پیام فارس
برنامه علمی فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه آزاد راه اندازی می شود
پنجشنبه 5 خرداد 1401 - 14:53:43
پیام فارس - شیراز- مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور پژوهشی گفت: برنامه علمی فرهنگ ایثار فرهنگ و شهادت را در این دانشگاه راه اندازی خواهیم کرد و با راه اندازی این برنامه، ضمن استخراج شاخص ها، به آنها به عنوان یک دانش نگاه می کنیم.

به گزارش ایرنا، محمد علی اکبری پنجشنبه در همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در شیراز افزود: ما به این نیاز داریم که در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مبانی نظری داشته باشیم و این مبانی نظری ترویج را استخراج کنیم.
او اظهار داشت: باید بتوانیم رفتارها و ارزش‌ها را در مبانی نظری خود پیدا و تقویت کنیم و نهایت اتفاقی که باید در جامعه ما بیافتد اینکه یک جامعه ولایی داشته باشیم.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد کشور گفت: اولین کاری که باید در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام دهیم این است که به سمت استخراج مبانی نظری و فرهنگی برویم، آنها را به شکل یک چارچوب درآوریم و در کشور تبلیغ کنیم.
علی اکبری افزود: اینها ارزش هایی است که رهبر معظم انقلاب نیز بارها تاکید کرده‌اند که باید ساختارمند و حمایت شوند و این ساختارمندی به ما کمک می‌کند که بتوانیم به نسل جوان آموزش دهیم.
وی گفت: در گذشته وجه اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی آنگونه که باید پررنگ نبود اما امروز به دنبال اسلامی کردن دانشگاه هستیم و سند اسلامی دانشگاه را در دست اجرا داریم و امیدواریم وجه اسلامی دانشگاه بیش از پیش پررنگ شود.
او افزود: ما می توانیم شاخص هایی که مهم هستند را استخراج کنیم و یک برنامه علمی در دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تعریف کنیم و موازی این برنامه یعنی گفتمان مقاومت و مهدویت را در دانشگاه دنبال کنیم.
اجازه ندهیم شکاف بین نسلی ایجاد شود
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس نیز در این همایش، با اشاره به حرکت شتابان جامعه از جامعه ابزارمند در گذشته به جامعه دیجیتال در مقطع فعلی و جامعه فرادیجیتال در آینده نزدیک گفت: با توجه به این رویدادها باید برنامه ما طوری باشد اجازه ندهیم شکاف فرهنگی بین نسلی رخ دهد.
سردار سرتیپ دوم سعید کوشکی افزود: در جریان برگزاری همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کوشیدیم هرآنچه که می توان بر مبنای تولید علمی داشت به عنوان محورهای همایش عنوان شود.
او ادامه داد: به دنبال فراخوان شرکت در همایش 250 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد و در نهایت 212 مقاله از سوی هیات داوران مورد پذیرش واقع شد.
وی اظهار داشت: جایگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از نگاه قران و روایات، راهبردها و منویات امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جایگاه زنان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نقش دفاع مقدس در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نقش مدیران و گروه های جهادی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تاثیر دروس دفاع مقدس بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نقش ایثار مدافعان سلامت بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تاثیر اِلمان های شهری، موزه ها و بناهای یادبود بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نقش وصیت نامه شهدا در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نقش رسانه های جمعی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و کاربردهای فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از جمله محورهای این همایش عنوان شد.
کوشکی گفت: جایگاه مکتب شهید سلیمانی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نقش خانواده‌ شهدا و ایثارگران در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نقش نهادهای آموزشی، تربیتی، و فرهنگی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، کارکرد مولفه های اساسی فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج آن، جهانی شدن و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جایگاه نهضت عاشورا در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جایگاه هنرهای 9 گانه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و جایگاه شهدای مدافع حرم و خانواده آنها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از دیگر محورهای این همایش ملی بود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس، با اشاره به آماده شدن کتاب چکیده مقالات افزود: بنا داریم که بعد از اتمام همایش یک نقشه راه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از مقالات و راهکارهای ارائه شده در آنها را تدوین کنیم و به عنوان محصول همایش در اختیار تمام نهادهای متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت قرار دهیم.
از پایان‌نامه های با موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حمایت می کنیم
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس هم گفت: آمادگی داریم تا از پایان نامه های دانشجویان مقاطع کارشانسی ارشد و دکترا با موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حمایت کنیم.
محمد رضا قائدی افزود: یکی از مباحثی که در برنامه‌های علمی جای خالی آن احساس می‌شود ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که اگر یکی از برنامه‌ها به این موضوع اختصاص یابد دانشجویان ما می‌توانند پایان نامه های خود را از همین موضوع انتخاب کنند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد فارس دارای یک هزار و 700 هیات علمی و 65 هزار دانشجو است و تمام توان خود را در خدمت مجموعه استان و مجموعه های فرهنگی قرار می دهد.
او اظهار داشت: مسئولیت اجتماعی دانشگاه آزاد هم همین است و افتخار می کنیم که در خدمت چهار هزار و 500 دانشجوی شاهد و ایثارگر و 19 دانشجوی شهید دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و شهدای ترور بوده ایم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس گفت: با توجه به اینکه برنامه های علمی در دانشگاه آزاد شکل گرفته، پایان نامه ها و رساله های دکترا به سمت چالش ها و نیازهای کشور سوق پیدا خواهد کرد.
نخستین همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با مشارکت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و دانشگاه آزاد اسلامی فارس در شیراز برگزار شد.
برچسب‌ها
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی فارس فارس

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/267772/برنامه-علمی-فرهنگ-ایثار-و-شهادت-در-دانشگاه-آزاد-راه-اندازی-می-شود
بستن   چاپ