین راه ها را برای پاسخ گویی به نیاز فرزندانشان انتخاب می کنند.
سردبیر این سوژه افزود: با این وجود تلاش می کنم که وقت فرزندانم را با حضور در فعالیت های بدنی و فیزیکی پر کنم تا از سر بیکاری و اتلاف وقت جذب فضای مجازی نشوند.
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/270968/نگرانی‌های-مادرانه-از-حضور-کودکان-در-فضای-مجازی--کاربران-فارس-‌-آسیب‌-اینترنت-به-فرزندانمان-قابل-جبران‌-نیست
بستن   چاپ