پیام فارس
با حضور نماینده ولی فقیه در فارس و مسئولان علوم پزشکی شیراز؛
راهکارهای رفع موانع درمان ناباروری در فارس بررسی شد
سه شنبه 24 اسفند 1400 - 18:17:27
پیام فارس - ایسنا/فارس در کارگروه پیشگیری و درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور نماینده ولی فقیه در فارس و اعضای کارگروه، راهکارهای رفع موانع درمان ناباروری و پیگیری موارد قانونی، فقهی، حقوقی و ملاحظات اخلاقی این زمینه بررسی شد.

نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز ضمن تبریک میلاد حضرت امام زمان (عج)، حمایت از زوجین نابارور را نیازمند اقداماتی در چارچوب منطق، علم و مطالعه و با توجه به فتوای مراجع تقلید دانست.
به نقل از علوم پزشکی شیراز، آیت الله دکتر لطف الله دژکام با بیان اقدامات یک دهه گذشته در استان، به ویژه در خصوص اهدای جنین، اخلاق در درمان ناباروری و برگزاری کنگره ها و کارگاه‌هایی در این خصوص، افزود: باید از لحاظ قانونی، فقهی، حقوقی و ملاحظات اخلاقی اقداماتی عملیاتی و اجرایی انجام شود تا نیاز جامعه در خصوص رشد جمعیتی برطرف شود.
امام جمعه همچنین از اقدامات مجموعه سلامت فارس به پاس حمایت از بنیاد خانواده و جوانی جمعیت و انگیزه دینی و حساسیت اخلاقی مسوولان دانشگاه در حوزه درمان ناباروری تقدیر کرد.
کاهش رشد جمعیت سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت توجه به دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص فرزندآوری و رشد جمعیت، پیرامون اهم فعالیت های دانشگاه در حوزه ازدواج، فرزندآوری و درمان ناباروری توضیحاتی ارایه داد.
دکتر سید وحید حسینی با تبیین چالش های مربوط به حوزه درمان ناباروری و مسایل اخلاقی و حقوقی مرتبط با این حوزه گفت: میزان رشد جمعیتی در کشور پایین آمده و این هشداری است که سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
برگزاری نشست های مستمر کارگروه پیشگیری و درمان ناباروری، برگزاری کنگره های علمی ناباروری، تشکیل کمیته اخلاق بالینی کشوری مرتبط با ناباروری، تشکیل کمیته پیگیری نظام سطح بندی و ارجاع زوجین نابارور و پیگیری دستورالعمل های ناباروری با همکاری معاونت درمان و بهداشت دانشگاه، از دیگر محورهای این نشست بود که از سوی رییس دانشگاه مورد تاکید قرار گرفت.
حمایت ویژه دانشگاه از اقدامات پژوهشی و تاسیس مراکز درمان ناباروری
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز ضمن اعلام برگزاری نشست های مختلف در دانشگاه در حوزه درمان ناباروری و رشد جمعیت، توضیحاتی پیرامون نشست هیات رییسه دانشگاه در بیمارستان حضرت زینب(س) و پیگیری ‌های انجام شده در این خصوص ارائه داد.
دکتر محمود نجابت بر مشخص کردن ساختار های مربوط به این حوزه در مراکز درمان ناباروری، نظارت و پایش منظم مراکز درمان ناباروری، آموزش اساتید و کادر درمانی مراکز درمان ناباروری، حمایت ویژه دانشگاه از اقدامات پژوهشی در این حوزه و تاسیس این مراکز نیز تاکید کرد.
سالانه 30 هزار زوج نابارور در استان فارس خدمات درمانی دریافت می کنند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه موضوع جوانی جمعیت و افزایش باروری یکی از مهمترین اولویت های معاونت درمان دانشگاه است، اعلام کرد: سالانه 30 هزار زوج نابارور در استان فارس خدمات درمانی دریافت می کنند.
دکتر مهرداد شریفی با اشاره به فعالیت پنج مرکز درمان ناباروری در استان، از جمله مرکز درمان ناباروری بیمارستان حضرت زینب(س)، از تلاش برای راه اندازی مراکز درمان ناباروری در شهرستان های استان با هدف جلوگیری از ازدحام و شلوغی در مرکز استان خبر داده و برخی چالش‌های مرتبط با ارائه خدمات درمان ناباروری را مطرح کرد.
شریفی با اشاره به اهم شرح وظایف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، پیرامون فعالیت های حوزه درمان و گروه زنان زایمان دانشگاه در بیمارستان حضرت زینب (س)، مواردی مطرح کرد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/265489/راهکارهای-رفع-موانع-درمان-ناباروری-در-فارس-بررسی-شد
بستن   چاپ