پیام فارس
تمرکز بر نفوذ صنایع دستی فارس در بازارهای صادراتی
سه شنبه 20 اردیبهشت 1401 - 12:13:01 PM
ایسنا

پیام فارس- خسرو فروغان سه‌شنبه 20 اردیبهشت در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: به دلیل غفلت در سال‌های گذشته از اهمیت صادرات صنایع دستی، تاکید ما در میز توسعه صادرات صنایع دستی فارس بر بخش هنری و صنایع دستی، ارزش آوری اقتصادی صادرات صنایع دستی، مطالبه گری و ساماندهی و تصمیم سازی تخصصی و تسهیل گری صادرات این حوزه خواهد بود.

او با بیان اینکه باید هرچه زودتر ترکیب اعضای این میز با همفکری و خرد جمعی فعالان و هنرمندان صنایع دستی استان مشخص شود، افزود: برای انجام کارهای اصولی و کاربردی در این میز نیاز است فعالان بخش صنایع دستی استان برنامه راهبردی در خصوص صنایع دستی و هنرهای سنتی استان تدوین و در این میز دنبال کنند.

فروغان اظهار کرد: میز توسعه صادرات فارس محل اجتماع تمام فعالان اقتصادی و هنرمندان صنایع دستی استان خواهد بود و ما با تشکیل این میز انتظار داریم سازمان میراث فرهنگی استان با رویکرد حمایتی در کنار هنرمندان قرار گیرد و مطالبات آنها را پیگیری کند.

او اضافه کرد: صادرات آقار هنری با صادرات سایر کالاها تفاوت اساسی دارد به طوری که صادرکننده ممکن است در صادرات محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی، و خام فروشی متضرر شود اما صادرات آقار هنری و صنایع دستی هویت یک کشور است که با صادرات آن فرهنگ یک کشور را به مردمان دیگر کشورها شناسانده می شود هر چند در برخی از زمان ها ممکن است ممکن است ارز حاصل از آن به صورت آنی بازگشت نداشته باشد.

فروغان با بیان اینکه نباید در صادرات نگاه‌ها صرفا به درآمد ارزی و برگشت ارز باشد، ادامه داد: توسعه صادرات و حضور بیشتر در بازارهای بین‌المللی، استفاده بهینه و صادرات هنری و ارزآوری از هنر فاخر صنایع دستی استان فارس در رشته‌های مختلف یکی از اهداف مهم ماست زیرا باور داریم آثار هنری کشور ما در کشورهای دیگر می‌تواند بیش از کالاهای دیگر سفیر و معرف کشور ما باشند. 

او عنوان کرد: حضور یک اثر هنر در منزل مردم غیر ایرانی ارزش به مراتب بالاتر از برگشت ارز دارد و همین امر می‌تواند زمینه تلاش و فعالیت بیشتر هنرمندان و نسل جوان برای فعالیت در حوزه صادرات و صادرات هنر فاخر خواهد شد.

در ادامه این جلسه محمد دانش نیا، رئیس اداره تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز گفت: در حال حاضر 5 میز ملی در استان فارس فعال است و همچنین فارس در 5 میز به عنوان استان معین فعالیت دارد.

او بیان کرد: در این میزها مسایل در خصوص تسهیل و رفع مشکلات توسعه صادرات، بازاریابی محصولات، تصمیم گیری‌ها در خصوص روند مسایل موجود، برند سازی، کاهش تعرفه‌ها، حضور در بازارهای خارجی شامل اعزام و پذیرش هیات ها مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد که تصمیم گیری‌ها و مصوبات این میزها در سطح ملی لازم الاجراست.

دانش نیا با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی با فعالان حوزه صنایع دستی و بازدید از مراکز فعال صنایع دستی استان، اضافه کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری ضرورت ایجاد میز توسعه صادرات صنایع دستی در فارس احساس می شود و این موضوع در کارگروه توسعه صادرات استان مطرح و به زودی تشکیل خواهد شد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه فعالیت این میز متمایز خواهد بود و با میز توسعه صادرات فرش و میز توسعه صادرات طلا و جواهرات تفاوت دارد، افزود: رویکرد اصلی ما در میز توسعه صادرات صنایع دستی استان توسعه و تسریع و حل و فصل مشکلات هنرمندان در راستای توسعه محصولات صادراتی در این حوزه است.


http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/267090/تمرکز-بر-نفوذ-صنایع-دستی-فارس-در-بازارهای-صادراتی
بستن   چاپ