پیام فارس
حکایت کارخانه‌ای در دل منطقه محروم/ «نازچین»، نازی که خریدار نداشت
سه شنبه 14 تير 1401 - 13:44:44
پیام فارس - به گزارش خبرگزاری فارس از فسا، کارخانه نازچین در منطقه محروم قره بلاغ شهرستان فسا متناسب با موقعیت جغرافیایی و اشتغال مردم منطقه به کشاورزی، با هدف خرید محصولات کشاورزان و تبدیل آن به محصولاتی چون رب گوجه و انواع کنسروها به همت یکی از جانبازان دفاع مقدس پایه ریزی و احداث شد.
اما تکانه‌های اقتصادی که کشور در سال‌های اخیر تجربه کرد، مشکلات بسیاری را برای واحدهای مختلف اقتصادی به ویژه بخش تولید رقم زد که کارخانه نازچین فسا نیز از آن بی‌نصیب نماند.
مدیرعامل و مالک کارخانه نازچین سال 86 به عنوان کارآفرین برتر کشوری برگزیده شد، اما سه سال بعد، مشکلات کارخانه شروع شد و سرانجام در سال 97 با معوقات بسیار بانکی، تعطیل شد.

پیام فارس

خرج‌تراشی‌ها، تولید کارخانه را به تعویق انداخت
عبدالمحمد بلاغی، 53 ساله، مالک کارخانه نازچین که از ناحیه پا جانباز است، به فارس گفت: از سال 73 شروع به احداث کارخانه کردیم، سال 75 راه اندازی اولیه شد و سال 86 طرح را توسعه دادیم.
وی ادامه داد: وقتی طرح توسعه تکمیل شد، شروع به کار کردیم و به عنوان کارآفرین برتر کشوری برگزیده شدم.
بلاغی به شروع مشکلات اشاره کرد و با بیان اینکه از سال 89 مسئله سوخت مطرح شد، گفت: دیگ بخار ما با گازوئیل و نفت کوره کار می‌کرد، که به ما ندادند و مداوم باید به شیراز، پالایشگاه و شرکت پخش فرآورده های نفتی، مراجعه می کردیم.
وی افزود: اگر مثلا 4 تریلی سوخت می‌خریدیم، هر کدام در طول یک هفته تمام میشد.
بلاغی اضافه کرد: از طرفی قیمت سوخت هم زیاد شد، نفت کوره که آن موقع لیتری 10 تومان بود، گفتند لیتری 350تومان، و در این شرایط سعی کردیم گازکشی کنیم.
مدیرعامل کارخانه نازچین گفت: باید دو طرف جاده به عمق چهار متر حفاری می‌کردیم تا لوله گاز رد شود، حتی مجبور شدم ماشینم را که برای یک جانباز که پایش قطع شده، خیلی ضروری است، بفروشم و این گازکشی را تمام کنم.
وی ادامه داد: بعد از گازکشی مجدد شروع به کار کردیم، اما عقب افتاده بودیم و با این هزینه‌های تحمیلی، از نظر سرمایه در گردش کم آوردیم.
آغاز دولت یازدهم و شروع بی‌توجهی‌ها
بلاغی به تغییر دولت در سال 92 اشاره کرد و گفت: از سال 92 که دولت یازدهم شروع شد، دیگر هرچه به فرمانداری و استانداری مراجعه کردم، اصلا توجهی به ما نشد.
وی اضافه کرد: فروردین 98 به استاندار وقت نامه نوشتم و گفتم بانک به ما وام نمی دهد و به سرمایه در گردش نیاز دارم، اما اقدامی نکردند.
مالک کارخانه نازچین توضیح داد: کارخانه حدود 6 هزار مترمربع زمین دارد که رب گوجه ، انواع شوری‌ها، مرباها و کنسروها را می توانم تولید کنم و دستگاهش موجود است.
بلاغی با تاکید بر اینکه منطقه ما، محروم است و هدف ما این بود که این کارخانه فعال شود و به منطقه و کشاورزان کمک کند، خاطرنشان کرد: کارخانه الان گنجایش اشتغال 150 نفر را در سه شیفت کاری دارد.
بلاغی از برخورد مسئولان گلایه کرد گفت: چند بار از نماینده خواستم بیاید بازدید کند و سرانجام 9 فروردین آمد که دستاوردی نداشت، فرماندار هم تا امروز، هیچ سراغی از ما نگرفته است.
مالک کارخانه نازچین افزود: 12 اسفند سال گذشته به استانداری مراجعه کردم، دیمی، بازرس ویژه استاندار گفت شما برو من از طرف استاندار برای بازدید از کارخانه می آیم. اما بعد هرچه زنگ زدیم جواب ندادند!
در عین حال وی از برخورد متفاوت استاندار یاد کرد و گفت: هفته قبل استاندار به من زنگ زد و مشکلات را جویا شد و به ما الان قول دادند، وضع کارخانه در کارگروه رفع موانع تولید مطرح شود.
بلاغی بر این نکته تاکید کرد که حاضر به ورود سرمایه گذار، برای شراکت در تولید برای حل مشکلات کارخانه نیز هستیم.

