پیام فارس
بازگشت بلدیه به تهران
يکشنبه 29 خرداد 1401 - 11:04:57
پیام فارس - ساختمان خانه شهر(بلدیه) بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی ابنیه شهری با حفظ ساختار سنتی شهر تهران محسوب می‌شود. ساختمان بلدیه به‌عنوان نماد شهرداری تهران در دوره قاجار احداث شد، اما در گذر زمان دستخوش اتفاقات بسیاری شد؛ چنان‌که این بنا یک‌بار تخریب شد، درحالی‌که ساختمان بلدیه جزئی از تاریخ شهر تهران است.

به گزارش شهر ، در سال‌های اخیر شهرداری تهران تصمیم گرفت این ساختمان بلدیه را بار دیگر با معماری سابق در همان محل(میدان امام خمینی) بنا کند و با نام «خانه شهر» فعال شود. اکنون پروژه احداث خانه شهر به مراحل پایانی نزدیک شده است. مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری به‌عنوان کارفرمای پروژه خانه شهر در این رابطه گفت: «خانه شهر را با توجه به موقعیت آن، می‌توان بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی ابنیه شهری با حفظ ساختار و شکل سنتی بنا در پایتخت تعبیر کرد.»
هادی حق‌بین با اشاره به سهم قابل‌توجه پروژه احداث خانه شهر در افزایش سرانه فضاهای فرهنگی در مرکز شهر تهران عنوان کرد: «برنامه‌ریزی‌ها در مورد این پروژه به‌گونه‌ای صورت گرفته تا کار با بهترین کیفیت به لحاظ فنی و اجرایی پیش برود.»
به‌گفته مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران، عملیات مرتبط با سازه و لوله‌کشی‌های مربوط به تاسیسات آتش‌نشانی و اطفای حریق این پروژه، به‌طور کامل به پایان رسیده است: «هم‌اکنون عملیات اجرایی پیرامون نمای ساختمان و عملیات شیب‌بندی بام در مراحل پایانی قرار دارد.»
تکمیل عملیات نمای باقیمانده در ورودی شمالی، سفت‌کاری با بلوک و اجرای دیوار با آجر گازی هبلکس ازجمله مواردی است که فعالیت کارگاه روی آن متمرکز شده است. همچنین قرارداد سازه‌ای بنای خانه شهر به‌طور کامل به پایان رسیده است. حق‌بین تأکید کرد:‌ «وضعیت پیشرفت پروژه در قسمت چهار نمای این سازه تا 62درصد افزایش داشته است. به‌طوری که می‌توان گفت پیشرفت کلی پروژه تاکنون 68درصد است.»
او در ادامه یادآور می‌شود که برای اتمام پروژه خانه شهر نیاز به تامین منابع مالی است:‌ «خط‌مشی پروژه بر اتمام عملیات باقیمانده مرتبط با نما و با اولویت اتمام چهار نمای بیرونی، تهیه و نصب پنجره‌های چوبی، اجرای عایق رطوبتی بام، تهیه و تکمیل کانال‌های هوا در طبقات و تکمیل سفت‌کاری بنا قرار گرفته است. با این حال، برای تکمیل کل پروژه نیازمند تامین منابع مالی مورد نیاز هستیم که درصورت تحقق این مهم، عملیات اجرایی تکمیلی با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت؛ به‌طوری که در پایان سال‌جاری به بهره‌برداری پروژه نزدیک خواهیم شد.»
مرمت بناهای تاریخی
مرمت بناهای تاریخی در شهر تهران از اولویت‌های شهرداری است و ساختمان بلدیه نیز جزو بناهای تاریخی در پایتخت محسوب می‌شود. یک کارشناس مرمت بناهای تاریخی با اشاره به در دستور کار قرارگرفتن حفظ محصوریت گذشته میدان امام‌خمینی با ارجاع تاریخی در مدیریت شهری و احداث ساختمان خانه شهر(بلدیه سابق) به‌عنوان بخشی از پروژه بزرگ بازسازی این میدان، گفت: «در همین راستا، در گام نخست ساختمان بانک تجارت، ساختمان کاوه و ساختمان‌های معروف به پشت شهرداری بازسازی شده و پیرایش زواید در آن اتفاق افتاد. با اتمام عملیات سازه‌ای ساختمان خانه شهر، جدار ساختمان‌های باارزش شهر شکل گرفت و قسمتی از ساختار تاریخی این میدان تجدید شد.»
اسکندر مختاری ادامه داد: «موزه علی‌اکبرخان صنعتی، بانک تجارت، موزه سکه، موزه ارتباطات، کاخ گلستان، مدرسه دارالفنون و بازار بزرگ تهران، گنجینه‌هایی ارزشمند در محدوده مرکزی پایتخت هستند که با تکمیل خانه شهر، قوام و پیوستگی آنها بیشتر شده و میدان امام‌خمینی از یک گذرگاه به کلید مرکز تاریخی تهران، مبدل خواهد شد.»
ضلع شمالی میدان امام‌خمینی
میدان امام‌خمینی در قلب تهران قرار دارد و 6خیابان قدیمی و مهم شهر به آن منتهی می‌شود؛ خیابان لاله‌زار از شمال شرق، خیابان فردوسی از شمال غرب، خیابان امام‌خمینی از غرب، خیابان امیرکبیر (چراغ برق) از شرق، خیابان باب‌همایون از جنوب غرب و خیابان ناصرخسرو از جنوب شرق. هم‌اکنون «خانه شهر» در ضلع شمالی این میدان در محل سابق ساختمان بلدیه و با همان طرح و ساختار قدیمی به‌عنوان یک یادگار تاریخی در حال ساخت است.

پیام فارس


منبع: همشهری
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/269414/بازگشت-بلدیه-به-تهران
بستن   چاپ