پیام فارس
توصیه‌های پزشکی متخصص چشم شهرستان فسا برای پیشگیری از آب سیاه
چهارشنبه 8 تیر 1401 - 11:04:28 AM
ایرنا

پیام فارس- دکتر حسین جوکار روز چهارشنبه با بیان اینکه با در دسترس بودن داروهای جدید و روش‌های نوین جراحی، بسیاری از بیماران مبتلا به گلوکوم می‌توانند یک زندگی عادی داشته باشند افزود:  اما در صورتی که بیمار توجه لازم به بیماری خود نداشته باشد، این بیماری می‌تواند به نابینایی منجر شود.

وی ادامه داد: مقدار فشار داخل چشم همیشه طبیعی و بی خطر است اما اگر این فشار بالا برود می تواند به عصب بینایی آسیب برساند، با درمان زودهنگام، اغلب می‌توان از چشمها در برابر کاهش شدید بینایی محافظت کرد.

به گفته این چشم پزشک، گلوکوم یا آب سیاه زمانی اتفاق می افتد که فشار مایع طبیعی داخل چشم به آرامی افزایش می یابد که باعث از بین رفتن بافت عصب بینایی و در نتیجه منجر به از بین رفتن بینایی یا حتی کوری می‌شود. 

دکتر جوکار اضافه کرد: در بعضی موارد عامل ایجاد گلوکوم قابل تشخیص است مانند ضربه به چشم، بعضی از اعمال جراحی چشم و بسته شدن زاویه چشم، اما در بسیاری از موارد گلوکوم یک بیماری با علت ناشناخته است و عوامل ژنتیک و محیطی فراوانی در ایجاد آن دخیل هستند.

وی گفت:  گلوکوم مادرزادی با علائمی از قبیل سفیدی قرنیه، اشک ریزش، ترس از نور و بزرگی چشم ظاهر می‌شود. در بیشترموارد ، بیمار متوجه وجود گلوکوم نمی‌شود مگر اینکه بیماری بسیار پیشرفت کند و اختلال در میدان بینایی ایجاد شود.

به گفته دکترجوکار، کاهش بینایی، اشک ریزش، ترس از نور، دیدن هاله و رنگین کمان اطراف نورها، تهوع و استفراغ از دیگر علائم این بیماری است که به محض بروز این علائم بیمار باید به صورت اورژانسی به چشم پزشک مراجعه کرده و تحت درمان فوری قرار بگیرد.

جراح و متخصص بیماریهای چشم  گفت: برای تشخیص گلوکوم، معاینه کامل بالینی شامل اندازه گیری فشار داخل چشم، معاینه زاویه چشم، بررسی نمای عصب بینایی و تست میدان بینایی کافی است؛ ولی در بعضی موارد خاص نیاز به انجام تست‌های دیگر مانند تصویربرداری از سر عصب بینایی و شبکیه نیز وجود دارد.

وی اضافه کرد:در اکثرموارد  به جز گلوکوم مادرزادی و گلوکوم‌های زاویه بسته، درمان با قطره‌های چشمی آغاز می‌شود و در صورتی که گلوکوم با درمان طبی کنترل نشود، باید درمان‌های دیگر مانند استفاده از لیزر یا سایر اعمال جراحی انجام پذیرد اما در گلوکوم مادرزادی و گلوکوم زاویه بسته اغلب نیاز به یکی از روش‎های جراحی گلوکوم وجود دارد که نوع آن را چشم پزشک بر حسب شرایط بیمار انتخاب می‌کند. 

این چشم پزشک تاکید کرد:  بیمار باید درک کاملی از بیماری خود پیدا کند و بداند گلوکوم یک بیماری مزمن است که نیاز به درمان دائمی و پیگیری همیشگی دارد همچنین مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط چشم پزشک بسیار مهم است و می تواند از ایجاد نابینایی جلوگیری کند.

شهرستان فسا در فاصله 130کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.


http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/270294/توصیه‌های-پزشکی-متخصص-چشم-شهرستان-فسا-برای-پیشگیری-از-آب-سیاه
بستن   چاپ