پیام فارس

با وجود بدهی‌های سنگین امکان احیای کارخانه وجود دارد
همچنین سید رضا ساداتی، معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت فارس، در تشریح وضعیت کارخانه نارچین به خبرنگار فارس گفت: این واحد صنعتی، حدود یک هکتار و 100 مترمربع واحد تولیدی رب گوجه فرنگی است که از سازمان صمت استان پروانه تولید دریافت کرده است و الان به دلیل بدهی تعطیل است.
ساداتی بدهی‌های کارخانه را سنگین خواند و گفت: نازچین، 2 فقره بدهی به بانک‌های ملی تهران در سال 97 و بانک صادرات مربوط به سال 82 دارد.
وی گفت: بدهی‌های کارخانه به بانک ملی اکنون به 9 میلیارد و 700 میلیون تومان رسیده و در حوزه بانک صادرات آخرین عددی که ما از ایشان گرفتیم 2 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است.
ساداتی گفت: جمع این دو بدهی و نبود فعالیت اقتصادی که بتواند اینها را پرداخت کند، باعث شده این واحد امروز با گرفتاری متعددی به ویژه مشکلات مالی روبرو باشد.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صمت فارس گفت: مقرر کردیم مشکلات کارخانه در کمیته تخصصی مطرح شود، هر دو بانک را هم دعوت کنیم و ببینیم بانک‌ها چه راهکاری ارائه می دهند و چه تعاملی با واحد تولیدی خواهند داشت.
ساداتی تصریح کرد: با توجه به معوقات موجود، الان نظر بانک‌ها خیلی مهم است که چقدر همراهی خواهند کرد.

پیام فارس

وی افزود: هر دو بانک در حال ارزیابی هستند و برای رسیدن به منابع خود، اقداماتی انجام داده اند و این هم یک چالش بزرگ است.
معاون صنعت سازمان صنعت، معدن، تجارت فارس تاکید کرد: مسئله مهم دیگر این است که چقدر اراده در سرمایه گذار وجود دارد. اگر سرمایه در گردشی به واحد تزریق شود و این واحد برنامه زمان بندی تسهیلات دو تا بانک را داشته باشد، قابلیت احیا را دارد.
وی در خصوص مطرح شدن وضعیت نازچین در کمیته تخصصی کارگروه رفع موانع تولید گفت: مالک را دعوت کردیم که مشکلات او را بررسی کنیم اما متقاضی باید خودش ثبت نام کند و درخواست دهد، الان بیش از 50 واحد با مشکلات اورژانسی داریم که درخواست رسیدگی داشته اند.
700 واحد تولیدی راکد در استان فارس
گفتنی است، استاندار فارس در جلسه کارگروه رفع موانع تولید مورخ 7 اردیبهشت، تعداد کارخانه های راکد استان را 700 واحد اعلام کرد و با بیان اینکه واحدهایی هستند که صاحبان آنها حاضرند به صورت مشارکتی کار را دنبال کنند و حاضر به ورود سرمایه‌گذار هستند، به سازمان صمت استان دستور داد تا 15 اردیبهشت لیستی از کارخانه‌هایی که راکد یا نیمه‌تعطیل هستند و یا حتی ساخت آنها تکمیل نشده تهیه شود.
ایمانیه گفت که این لیست از طریق صدا و سیما، رسانه‌ها، فضای مجازی و بیلبوردهای سطح شهر باید اطلاع‌رسانی شود تا سرمایه‌گذار جدید برای آنها جذب شود.
گزارش: سیده فاطمه حبیبی
انتهای پیام/س

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/270825/حکایت-کارخانه‌ای-در-دل-منطقه-محروم--«نازچین»،-نازی-که-خریدار-نداشت
بستن   چاپ