پیام فارس
واحدهای تولیدی به عرصه فوتبال قدم بگذارند
شنبه 23 بهمن 1400 - 10:23:50 AM
ایسنا

پیام فارس- علی اکبر سلطانی که سابقه سال ها حضور به عنوان مربی و مدیر در فوتبال و فوتسال فارس را در کارنامه دارد، درباره فوتبال پایه به ایسنا گفت: فوتبال پایه همانطور که از اسمش مشخص است، اساس و پایه فوتبال یک شهر یا استان به شمار می رود. بنابراین باید با حساسیت زیادی آن را دنبال کرد و راهکارهای اصولی برایش در نظر گرفت.

سلطانی گفت: کارشناسان و پیشکسوتان به دلیل اشرافی که به مسائل مختلف فوتبال دارند، باید معضلات را عنوان کرده و راهکار ارائه دهند. همواره معضلات ارائه می شود اما فکر می کنم باید راهکار مناسب ارائه داده و تدبیری برای برون رفت از این مشکلات اندیشیده شود.

*مسئولان باید واحدهای تولیدی را مکلف به حمایت از تیم های پایه کنند

سلطانی ابتدا مسئولان استانی را به تشویق یا وادار کردن واحدهای تولیدی به سرمایه گذاری در فوتبال، فراخواند و گفت: چیزی که به ذهن من می رسد این است که مسئولان بلند پایه استان، باید هر واحد تولیدی را نسبت به وسعت و گستردگی و حجم تولید و درآمدزایی شان، مکلف به داشتن یک یا دو تیم در رده های پایه کنیم.

وی افزود: با توجه به اینکه تیم های پایه هزینه ای برای بستن قرارداد با بازیکنان ندارند، هزینه هایشان خلاصه می شود در مقداری هزینه های معمولی مثل لباس، ایاب و ذهاب، اسکان، ورودی مسابقات و البته زمین تمرین. زمین تمرین را هم که خیلی از واحدهای تولیدی در اختیار دارند. خب می توانیم تیم های پایه را ببریم زیر مجموعه این واحد ها. در صورت تحقق چنین امری چه اتفاقی می افتد؟ یکی از فواید این حرکت از سوی واحدهای تولیدی، بحث تبلیغات است. بهرحال حضور این تیم ها باعث سر زبان افتادن نام واحدهای تولیدی می شود و از طرف دیگر، کمک شایانی هم به فوتبال و فوتسال پایه خواهد شد.

*جلوگیری از انحراف و فساد در فوتبال

وی یکی از راه های جلوگیری از فساد در فوتبال را، تامین کردن زندگی و آینده مربیان دانست و گفت: همه ما می دانیم که هزینه کردن در فوتبال پایه، بازگشت چندانی ندارد. اگر هم کسی بخواهد در فوتبال پایه برای خود راهی برای درآمد زایی باز کند، خدای نکرده ممکن است راه فساد در فوتبال باز شود.

سلطانی گفت: ممکن است تیم ها برای صادر کردن کارت بازی، از والدین بازیکنان پول هایی طلب کنند که این موضوع باعث انحراف و فساد در فوتبال می شود. اگر این اتفاق رخ دهد، اصل شایسته سالاری از بین رفته و آن بچه هایی که والدین متمول تری دارند، می توانند بدون شایستگی جایگزین افراد شایسته و بازیکنان با بار فنی بالا شوند.

او افزود: بنابراین ورود  واحدهای تولیدی، نقش مهمی در کنار رفتن بحث فساد از فوتبال خواهد داشت. وقتی هزینه ها از جای دیگر تامین شود، دیگر هیچ عذری پذیرفته نیست و کسی نمی تواند بگوید مجبوریم از بازیکنان پول بگیریم یا بازیکن را بدون شایستگی وارد تیم ها کنیم.

