پیام فارس
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس:
دروس دانشگاهی مرتبط با صنعت نیازمند بازنگری است
يکشنبه 12 دي 1400 - 15:41:16
پیام فارس - ایسنا/فارس عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید در ارتباطی نزدیکتر با صنعت، نیازهای روز را شناسایی و احصا کرده و در صدد رفع آن برآیند، بازنگری در دروس دانشگاهی مرتبط با صنعت را امری ضروری دانست.

یلدا راهدار یکشنبه ١٢ دی در جلسه ارتباط صنعت و دانشگاه که با حضور استاندار و روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و جهاددانشگاهی فارس برگزار شد، بیان کرد: دو وظیفه اصلی تولید علم و تربیت نیروی انسانی ماهر بر عهده دانشگاه است.
او افزود: در تولید کمتر مشکل داریم اما آنچه که در صنعت با مشکل اصلی هستیم، خروجی دانشگاه در بخش نیروهای انسانی است که متناسب با نیاز روز صنعت نیستند. 
راهدار با بیان اینکه تلاش اتاق بازرگانی فارس کاربردی کردن پژوهش‌های دانشگاهی مرتبط با صنعت بوده است، گفت: در حال حاضر شورای پژوهشی اتاق بازرگانی فارس 120 عضو دارد که ٧٠ نفر از آنها اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان هستند اما همچنان نیاز است که ارتباط بیشتر شود.
دکتر محمدرضا قائدی، رئیس دانشگاه آزاد فارس نیز گفت: 1700 عضو هیئت علمی در دانشگاه آزاد داریم و آماده همکاری لازم با صنعتگران استان هستیم.
قائدی بیان کرد: طرح پویش نیز در این راستا با همکاری اتاق بازرگانی در حال اجراست.
حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه همگان از ضرورت ارتباط صنعت و دانشگاه آگاهی دارند، مطرح کرد: واقعیت این است پراکندگی تصمیمات و برنامه‌های متعدد اجرا شده و در حال اجرا که توسط دانشگاه، صنعت، پارک علم و فناوری و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر برنامه‌های خاصی که وجود دارد، همراستا نیستند.
او گفت: ما به ارتباط صنعت و دانشگاه اعتقاد و باور داریم و باید این دو حوزه در تمام عرصه‌ها نظیر آزمایشگاه‌ها، تجهیزات و همچنین اهداف و برنامه‌ها نیز همسو و همراستا باشند.

پیام فارس


ایزدی خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت هم 4 طرح با دانشگاه همکاری داشته‌ایم که دو طرح و برنامه نقشه راه معادن استان و عارضه‌یابی واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل از پروژه‌های شاخص این حوزه است که بنا داریم در آتی شورای سیاستگذاری صنعت و معدن هم در استان فارس راه‌اندازی کنیم.
رئیس سازمان صمت فارس خاطرنشان کرد: باید دغدغه‌های لازم واحدهای تولیدی در صنعت به جهت کمک به تربیت نیروی انسانی وجود داشته باشد و در آن سو هم ضعف در ساختار آموزشی دانشگاه‌ها و ضرورت بروزرسانی آن متناسب با نیازهای واقعی جامعه از طریق اتاق مشترک همکاری تحقیق و توسعه دانشگاه و صنعت نیز برنامه‌ریزی و راهکارهایی اندیشیده شود تا بتوانیم راندمان مدیریتی مربوط به حوزه صنعت را افزایش دهیم.
محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه 20 درصد از گاز کشور در این مجموعه تولید می‌شود، گفت: فرصت زیادی در زمینه توسعه با کمک دانشگاه فراهم است از جمله اینکه ١١ میدان گازی و نفتی فعال و ٣٧ میدان اکتشافی داریم که ١٠ مورد آن در حال توسعه است.
او ادامه داد: در سفر اخیر وزیر نفت به استان فارس نیز ٤.٥ میلیارد دلار به توسعه بالادستی اختصاص پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با بیان اینکه بانک‌ها و دانشگاه‌ها می‌توانند فاینانس بسیاری از پروژه‌های نفتی و گازی را به عهده بگیرند، عنوان کرد: در موضوعاتی چون مطالعات مهندسی مخازن زیر زمینی، محیط زیست، بهره برداری و تولید، منابع انسانی، ساخت کالا و مواد و ...امکان ورود دانشگاهیان وجود دارد.

پیام فارس


محمدی با بیان اینکه تا یک مدل تعریف ارتباطی بین دانشگاه، صنعت و شرکت‌های دانش بنیان ایجاد نشود، نمی‌توان پژوهش‌ها را تجاری سازی کرد، گفت: آماده همکاری دو سویه با دانشگاه در ساخت قطعات، کارآموزی و ...هستیم.
بوستانی، مدیرعامل شرکت آبفای فارس نیز در این جلسه بیان کرد: نتیجه گرا نبودن تحقیقات و پژوهش‌هایی که از استان و کشور انجام می‌شود یک معضل جدی است که باید بخشی از کار اجرایی را هم به کار تحقیقاتی گره بزنیم.
او همچنین عدم الزام قانون بودجه سنواتی در هزینه کرد بودجه‌های تحقیقاتی و عدم تمرکز بودجه‌های تحقیقاتی را از دیگر چالش‌هایی موجود در مسیر ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان کرد.
ساسان مبینی، مشاور استاندار فارس در امور اقتصادی هم گفت: 20 درصد از منابع و بودجه دانشگاه‌ها از محل درآمدهای اختصاصی است که از این میزان ١٥ درصد درآمد پژوهشی است.
او ادامه داد: 70 درصد از این 15 درصد تکالیف قانونی قراردادهای پژوهشی دستگاههای دولتی است و کمتر از یک درصد از منابع دانشگاهی مربوط به بخش خصوصی است.همچنین کمتر از یک درصد از هزینه‌های عملیاتی مرتبط با تولید واحدهای صنعتی صرف هزینه پژوهش می‌شود.
مبینی پیشنهاد داد که یکی از الزامات صدور جواز تاسیس‌ها، انعقاد تفاهم نامه با مرکز علمی و دانشگاهی باشد.

پیام فارس


انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/258778/دروس-دانشگاهی-مرتبط-با-صنعت-نیازمند-بازنگری-است
بستن   چاپ