پیام فارس
شاخص‌هایی که به برتر شدن فارس در پژوهش و فناوری منجر شد
يکشنبه 28 آذر 1400 - 11:08:01
پیام فارس - شیراز- کسب عنوان برتر و برگزیده کشوری، رهاورد فارس از هفته پژوهش و فناوری بود که در مراسمی با حضور معاون رئیس‌جمهور، وزیر کشور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام و به همین مناسبت، لوحی خطاب به محمدهادی ایمانیه استاندار و رئیس ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری فارس به امضای 2 عضو کابینه رسید.

عرصه پژوهش در استان فارس با رشد کمی و کیفی چشمگیری همراه بوده است به گونه‌ای که فارس توانست در هفته ملی پژوهش و فناوری، توانمندی خود را در این عرصه به منصه ظهور برساند و موفق به کسب عنوان برتر کشوری شود.
در پایان هفته ملی پژوهش و فناوری، طی مراسمی که پنجشنبه 25 آذرماه جاری با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، احمد وحیدی وزیر کشور و برخی از رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، پژوهشگران، فناوران، نشریات و انجمن‌های برتر و اساتیدی که بیشترین همکاری با صنعت را داشته‌اند، معرفی شده و مورد تجلیل قرار گرفتند.
فارس، استان برتر کشور در حوزه پژوهش
در این مراسم استان فارس به عنوان استان برتر کشور در حوزه پژوهش معرفی شد.
تهیه و عملیاتی نمودن سند علم و فناوری استان، اختصاص مبلغ 30 میلیارد ریال برای حمایت از طرح‌های بنیادی و امور پژوهش و فناوری، هدایت و حمایت از تحلیل‌ها و سندهای راهبردی و گزارش‌های کاربردی استان، حمایت از پارک علم و فناوری استان فارس در راستای جهش تولید، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان و کمک به تجاری‌سازی محصولات این شرکت‌ها از شاخص‌هایی بود که نام فارس را در سطح ملی بلندآوازه کرد.
انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های متعدد بین استانداری و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی استان، راه‌اندازی شورای دانشگاه‌های استان و تجمیع اعتبارات پژوهش و فناوری ماده 56 و هزینه کرد این اعتبارات در راستای نیازها و اولویت‌ها از دیگر اقدامات انجام شده در استان فارس با هدف ارتقای حوزه پژوهش و فناوری بود که این اقدامات زمینه‌ساز ارتقای جایگاه استان در این حوزه و کسب عنوان برتر فارس در کشور شد.

پیام فارس


رویکرد استانداری فارس به مقوله پژوهش و فناوری
استاندار فارس که بارها بر ضرورت تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه و لزوم مشارکت دانشگاهیان برای حل مشکلات استان تأکید کرده است 23 آذرماه جاری در آیین تجلیل از پژوهشگران برگزیده استان فارس هم اعلام کرد که به منظور بهره گیری هرچه بیشتر از توان و ظرفیت دانشگاهیان، استادان و پیشکسوتان علمی، یک ستاد برای ایجاد هماهنگی بین دانشگاه‌ها و مدیران اجرایی استان راه‌اندازی خواهیم کرد که امیدواریم آیین نامه مرتبط با این مسئله به سرعت تبیین شود.
محمد هادی ایمانیه ابراز امیدواری کرد که با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، آن یک درصدی که از تمام بودجه های استان به جز فصل یک و 6 به پژوهش اختصاص داده شود هم به عنوان پشتوانه این ستاد به میدان بیاید و این حرکت بتواند کمک کند که فارس به عنوان استان برتر در زمینه مدیریت علمی در تمام عرصه‌ها شناخته شود.
استاندار فارس بر لزوم کاربردی بودن پژوهش‌ها تاکید کرد و گفت: اینکه انتظار داشته باشیم همه پژوهش‌ها کاربردی باشد شاید قدری افراط باشد اما در مقابل اینگونه هم نباید باشد که پژوهش‌ فقط به درد ارتقای فرد پژوهشگر بخورد و اینکه در یک مجله چاپ شود و هیچ مشکلی از مشکلات کشور، استان و شهرمان را حل نکند.
ایمانیه افزود: یک حالت منطقی و تعادل این است که در عین اینکه باید به علم پایه کمک کنیم، باید در کنار آن بتوانیم مشکلات را حل کنیم چرا که این دانش‌ها باید کاربرد داشته باشند و بتوانند کاربرد اجتماعی هم داشته باشند.

