پیام فارس
راهکارهای داشتن رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان
دوشنبه 15 فروردین 1401 - 11:03:03 AM
ایسنا

پیام فارس- رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان، توصیه‌های کاربردی و قابل اجرایی برای داشتن رژیم غذایی مناسب این ایام، ارائه داد.

مریم مهارت گفت: پس از افطار، داشتن تحرک و فعالیت با شدت متوسط، برای مصرف شدن کالری توصیه می شود. نماز خواندن در اوقات مختلف روز با حرکت هماهنگ تعدادی از مفاصل و ماهیچه ها، ایجاد توازن و تعادل بدن، مصرف کالری، کمک به جریان خون و کمک به متابولیسم غذا را به همراه دارد.

او ادامه داد: مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و آب سبزی ها و صیفی ها مانند آب هویج، آب گوجه فرنگی و آب کرفس که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می شود، در فاصله افطار تا سحر ضمن حفظ ایمنی در شرایط کنونی، برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید 19، بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می کند.

این کارشناس تغذیه توصیه کرد: خوردن غذاهای چرب و شور، همچنین انواع تنقلات شور، انواع کنسروها، شورها، انواع سوسیس، کالباس و سایر فست فودها، با تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی همراه است. توصیه می شود به جای نمک از سبزی های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده شود.

مهارت گفت: محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار، شام و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است. دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای جبران آن لازم است آب بیشتری مصرف شود. به علاوه در افرادی که مستعد افزایش فشار خون و یا مبتلا به این بیماری هستند باید در این زمینه احتیاط بیشتری داشته باشند. توصیه می شود از کمترین میزان مقدار نمک در تهیه غذاها استفاده شود. این مقدار کم نمک باید از نمک یددار تصفیه شده باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه علوم پزشکی شیراز گفت: خرما بهترین ماده غذایی برای تامین تدریجی قند خون است. خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است و در تنظیم قند خون بسیار مفید است. توصیه می شود که در وعده افطار در صورت امکان دو تا سه عدد خرما مصرف شود. از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.

مهارت با بیان اینکه مواد خیلی شیرین مانند زولبیا، بامیه و گوش فیل، حلوا و شله زرد، که سبب افت سریع قند خون در ساعات اولیه روز می شود را نباید جزو رژیم غذایی وعده سحری قرار داد، مصرف زیاد آب در وعده افطار و بین صرف غذا را سبب بروز اختلال در هضم دانست.

او ادامه داد: بسیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز، بعد از صرف سحری به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیحی نیست. در عوض برای برطرف شدن تشنگی در طول روز توصیه می شود در فاصله افطار تا سحر از صیفی ها و میوه های سرشار از آب مانند کاهو، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی و مرکبات استفاده شود.

مهارت گفت: اگرچه برای تامین بخشی از انرژی موردنیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی باید در طی روزه داری از روغن ها و چربی های خوراکی در حد متعادل استفاده شود، اما مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده مانند الویه، سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت های چرب به هنگام افطار مناسب نیست.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: توصیه می شود از انواع روغن مایع مانند کلزا، ذرت، سویا، کنجد یا روغن آفتابگردان و به مقدار کم در تهیه غذا استفاده شود و به جای غذاهای چرب و سرخ کرده، از غذاهای آب پز و بخارپز بیشتر استفاده شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز خاطرنشان کرد: تمام چربی های قابل رویت گوشت قبل از طبخ گرفته شود و هنگام طبخ مرغ سعی شود ابتدا پوست را جدا کرده و بجای سرخ کردن، از روش آب پز استفاده شود.


http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/265973/راهکارهای-داشتن-رژیم-غذایی-مناسب-در-ماه-رمضان
بستن   چاپ