پیام فارس
پاسخگویی فرهادی به ابهامات ایجاد شده در خصوص سد تنگ سرخ/ماجرای مصوبه ای در شیراز که مردم استان را نگران کرد
شنبه 1 آبان 1400 - 23:55:44
پیام فارس -

پیام فارس


مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در نشست خبری با اصحاب رسانه پاسخگوی خبرنگاران در رابطه با ابهامات ایجاد شده سد تنگ سرخ شد.
به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ فرهادی یا بیان اینکه این روزها سد تنگ سرخ در فضای مجازی استان در صدر اخبار استان قرار گرفته و در این نشست با اطلاع رسانی شفاف سعی می کنیم در این رابطه روشنگری شود.
وی ابراز داشت: نقدهای عنوان شده باعث می شود تا روح مطالبه گری در جامعه زنده و پویا باشد .
مدیر عامل آب منطقه ای گفت :مطالعات سد تنگ سرخ از دهه 70آغاز و بر اساس ماده 270با امضای وزیر نیرو وارد فاز عملیاتی شد.
فرهادی پیشرفت کاری این سد را 38درصد عنوان کرد و گفت : تشابه اسمی با سدی در استان فارس باعث شد تا در خصوص ان چالش هایی ایجاد شود.
وی اذعان داشت : تشابه اسمی باعث شد تا اشکالات ان سد به نام این سد تمام شود و بخشی از چالشهای به این دلیل است .
وی با تشریح مشخصات آدرسی این سد گفت: تامین آب 12میلیون متر مکعب که بخشی از کشاورزی، شرب و سایر موارد استان فارس همچنین صنعت ، محیط زیست ، کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد را برعهده دارد .
فرهادی اهداف ساخت سد را عنوان کرد و ابراز داشت:مصارف این سد بارها از سوی مسئولان مختلف تشریح شده است .
وی افزود : 157میلیون متر مکعب آب پشت سد را این سد تنظیم و قرار است برای اهداف مشخص شده به مصرف برسد .
وی حجم مخزن سد را 125میلیون متر مکعب و تنظیم آن را 157میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت : جیره بندی آب در شهرستان های استان مشهود است و با سد سازی بدون شک سیلاب های زمستانه مهار و در فصول تابستان قابل استفاده می شود و بنابرین ضرورت لزوم سد برای هر شهری ضروری است.
فرهادی تصریح کرد: وضعیت آب شرب یاسوج پایدار نبوده و تامین این آب از چشمه ، چاه و پمپاژ از رودخانه است که چاه ها وضعیت مناسبی هم ندارند.
مدیر عامل آب منطقه ای وضعیت بارش ها را خوب ارزیابی نکرد و گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا ، هیچ راهی جزئ مهار سیلاب ها برای استفاده وجود ندارد .
فرهادی در این نشست با اشاره به افزایش جمعیت و حاشیه نشینی در یاسوج گفت : خشکشالی ، افزایش جمعیت باعث شده تا نیاز ما به اب شرب بیش از پیش باشد .
وی گفت :سهم استان ها و شهر ها در مصارف آب سد تنگ سرخ مشخص شده است .
مدیر عامل آب منطقه ای گفت : بر اساس داده ها در سال 1392بازنگری در خصوص میزان بارش ها و سهم های استان ها انجام شد و عدد 192میلیون متر مکعب برای سد و 72میلیون متر مکعب برای مصرف استان فارس مشخص شد.
فرهادی افزود : در سال 1400مجدد بازنگری شد حجم سد 157میلیون متر مکعب و مصرف فارس 56میلیون متر مکعب شد.
وی ضریب اطمینان تحقق ذخیره سازی ها را بر اساس آورد ها و پایش ها بیش از 95درصد عنوان کرد.
وی به دریافت مجوزات برای طرح ها اشاره کرد و گفت : در سال 87هیات وزیران مطالعات سد تنگ سرخ را تصویب کرد و در سال 89وزارت نیرو اخز ردیف اعتبارات را از طریق هیات دولت درخواست می کند و مطالعات زیست محیطی نیز از سال 85آغاز شد و در فروردین امسال محیط زیست استان و کشور مجوزات را صدور کرد.
فرهادی در این خصوص گفت : مجوز میراث فرهنگی سد تنگ سرخ در سال 92صادر شد و عنوان شد مشکل میراث فرهنگی نداشته و در سال 1396 نیز مطالعات پدافند غیر عامل صورت گرفت .
وی گفت: در سال 1388مطالعات محیط زیست تمام و در سال 1394محیط زیست استان تاییدیه محیط زیست استان برای سازمان کشوری فرستاده شد .
مدیر عامل آب منطقه ای بیان داشت:در سال 1395بر اساس تغییر رویکرد و شرح خدمات مطالعات زیست محیطی مجدد مطالعات بر اساس قانون جدید از سر گرفته شد و در سال 1399و 1400از مطالعات جدید باید دفاع می شد که کار انجام و در 22فروردین 1400اجرای طرح سد تنگ سرخ از سوی سازمان محیط زیست بلامانع اعلام شد.
فرهادی گفت : در سد تنگ سرخ منافع صنعتی،شرب و کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد و آب شرب شیراز دیده شده است .
وی افزود: از محل فروش آب و سود کارکنان از فروش تصوری اشتباه است و بینی و بین الله این حرف اشتباه است که بگوییم از فروش آب سد تنگ سرخ کارکنان آب منطقه ای منافعی دریافت می کنند.
وی تصریح کرد:از آب فارس و کهگیلویه و بویراحمد تعهد گرفته شده و کسی نمی تواند بیش از سهم مشخص شده کار رها سازی و برداشت شود .
فرهادی خاطر نشان کرد: برداشت 100میلیون متر مکعب استان فارس هیچ گونه سندیتی نداشته چنین مصوبه ای صادر نشده است .
مدیر عامل آب منطقه ای در خصوص مصوبه کمیسیون اصل 90گفت : وظیفه کمیسیون است و در عین حال در خصوص این مکاتبه باید تحقیق و تفحس انجام شود و بنظر می رسد این مکاتبه اثر بخشی ندارد .
وی افزود:این دو سد کاملا متفاوت هستند و هیچ ربطی به همدیگر ندارند مصوبه ای که شیراز منتشر شد مربوط به سد تنگ سرخ خودشان بود نه سد تنگ سرخ که در استان ما در حال ساخت است.
وی ابراز داشت:سهم استان فارس از 72میلیون متر مکعب به 56میلیون متر مکعب کاهش یافته و مدیریت این سد بر عهده استان کهگیلویه و بویراحمد است و سهم استان بیش از استان فارس است.
فرهادی در ادامه افزود : مطالبات مردم در سد تنگ سرخ به این صورت است که هرجایی کار می شود تملک انجام می شود و تمامی خسارات سد بر اساس قانون پرداخت می شود .
این مسئول گفت : تمام تلاشمان را می کنیم تا پایان سال 1401کار ساخت سد تکمیل شود .

http://www.Fars-Online.ir/Fa/News/244750/پاسخگویی-فرهادی-به-ابهامات-ایجاد-شده-در-خصوص-سد-تنگ-سرخ-ماجرای-مصوبه-ای-در-شیراز-که-مردم-استان-را-نگران-کرد
بستن   چاپ