پیام فارس
شرکت‌های دانش‌بنیان، قفل 40 ساله ارتباط دانشگاه و صنعت را باز می‌کنند
شنبه 17 اردیبهشت 1401 - 2:25:31 PM
ایرنا
پیام فارس- محسن جاجرمی زاده در نشستی با حضور اساتید دانشگاه پیام نور فارس و رئیس پردیس شرکت های دانش بنیان استان، افزود: بخشهای صنعتی نیز دارای مراکز تحقیق و توسعه و مراکز مطالعات هستند و طرح های توسعه ای خود را به پیش می برند. دراین شرایط دانشگاه و صنعت هیچکدام به یکدیگر احساس نیاز نمی کنند.
سرپرست دانشگاه پیام نور فارس ادامه داد: با راه اندازی این مرکز، علاوه بر حضور اعضای هیئت علمی در شرکت های دانش بنیان، زمینه حمایت از ایده ها و طرح های دانشجویان وفارغ التحصیلان، انجام دوره های کارآموزی دانشجویان و انجام دوران خدمت نظام وظیفه فارغ التحصیلان دانشگاه در پروژه های تحقیقاتی فراهم می شود.
جاجرمی‌زاده اضافه کرد: مرکز مشترک نوآوری بین پردیس شرکت های دانش بنیان استان فارس با دانشگاه پیام نور ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه هویت علمی اساتید با انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه به اثبات می رسد، گفت: فرهنگ نوآوری و کمک به توسعه و پیشرفت کشور، قابلیت جامعه نخبگانی است چرا که جامعه برای اساتید سرمایه گذاری کرده که قطعا باید از تخصص آنان در مسیر توسعه ملت و در شان جامعه امام زمانی استفاده شود تا بتوانیم اقتدار کشور را مبتنی برعلم ودانش پیش ببریم.
سرپرست دانشگاه پیام نور استان فارس، الگوهای ارتباط با صنعت را در دو محور ایده پردازی و منابع انسانی محور ذکر کرد و افزود: هر ایده و طرحی باید پاسخگوی نیازهای عینی و ضروی در بخشهای اجتماعی، سیاسی، خدماتی، بازرگانی و... باشد.یعنی کارفرما باید احساس نیاز پیدا کند تا یک متخصص در حوزه ای به او مشورت دهد. از طرفی دانشگاه هم نمی داند ایده اش چه جایگاهی و چه سهمی درپاسخ به نیازهای اقتصادی،اجتماعی،سیاسی و... جامعه دارد.
وی خواستار شناسایی ظرفیت های بیرونی دانشگاه و استفاده مناسب از آن درحوزه های مختلف شد.

در بخش دیگری از این مراسم، رئیس پردیس نخبگان و همکاری های شهید فهمیده اظهارداشت: پردیس دانش بنیان استان فارس در دل مجموعه های صنعتی قرار گرفته است که خوراک شرکتهای مستقر درآن، نیازهای صنایع مختلف است.
مظفر والی افزود به مقایسه نوع فعالیت پردیس شرکت های دانش بنیان با مراکز رشد و... پرداخت و افزود: در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری تمرکز بر حمایت از طرح و ایده های ارائه شده است که به صورت نرم جهانی فقط 10 درصد ازاین ایده هایی که وارد چرخه حمایت می شود، به مرحله تجاری سازی می رسد. قطعا اگر اساتید وارد چرخه ایده پردازی و طرح و تولید شوند، این نرم رشد بیشتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بیش از 50درصد شرکت های دانش بنیان استان فارس در پردیس شهید فهمیده فعالیت دارند، اظهارداشت: 420 شرکت در این پردیس حضور دارند که 100 شرکت دراین مجموعه مستقر و بقیه در سطح شیراز و شهرستانها مورد حمایت قرار گرفته اند.
والی اضافه کرد: در این مجموعه ، سالیانه 2 هزار و 500 مورد از نیازهای صنعت (RFP) به شرکت های دانش بنیان استان فارس ارائه می شود . درعین حال همین تعداد نیز طرح و ایده پیشنهادی از سوی شرکت های دانش بنیان به صنایع ارائه می شود.
رئیس پردیس شرکت های دانش بنیان فارس افزود: یکی از راهکارهایی که می تواند کاهش سرانه دانشجویی دانشگاه ها را جبران کند، ایجاد فضای تحقیق و توسعه با رویکرد محصولات دانش بنیان است. چرا که فعالیت های دانش بنیان درصورت ایجاد سازوکار و بستر مناسب برای آن ، می تواند اقتصاد دانشگاه ها را به چرخه درآورد.
وی با بیان اینکه در سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» به دنبال توسعه همکاری های مشترک با مراکز دانشگاهی هستیم،اظهارداشت: دانشگاه پیام نور می تواند با ایجاد مراکز نوآوری، مرکز رشد و یا حتی شرکت های دانش بنیان با پردیس شرکت های دانش بنیان استان فارس همکاری بیشتری داشته باشد.

عیسی زارع درنیانی رئیس بخش ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نوراستان فارس نیز درابتدای این نشست به برخی از توانمندی ها و پتانسیل این دانشگاه در حوزه های کارآفرینی اشاره کرد و یادآور شد: علاوه برمراکز رشد، هسته های نوآور نیز در دانشگاه پیام نور شهرهای شیراز و استهبان و نی ریز فعالیت دارند.

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/266946/شرکت‌های-دانش‌بنیان،-قفل-40-ساله-ارتباط-دانشگاه-و-صنعت-را-باز-می‌کنند
بستن   چاپ