پیام فارس


نگاه دولت سیزدهم به پژوهش و فناوری در استان فارس
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس که به نمایندگی از استاندار در آیین ملی هفته پژوهش و فناوری حضور داشت، یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: استان فارس جایگاه مطلوبی در حوزه پژوهش و فناوری دارد و ما توانستیم با برنامه ریزی منسجم و مستمر در طول سال و همچنین ایجاد کارگروه فعال و برقراری ارتباط بین دانشگاه ها و دستگاه‌های اجرایی، گام‌های محکم و استواری در مسیر دستیابی به اهداف پژوهشی استان برداریم.
عبدالعلی کریمی ادامه داد: نگاه دولت سیزدهم به مقوله پژوهش و فناوری به عنوان پشتیبان و لازمه تولید همان رویکردی است که در بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب بیان شده است. در بیانیه گام دوم انقلاب یکی از مهمترین بخش‌هایی که به آن توجه شده، بحث پژوهش است. در حقیقت طرح‌های پژوهشی باید به سمتی سوق یابند که مسائل و مشکلات جامعه و حوزه صنعت را برطرف کنند.
وی اضافه کرد: بر همین اساس یکی از مأموریت‌های اصلی استانداری‌ها شناسایی نیازهای استان و رفع این نیازها از طریق پژوهش و فناوری است و استانداری‌ها باید به منظور رفع نیازهای استانی فعالانه مشارکت داشته باشند.
کریمی افزود: استانداری فارس نیز ضمن اعلام آمادگی برای توسعه پژوهش و فناوری، دغدغه اصلی خود را ارتباط دادن مراکز پژوهشی با مراکز تولیدی می‌داند و به صورت جدی در این عرصه تلاش خواهد کرد.
وی یادآور شد: برای کسب موفقیت در حوزه پژوهش و فناوری در استان فارس تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا فعالیت‌هایمان در این عرصه را براساس 9 شاخص اعلام شده توسط وزارت علوم و وزارت کشور انجام دهیم و در نهایت توانستیم عنوان برتر کشور را در این حوزه از آن خود کنیم. در واقع استان فارس در بیست و دومین جشنواره ملی پژوهش و فناوری کشور در بین 31 استان کشور توانست برای ششمین سال پیاپی مقام اول را کسب کند.
وی اضافه کرد: استانداری فارس برای کسب این عنوان تلاش کرد تا تفاهم نامه و قراردادهای قابل توجهی را با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی منعقد کند و به جذب اعتبارات لازم در حوزه پژوهش و فناوری بپردازد.
کریمی بیان داشت: برگزاری هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر، ارائه گزارش‌های کاربردی و راهبردی استان که استانداری فارس در آن نقش بسزایی داشته و طرح های پژوهشی که دارای کد سمات هستند هم از مهمترین اقداماتی بود که زمینه ارتقای استان در حوزه پژوهش و فناوری را فراهم کرد.
این مقام مسئول عنوان کرد: همایش‌ها و سمینارهایی که با حمایت استانداری برگزار شد، تشکیل جلسات کارگروه پژوهش و فناوری استان و تعداد پایان نامه پژوهشی که دارای کد سمات و مورد حمایت استانداری بودند نیز نقش بسزایی در کسب این موفقیت داشت.
کریمی بیان داشت: مدیریت استان با رویکرد علمی اداره می شود و استفاده از ظرفیت دانشگاهیان در فضای مدیریت استان یکی از مهمترین رویکردهای استانداری فارس به شمار می‌رود.
وی ادامه داد: انتخاب شخص استاندار به عنوان یک چهره علمی و فاضل حاکی از توجه دولت به علم و فناوری است. همچنین راه اندازی شورای دانشگاهیان و تأسیس دبیرخانه به منظور ارتباط میان دانشگاهیان، دستگاه‌های اجرایی و صنعت نشان دهنده توجه استان به امر علم و فناوری است.
معاون استاندار فارس افزود: انتصاب یکی از اساتید دانشگاه شیراز به عنوان مشاور استاندار در امور شرکت های فناور و دانش بنیان نیز نشان از توجه ویژه مدیریت ارشد استان به امر تجاری‌سازی دانش است.
کریمی اعلام کرد: در نمایشگاه پژوهش و فناوری امسال، استاندار، معاونان و مدیران استان از محصولات جوانان و اساتید و دانشجویان فناور استان بازدید و دستورات لازم برای حل مشکلات انان را صادر کردند.