*ظهور استعداد ها و بازگشت هزینه ها به واحدهای تولیدی

کارشناس فوتبال شیراز با اشاره به این نکته که وقتی تشکیلات و برگزاری مسابقات منظم باشد، قطعا استعدادهای نابی می توانند خودشان را نشان دهند، خاطرنشان کرد: وقتی چنین اتفاقی رخ دهد، در ادامه تیم های بزرگ خواستار جذب آنها خواهند شد و اینجاست که می توانیم درصد عمده ای از قراردادهای جدید بازیکنان با تیم بعدی را به آن واحد تولیدی بدهیم که از ابتدا در رشد بازیکنان نقش ایفا کرده است. یعنی اگر از یک تیم، سه بازیکن خوب به تیم های بزرگ بروند، بابت رضایت نامه شان مبلغی به واحد تولیدی می رسد که بخشی از هزینه های قبلی آن واحدها را جبران می کند و البته انگیزه آنها برای ادامه مسیر را افزایش می دهد.

*به کار گیری مربیان در واحدهای تولیدی

علی اکبر سلطانی پیشنهاد دیگری نیز برای واحدهای تولیدی داشت، او گفت: همچنین این واحدهای تولیدی می توانند با مربیان هم قرارداد ببنندند. قرارداد کاری، نه ورزشی! یعنی مثلا اگر یک واحد تولیدی 400 نفر پرسنل دارد، می تواند 10 نفر دیگر هم به عنوان مربی رده های مختلف سنی به کارکنانش اضافه کند. پرسنل را به 410 نفر افزایش دهد، با همان حقوق و مزایا. این مربیان هم می توانند یک بخشی از کار تولیدی را کنار مربی گری انجام دهند.

این کارشناس فوتبال ادامه داد: وقتی چنین کاری انجام شود، می بینیم که واحدهای تولیدی با یک تیر چند نشان زده اند. با چنین راهکاری، مربیان هم دیگر نگران پرداخت بیمه و آینده شغلی خود نیستند. الان خیلی از مربیان ما همیشه این موضوع را ابراز می کنند که مشکل بیمه داریم  و با حقوقی که از مربیگری به ما می دهند، نمی توانیم امرار معاش کنیم و خدای نکرده شاید از بین هزار مربی، یک مربی بخواهد کمبود درآمدش را از طریق دیگری جبران کرده و به دام فساد بیفتد.

*رفع نگرانی ها نسبت به آینده شغلی

مدیر و مربی سابق باشگاه بالان صنعت شیراز افزود:  وقتی واحدهای تولیدی بیایند مربیان را تحت پوشش ببرند، آنها دیگر اصلا نگران آینده شغلی خود نیستند. کمااینکه سال های گذشته، خود من این تجربه را داشته ام که در فوتبال و فوتسال کارگری، عنوان کردم که هر تیم می تواند دو بازیکن کمکی به همراه خود داشته باشد، به شرطی که آن بازیکنان از سه ماه قبل، توسط واحد تولیدی شان بیمه شده باشند.  بنابراین خیلی از واحدهای تولیدی وقتی می خواستند در مسابقات ما شرکت کنند، از چندماه قبل چند نیرو را جذب می کردند، بیمه آنها را پرداخت می کردند و یک موقع می دیدیم که فلان بازیکنی که به عنوان یار کمکی چندسال قبل وارد واحد تولیدی (مثل ارژن، دایتی یا بالان صنعت) شده، حالا ده سال سابقه کار دارد. پس این خودش به نوعی باعث کار آفرینی هم می شود.

علی اکبر سلطانی خاطرنشان کرد: امیدوارم مربیان مظلوم و سازنده و زحمتکش تیم های پایه به کمترین حقشان که داشتن حقوق و مزایای مناسب و رفع نگرانی نسبت به آینده شغلی شان است، برسند.


http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/264280/واحدهای-تولیدی-به-عرصه-فوتبال-قدم-بگذارند
بستن   چاپ