پیام فارس
گزارش مهر؛
عطاری‌هایی که وارد طبابت می‌شوند/ مردم به تبلیغات توجه نکنند
دوشنبه 23 خرداد 1401 - 09:25:43
پیام فارس - جهرم- برخی از عطاری‌ها با فروش داروهای ترکیبی، به حوزه طبابت وارد می‌شوند که در تخصص علمی آن‌ها نیست از این رو باید مردم به تبلیغات توجهی نکرده و داروها را از داروخانه تهیه کنند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: عطاری‌ها از دیرباز به عنوان مراکز عرضه و فروش گیاهان دارویی در میان مردم مطرح بوده اند و معمولاً افرادی که به استفاده از گیاهان دارویی رغبت بیشتری دارند، برای تهیه گیاهان دارویی مورد نیاز خود غالباً به عطاری‌ها مراجعه می‌کنند.
در این میان این نکته را نباید از ذهن دور کرد که آیا عطاری‌ها مجاز به تجویز و یا فروش داروهای گیاهی که از ترکیب چندین گیاه دارویی فرمولاسیون می‌شوند و به وجود می‌آید، هستند؟
عرضه قاچاق محصولاتی همچون مکمل‌ها حاوی ترکیبات آمفتامین و شیشه هستند که سبب اعتیاد مصرف کنندگان و ایجاد عوارض جانبی شدید می‌شود.
فروش دارو اعم از گیاهی و شیمیایی در عطاری تخلف محسوب می‌شود و تنها مکان مجاز و قانونی برای خرید داروها و مکمل‌ها داروخانه‌ها هستند.
عطاری‌ها تنها مجاز به فروش گیاهان دارویی سالم و بهداشتی و بدون تغییر شکل هستند و داروهای گیاهی، شیمیایی و مکمل‌های دارویی باید در داروخانه‌های مجاز و زیر نظر پزشک داروساز عرضه شوند.
تخلف عطاری‌ها در تولید و فروش کرم‌ها و داروهای ترکیبی
معاون دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی جهرم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طبق قوانین وزارت بهداشت عطاری‌ها تنها مجاز به عرضه گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، روغن‌های گیاهی دارای مجوز از وزارت بهداشت، ادویه جات، و عرقیات هستند.
ابوالفضل نیکوسیر با اشاره به بازدید از 75 واحد صنفی عطاری در سه ماه اول سال جاری در شهرستان جهرم گفت: در بازدیدهای صورت گرفته 5 عطاری به دلیل تخلف، اخطار کتبی دریافت کرده اند که بیشترین علت آن، عرضه محصولات غیر مجاز نظیر شامپوها، کرم‌ها و داروهای دست ساز ترکیبی بوده است.

پیام فارس


وی افزود: کرم‌های دست ساز جمع آوری شده بیشتر به عنوان برطرف کننده تیرگی و لک پوست و کک و مک معرفی می شده که همگی غیر مجاز و استعمال آن مضر بوده است.
نیکوسیر بیان کرد: همین طور فروش شامپوهای غیر مجاز جهت تقویت موی سر از دیگر محصولاتی بود که جمع آوری و پرونده‌های تخلف این چند عطاری به مراجع قضائی ارجاع داده شده است.
فروش دارو در عطاری‌ها جرم است
مدیر نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز به خبرنگار مهر گفت: ساخت و ترکیب هر گونه داروی گیاهی به صورت پودر، شربت، قرص، پماد، کپسول و.... در عطاری‌ها ممنوع است.
افروز جعفرنیا بیان کرد: عرضه و تبلیغ داروهای شیمیایی و گیاهی با عنوان داروهای ترک اعتیاد، خواب آور، اعصاب و روان، داروهای چاقی و لاغری در عطاری‌ها ممنوع بوده و جرم محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: بسیاری از داروهای لاغری که از طریق برخی از آرایشگاه‌های زنانه، عطاری‌ها، باشگاه‌های ورزشی، مکمل فروشی‌ها معرفی می‌شوند، قاچاق، تقلبی و دست ساز بوده و حاوی مواد مخدر (ترکیبات آمفتامین و شیشه) هستند و سبب اعتیاد مصرف کنندگان وایجاد عوارض جانبی شدید می‌شوند. همچنین داروهای غیر مجاز چاقی دارای کورتون و بسیار مضر هستند و چاقی کاذب برای فرد ایجاد می‌کند.
مردم به تبلیغات ماهواره‌ای توجه نکنند
به گفته جعفرنیا مردم هرگز به تبلیغات ماهواره‌ای و اینترنتی مکمل‌های لاغری و چاقی توجه نکنند؛ داروهایی که از طریق ماهواره تبلیغ می‌شوند، کیفیت و استانداردهای لازم را ندارند، چون اگر داشتند در داخل کشور می‌توانستند ثبت شوند.
مدیر نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه تنها مکان مجاز به عرضه این گونه اقلام داروخانه‌ها هستند، خاطرنشان کرد: معمولاً ترکیبات درج شده بر روی ظروف محتوی مکمل‌های غذایی غیر مجاز، با ترکیبات داخل قوطی تطابق ندارد و حاوی مواد شیمیایی و یا هورمون‌هایی هستند که عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت.

پیام فارس


وی با اشاره به اینکه دقت و توجه به مشخصات برچسب در هنگام خرید اقلام دارویی و بهداشتی، گامی مؤثر در جلوگیری از قاچاق کالا و اطمینان خاطر از سلامت فرآورده است، تصریح کرد: افراد می‌توانند پس از خرید محصول، با مخدوش کردن لایه رویی قسمت مربوط به کد 16 رقمی را با توجه به اطلاعات روی برچسب کنترل اصالت، از طریق سامانه پیامکی 20008822، تلفن گویا 6185_021 یا مراجعه به آدرس سایت www.ttac.ir نسبت به تائید اصالت محصول خریداری شده اقدام کنند.
جعفرنیا بیان کرد: در حال حاضر 75 واحد فعال عطاری در شهرستان جهرم وجود دارد و هر عطاری جهت فعالیت ملزم به اخذ پروانه کسب و کارت بهداشت است. سالانه دوره‌های آموزشی توسط اداره نظارت بر فرآورده برای عطاران برگزار می‌شود.
به گزارش خبرنگار مهر، عطاری‌ها قبل از آغاز فعالیت یا تمدید پروانه کسب کلیه عطاران موظف هستند که تعهد نامه‌ای مبنی بر عدم انجام امور غیر مجاز و دخالت در امر درمان را در معاونت غذا و دارو امضا کنند.
شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف از واحد عطاری‌ها و جهت پیگیری می‌توانند با واحد فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی به شماره 54345045_071 تماس بگیرند.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/268967/عطاری‌هایی-که-وارد-طبابت-می‌شوند--مردم-به-تبلیغات-توجه-نکنند
بستن   چاپ