پیام فارس

بازدید معاون استاندار فارس از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان
جذب 100درصدی اعتبارات حوزه پژوهش و فناوری در استان فارس
مدیر اجرایی ستاد هفته پژوهش و فناوری استان در رابطه با کسب این عنوان در کشور گفت: بر اساس شاخص های ارزیابی وزرات عتف و وزارت کشور، استان فارس به‌عنوان استان اول کشور در حوزه پژوهش ‌و فناوری شناخته شد و با حضور وزرای عتف، کشور، ورزش و جوانان و معاونان رئیس جمهور و سایر مسئولان کشور، از استاندار فارس به عنوان رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری و همچنین از رئیس دانشگاه شیراز به عنوان دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری به نمایندگی از همه همکاران در دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی، سازمان ها و دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی تجلیل شد.
سید آیت اله رزمجو ادامه داد: دبیرخانه مستقر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور شاخص‌هایی را برای ارزیابی و گزینش استان‌های برتر در حوزه پژوهش و فناوری تعریف کرده و 31 استان کشور بر اساس این شاخص‌ها ارزیابی می‌شوند. بر اساس این ارزیابی مشخص می‌شود که کدام استان بیشترین حمایت را از مراکز علمی، دانشگاه‌ها و حوزه پژوهش و فناوری داشته است.
وی اضافه کرد: حمایت استانداری از پژوهش‌های تحقیقاتی و مطالعاتی ارائه شده از سوی دانشگاه‌ها و مراکز علمی، بهره‌برداری از گزارش‌ها و تحلیل‌های راهبردی دانشگاه‌ها توسط استانداری، حمایت معنوی و مادی استانداری از همایش‌ها و سمینارهای پژوهشی، جذب میزان اعتبارات تخصیص یافته به حوزه پژوهش و فناوری، تشکیل ستاد هفته پژوهش و فناوری، برگزاری مراسم و نمایشگاه به مناسبت این رویداد ملی و تجلیل از پژوهشگران از مهمترین شاخص‌های ارزیابی استان‌ها در حوزه پژوهش و فناوری به شمار می‌رود.
رزمجو بیان داشت: امسال هفته ملی پژوهش و فناوری در استان فارس بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب با شعار «پژوهش و فناوری؛ پشتیبان تولید» و با اجرای برنامه‌های متعدد و متنوعی برگزار شد که فارس توانست عملکرد قابل قبولی در این زمینه داشته باشد. در حقیقت استان فارس در برگزاری مراسم و برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری از نظر کمی و کیفی در جایگاه مطلوبی قرار دارد و عملکردش در این زمینه با سایر استان‌ها غیرقابل مقایسه است.
استاد دانشگاه شیراز افزود: طبق قانون یک درصد از اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی باید به حوزه پژوهش و فناوری اختصاص یابد. در استان فارس، شاهد جذب 100درصدی این اعتبارات بودیم. در واقع سهم اعتبارات استان فارس در حوزه پژوهش حدود سه میلیارد تومان بود که خوشبختانه موفق به جذب این اعتبارات شدیم.
مدیر اجرایی ستاد هفته پژوهش و فناوری استان،یادآوری کرد: ما همچنین اقدام به آماده‌سازی سند علم و فناوری استان کردیم و این اقدامات باعث شد فارس در عرصه پژوهش و فناوری به عنوان استان برتر کشور در سال 1400 شناخته شد. البته این موفقیت بزرگ در 6 سال اخیر بصورت پیاپی کسب شده است.
برچسب‌ها
هفته پژوهش پژوهش دانشگاه شیراز شیراز محمدهادی ایمانیه استانداری فارس فارس استاد دانشگاه

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/256469/شاخص‌هایی-که-به-برتر-شدن-فارس-در-پژوهش-و-فناوری-منجر-شد
بستن   چاپ